یش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۳ شهریور ۱۴۰۳

طلا در بازار تهران کمیاب شد، سکه گران

یش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۳ شهریور 1403 / روند صعودی در بازار طلا ادامه دارد؟

طلا در بازار تهران کمیاب شد، سکه گران

قیمت طلا و سکه روز یکشنبه با افزایش قیمت دلار و ورود این اسکناس به کریدور ششم همراه شد و روند افزایشی داشت. اونس جهانی طلا روز یکشنبه در تعطیلی بازارهای جهانی قرار داشت و بازیگر فعالی در تعیین قیمت بازار داخلی نبود. معامله‌گران ریتم بازار ارز را با ثبات پیش بینی می‌کنند اما آیا ثبات دلار به تثبیت قیمت در بازار طلا کمک می‌کند؟

قیمت طلا و سکه در دومین روز از هفته نیمه تعطیل جاری از افزایش قیمت دلار خط گرفت. روز یکشنبه قیمت دلار افزایش ۲۰۰ تومانی داشت و به کریدور ششم ورود کرد و همین موضوع روند صعودی بازار طلا در تمام قطعات و وزن‌ها را رقم زد.

پیش بینی قیمت طلا و سکه

تعطیلی روز دوشنبه بازارهای داخلی با بازگشایی بازارهای جهانی و روند کاهش محدود اونس جهانی طلا همراه شده است؛ در صورت تداوم روند نزولی اونس جهانی طلا و تثبیت قیمت دلار به نظر می‌رسد روند قیمت در بازار فلز زرد کمی تعدیل شود.

فعالان بازار طلا و سکه معتقدند این بازار به شکل مستقیم از قیمت دلار خط می‌گیرد و با بررسی روند قیمت دلار،  مسیر قیمت طلا و سکه روشن می‌شود. تحلیلگران بازارهای مالی معتقدند در روزهای پایانی ماه صفر و تعطیلی روز چهارشنبه روند قیمت در بازار طلا در منطقه‌های قیمتی فعلی تثبیت شده است.

گفتنی است قیمت اونس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش با کاهش نزدیک به سه دلاری روی رقم ۲۵۰۰ دلاری در حال معامله است و اونس جهانی نقره نیز با کاهش ۲۷ سنتی روی رقم ۲۸ دلار و ۶۰ سنتی ایستاده است. هر گرم نقره ۹۹۹ روی رقم ۵۵ هزار و ۹۴۰ تومانی ایستاده است.

به عقیده معامله‌گران تعطیلی‌های این هفته می‌تواند مسیر معاملات را برهم زند و در پشت‌خط مسیر قیمت‌ها را دستخوش تغییر کند. همچنین در حالی که انتظار می‌رفت بازار طلا و سکه در هفته جاری تعطیل باشد، خبری در بین معامله‌گران دست به دست شد که صنف طلا و جواهر روز سه شنبه را تعطیل نکرده است.

 دومین روز هفته برای بازار طلا و ارز با حرکت به سمت مرزهای مقاومتی همراه شد و قیمت ها در حالی مسیر صعودی را در پیش گرفتند که دو سیگنال متناقض به بازار رسید. سیگنال اول کاهشی بود و در پی آن قیمت سکه حواله کانال ۴۴ میلیون را از دست داد.  در مقابل سیگنال دوم افزایشی بود و قیمت طلای آبشده را صعودی کرد. بازار طلا و سکه پس از دریافت این دو سیگنال متناقض،  با رشد ارزش طلای آبشده همراهی کرد و کاهش سکه حواله را چپ‌زنی قلمداد کرد؛ روندی که در پی آن قیمت سکه در روز یکشنبه با صعود به سمت میانه کانال ۴۳ میلیون حرکت کرد و قیمت طلای آبشده هم نزدیک مرز مقاومت خود در پله هشتم کانال ۱۵ میلیون ایستاد. رشد بازار طلا و سکه در حالی رقم خورد که بازار ارز افزایش چندانی نداشت و تا بدین لحظه در عبور از مرزهای مقاومت ناکام مانده است.

به عقیده تحلیلگران رشد بازار طلا و سکه در این هفته ناشی از دو عامل مهم است.  از منظر معامله‌گران بازار طلا و سکه به دلیل کم بودن جنس نقدی (طلا)  در بازار به سمت صعود پیش رفته است. اما معامله‌گران دلیل دوم را به تعطیلات سریالی هفته جاری مرتبط می دادند و معتقدند بازار در پی تعدد تعطیلات قیمت طلا و سکه را به سمت افزایش هدایت خواهد کرد تا ریسک صعود را از قبل در قیمت منعکس کند؛ روندی که در پی آن قیمت دلار در هرات امروز را در ۵۹ هزار و ۲۵۰ تومان بازگشایی کرد و با افزایش تا میانه کانال ۵۹ هزار تومان بالا رفت و سپس در ۵۹ هزار ۵۰۰ تومان معامله شد.

بازار طلا و سکه هم شاهد رشد قیمت‌ها بود و طلای آبشده در ۱۵ میلیون و ۶۹۴ هزار تومان روز معاملاتی خود را آغاز کرد و با طی کردن روند صعودی تا ۱۵ میلیون و ۸۹۵ هزار تومان بالا رفت. قیمت اونس طلا نیز با تعطیلی آخر هفته بازار جهانی، کماکان در ۲۵۰۳ دلار معامله در حال معامله است. قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز امروز با افزایشی که تجربه کرد،  به سه میلیون و ۶۶۵ هزار تومان رسید.  قیمت سکه امامی هم امروز کار خود را در ۴۳ میلیون و ۵۰ هزار تومان آغاز کرد و این فلز گرانبهای داخلی با صعود تا میانه کانال پیش رفت و در ۴۳ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان معامله شد. همچنین قیمت نیم سکه و ربع سکه هم امروز با افزایش به ترتیب تا ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان صعود کردند و سپس با کمی عقب‌نشینی به ترتیب ۲۳ میلیون و ۴۵۰ هزار و ۱۵ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان معامله شدند.

تحلیلگران شرط صعود طلای آبشده را شکستن و تثبیت بالای مرز مقاومتی ۱۵ میلیون و ۸۶۰ هزار تومان می‌دانند که در این صورت مرز مقاومت بعدی ۱۵ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان است.  مرز مقاومت ۴۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان برای سکه مهم است که در صورت عبور از این مرز و تثبیت بالای آن، قیمت سکه امامی توانایی صعود تا کانال ۴۵ میلیون را دارد. همچنین آن‌ها با اشاره به مرز حمایتی ۴۲ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان بر این باورند که قیمت سکه امامی با ریزش تا زیر این مرز، قادر به کاهش تا ۴۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است.

سکه بهار ۳۸ میلیونی شد

قیمت سکه روز یکشنبه در تمامی قطعات افزایش داشت. قیمت سکه امامی با ۳۰۰ هزار تومان افزایش، با رقم ۴۳ میلیون و ۴۶۵ هزار تومان معامله شد. قیمت سکه بهار با افزایش بیش از ۳۰۰ هزار تومانی، در کانال بالاتر نشست و روی رقم ۳۸ میلیون و ۳۰۵ هزار تومانی قرار گرفت.

همچنین قیمت نیم ‌سکه ربع سکه با ۱۵۰ هزار تومان افزایش، با رقم ۲۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و ۱۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان ثبت شدند. قیمت سکه گرمی نیز با افزایش ۵۰ هزار تومانی، با رقم هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی معامله شد.

حباب سکه در تمام قطعات گران شد

قیمت طلا در دومین روز هفته با افزایش قیمت همراه شد. هر مثقال طلا با ۱۹۰ هزار تومان افزایش، روی رقم ۱۵ میلیون و ۹۱۶ هزار تومان قرار گرفت. هر گرم طلای ۱۸ عیار، با ۴۱ هزار و ۴۰۰ تومان افزایش، با رقم سه میلیون و ۶۷۵ هزار و ۴۰۰ تومان به فروش رسید. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۶۲۶ هزار تومان معامله شد.

حباب سکه روز یکشنبه در تمامی قطعات افزایشی است؛ حباب سکه امامی ۱۰۱ هزار تومان، بهار آزادی ۶۱ هزار تومان، نیم ‌سکه ۳۱ هزار تومان، ربع سکه ۶۵ هزار تومان و حباب ربع سکه ۳۳ هزار تومان افزایش یافت.

منبع: تجارت نیوز - اقتصاد نیوز 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 152229

ارسال نظر