شرایط دریافت یارانه دستمزد اعلام شد / یارانه دستمزد به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ + لینک ثبت‌نام

طرح یارانه دستمزد مخصوص فارغ التحصیلان و جوانان بیکار جویای کار در مناطق محروم و کم برخوردار از اشتغال برنامه ریزی شده است. بنا بر این طرح، ۳۰ درصد از حداقل مبلغ دستمزد مصوب شورای عالی کار برای نیروی کار متناسب با سال اجرای طرح است که به صورت یارانه از طرف دولت و به مدت یک سال به کارفرمایانی که نیروی کار شغل اولی را در بنگاه جذب کنند، پرداخت می‌شود.

شرایط دریافت یارانه دستمزد اعلام شد / یارانه دستمزد به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ + لینک ثبت‌نام

نتایج گزارش عملکرد طرح یارانه دستمزد نشان می‌دهد تاکنون بیش‌ از ۴۳ هزار نفر داوطلب در این طرح مشارکت و ثبت‌نام کرده‌اند و استان‌های خوزستان و مازندران بیشترین تعداد جذب شدگان به بازار کار را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش عرشه آنلاین ، طرح «یارانه دستمزد» یکی از طرح‌های موثر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه اشتغال و بازار کار به شمار می رود که بر اساس آن در صورت جذب نیروی کار شغل اولی بنگاه‌های اقتصادی، ۳۰ درصد مبلغ دستمزد مصوب شورای عالی کار به عنوان یارانه از طرف دولت به مدت یک سال به کارفرمایان پرداخت می‌شود. شغل اولی‌ها، فارغ التحصیلان، جوانان جویای کار و بنگاه­‌های اقتصادی رسمی فعال در شهرستان‌های کم برخوردار جامعه هدف این طرح را تشکیل می‌دهند.

طرح یارانه دستمزد با هدف کاهش هزینه‌های به‌کارگماری نیروی کار جدید برای کارفرمایان و به منظور پایداری تولید، حفظ اشتغال، افزایش فرصت‌های شغلی و حمایت از بنگاه‌های خصوصی و تعاونی در کشور به اجرا درآمده و مناطق کم برخوردار از اشتغال در اولویت اجرای این طرح قرار دارند.

تازه ترین نتایج اجرای طرح یارانه دستمزد حاکی از آن است که تاکنون ۴۳ هزار و ۴۴۱ نفر از کارجویان و متقاضیان در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۳۷ هزار و ۲۲۸ جوینده کار قرارداد بسته و جذب بنگاه شده‌اند. همچنین ۷۰۱۸ کارفرما در این طرح ثبت نام و اقدام به جذب نیروی کار کرده‌اند و طبق این گزارش ۹۰۱ قرارداد نیز در دست اجراست.

بررسی اجرای طرح در استان‌ها نشان می‌دهد استان‌های خوزستان و مازندران بیشترین تعداد داوطلب ثبت‌نام کرده و جویندگان کار جذب شده را به خود اختصاص داده‌اند. بیشترین مشارکت کارفرمایان از این طرح نیز متعلق به استان‌های خوزستان و کرمانشاه بوده است.

بهره‌مندی از مزایای طرح یارانه دستمزد شرایطی دارد و متقاضیان باید مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر داشته باشند و سن آنها از ۳۷ سال تمام بیشتر نباشد؛ شرط سنی برای زنان سرپرست خانوار جوینده کار نیز تا سقف ۴۵ سال تعیین شده است.

کارجویان و کارفرمایان برای بهره‌مندی از مزایای این طرح و دریافت یارانه دستمزد می‌توانند به سامانه وزارت کار به نشانی https://pyd.mcls.‌gov.ir مراجعه و ثبت نام کنند.

 بسیاری از کارشناسان معتقدند یارانه دستمزد نه یک طرح بلکه ابزاری تشویقی برای جلب و جذب نیروهای کار جدید توسط کارفرمایان بخش خصوصی در استان‌های کم برخوردار است که با توجه به شرایط امروز بازار کار عملیاتی شدن آن نیاز اشتغال بسیاری از جوانان و فارغ التحصیلان جویای کار و بنگاه‌ها را برطرف می‌کند.

یارانه دستمزد به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

این روز‌ها خبر‌هایی از یارانه دستمزد می‌شنویم که جسته و گریخته در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر می‌شود. اما آیا این یارانه به شما هم تعلق می‌گیرد؟ ادامه این مطلب را بخوانید تا بدانید یارانه دستمزد چیست و آیا شامل حال شما هم می‌شود یا خیر.

قرار است معادل ۳۰ درصد حداقل دستمزد به‌عنوان یارانه دستمزد پرداخت شود. عددی معادل یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان. ماجرای یارانه دستمزد چیست و به چه کسانی پرداخت می‌شود؟

یکی از سیاست‌های جدید وزارت کار برای ایجاد اشتغال پرداخت یارانه دستمزد است. یارانه‌ای که قرار است به کارفرمایان پرداخت شود تا نیروی بیشتری را استخدام کنند.

طرح یارانه دستمزد مخصوص فارغ التحصیلان و جوانان بیکار جویای کار در مناطق محروم و کم برخوردار از اشتغال برنامه ریزی شده است. بنا بر این طرح، ۳۰ درصد از حداقل مبلغ دستمزد مصوب شورای عالی کار برای نیروی کار متناسب با سال اجرای طرح است که به صورت یارانه از طرف دولت و به مدت یک سال به کارفرمایانی که نیروی کار شغل اولی را در بنگاه جذب کنند، پرداخت می‌شود.

در نتیجه، با توجه به افزایش ۵۷.۴ درصدی حداقل دستمزد ۱۴۰۱، مبلغ یارانه دستمزد برای نیرو‌های کار جذب شده در سال جاری رقمی معادل یک میلیون و ۳۹۰ هزار تومان خواهد بود.

مشمولان یارانه دستمزد

بر این اساس می‌توان گفت یارانه دستمزد

۱- به کارفرمایان تعلق می‌گیرد و نه مردم

۲- این یارانه تنها در مناطق محروم و کم برخوردار پرداخت می‌شود.

۳- مبلغ یارانه دستمزد ۳۰ درصد حداقل حقوق سالانه است. (در سال ۱۴۰۱ معادل یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است)

۴- یارانه تنها در ازای اشتغال نیروهای جوان شغل اولی پرداخت می‌شود.

۵-  مدت زمان پرداخت یارانه دستمزد یک سال است.

شرط دریافت یارانه دستمزد چیست؟

اگرچه یارانه دستمزد فقط به کارفرمایان پرداخت می‌شود، اما نیروی کاری که به استخدام در می‌آید باید مشخصات و شرایط خاصی داشته باشد. اما چه شرایطی؟

۱-متقاضیان اشتغال باید مدرک دیپلم و بالاتر داشته باشند.

۲- سن داوطلب اشتغال نباید بیشتر از ۳۷ سال باشد. تنها استثنا در این زمینه زنان سرپرست خانوار است که تا سن ۴۵ سال می‌توانند در بنگاه اقتصادی مشغنول به کار شوند و کارفرمای آنها می‌تواند مشمول یارانه دستمزد شود.

ثبت‌نام برای دریافت یارانه دستمزد آغاز شده است. بر اساس اطلاعات وزارت کار، متقاضیان دریافت یارانه دستمزد باید به سامانهpyd.mcls.gov.ir  وزارت کار مراجعه و ثبت‌نام کنند.

مشکل طرح یارانه دستمزد چیست؟

اگرچه در جزئیات این طرح عنوان نشده اما به نظر می‌رسد یارانه دستمزد دقیقا معادل حق بیمه‌ای است که کارفرمایان برای اشتغال کارگران خود باید به سازمان تامین اجتماعی بپردازند.

با اجرای این طرح، بنگاه تولیدی احتمالا از پرداخت مالیات معاف می‌شود و  پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی شاغلان تازه کار بر عهده دولت خواهد بود.

این نکته از این نظر نگران‌کننده است که دولت یکی از بزرگترین بدهکاران تامین اجتماعی است. به گفته رییس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران بدهی دولت به تامین اجتماعی ۴۵۰ هزار تومان است.

با این اقدام، قطعا میزان بدهی دولت به تامین اجتماعی بیشتر هم می‌شود و صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی یک قدم دیگر به ورشکستگی نزدیک‌تر می‌شود.

از طرف دیگر این نگرانی وجود دارد که کارفرمایان برای پرداخت نکردن حق بیمه ماهانه بیش از یک میلیون تومانی، مدام از نیروهای تازه کار استفاده کنند و سر موعد یک سال، با نیروی کار خداحافظی کنند و نیروی جدیدی را جایگزین آن کنند یا اینکه نیروهای قبلی را تعدیل و نیروی تازه کار استخدام کنند.

 

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 116049

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر