این افراد زمین رایگان می‌گیرند / مشمولان چه کسانی هستند؟

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با بیان اینکه خانوارهای تهرانی دارای ۴ فرزند تا پایان سال برای دریافت زمین رایگان فرصت دارند، گفت: مشمولان در سامانه طرح‌های حمایتی مسکن ثبت‌نام کنند. مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران از واگذاری زمین رایگان به خانوارهای تهرانی دارای ۴ فرزند تا پایان سال خبر داد.

 این افراد زمین رایگان می‌گیرند / مشمولان چه کسانی هستند؟

زمین رایگان به به دهک‌های پایین واگذار می شود  .در قالب برنامه هفتم توسعه پیشنهاد شده به دهک‌های اول تا سوم زمین رایگان واگذار شود  اواخر سال گذشته بود که وزارت راه و شهرسازی در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت . .اگذاری زمین رایگان اعلام  کرد دولت به خانوارهایی که فرزند سوم و بیشتر آنها پس از تصویب این قانون به دنیا بیاید زمین رایگان  ۲۰۰ متری دولتی واگذار می‌کند.

به گزارش عرشه آنلاین،  مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با بیان اینکه خانوارهای تهرانی دارای ۴ فرزند تا پایان سال برای دریافت زمین رایگان فرصت دارند، گفت: مشمولان در سامانه طرح‌های حمایتی مسکن ثبت‌نام کنند. مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران از واگذاری زمین رایگان به خانوارهای تهرانی دارای ۴ فرزند تا پایان سال خبر داد.

جزئیات واگذاری زمین رایگان به تهرانی ها

حسین جنتی اظهار کرد: خانوارهای تهرانی دارای 4 فرزند و بیشتر زیر 20 سال در صورت داشتن شرایط لازم برای دریافت زمین رایگان می‌توانند به سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به نشانی Saman.mrud.ir مراجعه کرده و نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

وزارت راه و شهرسازی بر اساس بند ح تبصره 11 قانون بودجه سال 1402 به‌منظور حمایت از خانواده و تحقق اهداف جوانی جمعیت یک قطعه زمین رایگان در قالی شرایط مندرج در قانون مذکور را به خانوارهای دارای 4 فرزند و بیشتر اختصاص می‌دهد.

تاکنون فرآیندهای مربوط به 2500 خانواده تهرانی در طرح پویش رحمت وزارت راه و شهرسازی انجام و به این تعداد خانواده زمین رایگان تحویل شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران بیان کرد: واگذاری زمین در استان تهران با در نظر گرفتن ضوابط و صراحت ماده 4 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بالمناصفه بین پدر و مادر صورت می‌گیرد.

جنتی یادآور شد: خانوارهای تهرانی دارای 4 فرزند و بیشتر مشمول قانون تا پایان سال 1402 برای دریافت زمین رایگان فرصت دارند.

واگذاری زمین رایگان به دهک‌های پایین

طبق این طرح باید در طول برنامه هفتم توسعه ۱۵ درصد ساخت مسکن به صورت صنعتی انجام شود و سالانه ۳۰۰ هزار مسکن حمایتی، ۲۰۰ هزار مسکن روستایی و ۱۰۰ هزار مسکن در بافت فرسوده و ۴۰۰ هزار انواع مسکنی که در مجموع سالانه یک میلیون واحد مسکونی در برنامه هفتم پیش بینی شده است.

از جمله مواردی که در برنامه هفتم پیش بینی شده، پرداخت سالیانه ۲۰ درصد از تسهیلات بانکی به بخش مسکن است. کمیسیون تلفیق همچنین مصوب کرده که با برنامه‌ریزی دولت، مدت زمان خانه‌دار شدن افراد به ۱۲ سال کاهش پیدا کند. در حال حاضر و بنا به گفته مجتبی یوسفی ـ عضو کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه - اگر فردی تمام درآمد خود را پس انداز کند، در مدت زمان سی سال - در عمده شهرهای کشور - صاحب خانه خواهد شد و اگر این فرایند بر اساس استانداردهای لازم باشد و فرد یک سوم درآمد خود را مورد صرفه‌جویی و پس‌انداز قرار دهد، در طول ۹۰ سال خانه دار می شود.

وی با اشاره به بررسی موضوع تامین زمین رایگان برای اقشار حمایتی در لایحه برنامه هفتم توسعه ادامه داد: در این بخش کمیسیون مصوب کرد، افرادی که جز دهک ۱ تا سوم محسوب می‌شوند زمین رایگان و یا زمین ۹۹ ساله دریافت کنند. کمیسیون در روستاها هم این تکلیف را بر عهده بنیاد مسکن قرار داد تا در روستاها هم زمین رایگان در اختیار اقشار حمایتی در طول برنامه هفتم گذاشته شود.

یوسفی همچنین با بیان اینکه تسهیلات مقاوم‌سازی و نوسازی روستایی در لایحه برنامه هفتم توسعه گنجانده شده است، گفت: کمیسیون در این بخش دولت را مکلف کرد تا سالیانه پیش‌بینی لازم برای ارائه تسهیلات به ۲۰۰ هزار واحد مسکونی - با سود ۵ درصد- را در برنامه هفتم توسعه مدنظر قرار دهد.

بنابراین گزارش، دولت در حال حاضر طرح نهضت ملی مسکن با هدف ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال را اجرا می‌کند. طبق آخرین آمار تاکنون برای یک میلیون و ۷۸۵ هزار واحد زمین تامین شده است. در بخش ساخت نیز ۴۴۳ هزار واحد دارای قرارداد با سازنده، ۳۲۶ هزار واحد دارای پروانه ساختمانی و ۱۸۲ هزار واحد در مرحله اتمام فونداسیون است.

همچنین سایر نهادها و ارگانهای مرتبط با بخش مسکن ماموریت‌های خود را در قالب تامین مسکن دنبال می‌کنند. در این بخش نیز بنیاد مسکن برنامه‌ریزی کرده تا سال ۱۴۱۰ نوسازی تمام خانه‌های روستایی را جشن بگیرد. در حال حاضر ۵۴ درصد واحدهای روستایی مقاوم‌سازی شده است. پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت با نرخ سود ۵ درصد و سنددار کردن تمامی خانه‌های روستایی تا پایان برنامه هفتم توسعه از دیگر برنامه‌های بنیاد محسوب می‌شود.

برای کنترل بازار مسکن و اجاره بها نیز مجلس شورای اسلامی لایحه‌ای را در دست بررسی دارد که در حال حاضر با ایراداتی از سوی شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام مواجه شده و پس از رفع ایرادات به تصویب می‌رسد.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 112984

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر