وزیر آموزش و پرورش یک پیام مهم صادر کرد
وزیر آموزش و پرورش به مناسبت روز جهانی سوادآموزی یک پیام مهم صادر کرد.
وزیر آموزش و پرورش به مناسبت روز جهانی سوادآموزی یک پیام مهم صادر کرد.
وزیر آموزش و پرورش در پیامی به مناسبت روز جهانی سوادآموزی ضمن بیان اینکه علیرغم وضعیت وخیم سواد ایران در دوران حکومت استبدادی قبلی، با فرمان امام خمینی (ره) در عرض چند سال پیشرفت چشمگیری در زمینه سواد و سوادآموزی حاصل شده است، «افزایش ۵۰ درصدی نرخ کلی سواد» و «کاهش ۱۸ درصدی شکاف جنسیتی با سواد» را از جمله این پیشرفتها خواند.
به گزارش ایسنا، در متن پیام رضا مراد صحرایی آمده است: در تقویم آموزشی-فرهنگی جهانی، ۸سپتامبر (برابر با ۱۷ شهریور در تقویم ایران) به عنوان روز جهانی سوادآموزی نامگذاری شده است. جمهوری اسلامی ایران نیز برنامههای گستردهای برای مبارزه با بیسوادی تدوین کرده است که تأسیس سازمان نهضت سوادآموزی یکی از مهمترین اقدامات مرتبط با آن است که به فرمان حضرت امام خمینی (ره) آغاز شد.
حضرت امام خمینی (ره) در اولین سال پس از پیروزی انقلاب تاکید کردند که آموزش یک نیاز اساسی است و حتی از سایر ضروریات مانند بهداشت و درمان و مسکن فراتر و مهم تر است. این فرمان و چشم انداز، ایران را به کشوری تبدیل کرد که در آن فرایند آموزش به یک تلاش جمعی با مشارکت همه مردم تبدیل شده است.
در ادامه پیام صحرائی آمده است: علیرغم وضعیت وخیم سواد ایران در دوران حکومت استبدادی قبلی، با فرمان امام خمینی (ره) در عرض چند سال پیشرفت چشمگیری در زمینه سواد و سوادآموزی حاصل شده است.
وی، افزایش ۵۰ درصدی در نرخ کلی سواد، کاهش ۱۸ درصدی شکاف جنسیتی با سواد و همچنین کاهش ۲۳.۵ درصدی شکاف باسوادی بین جمعیت شهری و روستایی را از جمله این پیشرفتها ذکر کرده است.
وزیر آموزش و پرورش در این پیام عنوان کرده است: حضرت امام خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز به تبعیت ازحضرت امام خمینی (ره) رسالت نهضت سوادآموزی را در درجه اول بر «گسترش سوادآموزی» و در درجه دوم «تعمیق سوادآموزی» عنوان کردند. هدف این تعریف هدفمند ساختن سواد، حصول اطمینان از اینکه آموزش منجر به تغییرات معناداری در زندگی فراگیران می شود بوده است که با درک جهان معاصر از سواد همسو است.
بر اساس این رویکرد، سازمان نهضت سوادآموزی در برنامه درسی خود تجدید نظر کرده است تا آن را بیشتر با نیازهای زندگی فراگیران مرتبط کند. برای تحقق این امر دورههای تخصصی برای زنان روستایی و عشایری، کشاورزان، سربازان، کارگران، صنعتگران و حتی کلاسهای ویژه برای زندانیان ایجاد شده است.
در پایان نیز آورده است: امروزه جمهوری اسلامی ایران در زمینه آموزش بزرگسالان، روشهای آموزشی و توسعه محتوا گامهای مهمی برداشته است. باید پذیرفت که سازمان نهضت سوادآموزی جمهوری اسلامی ایران میتواند به عنوان یک نقطه کانونی ارزشمند برای دیپلماسی آموزشی عمل کند و دانش و تجربه ارزشمند خود را به اشتراک بگذارد.
این روز را به تمامی دست اندرکاران نهضت سوادآموزی تبریک و تهنیت عرض کرده و از درگاه خداوند متعال برای ایشان آرزوی موفقیت و سربلندی دارم.
ارسال نظر