سونامی سالمندی در ایران / ایران ۷ میلیون سالمند دارد/ ۲۰ سال آینده از هر ۵ ایرانی یک نفر سالمند است
نگرانیها برای تمایل نداشتن ایرانیان به ازدواج و فرزندآوری و پیری جمعیت ادامه دارد. اما آیا ایران با بحران سالمندی مواجه میشود؟ چه عواملی به این بحران دامن میزند؟
ایران در مسیر سونامی پیری قرار دارد و این بحران تا چند سال دیگر کشور را فرا می گیرد.امروز حدود ۱۲ درصد جمعیت با پایین آمدن نرخ ازدواج و باروری بالای ۶۰ سال کشور میانسال محسوب میشوند که به سوی سالمندی جمعیت در حرکت است و تا دو دهه آینده با حدود ۳۰ درصد جمعیت بالای ۶۰ سال به یکی از کشورهای بسیار سالمند تبدیل میشویم
بررسیها نشان میدهد،پیری جمعیت در ایران در ۷ سال آتی رخ می داد تجارت نیوز نوشت ایران تا سال ۱۴۴۵ در دسته جوامع فوق سالخورده قرار خواهد گرفت. همچنین پیشبینی میشود که در سال ۱۴۱۰ کشور با بیش از یک میلیون تجرد قطعی روبهرو شود.
ایران ۷ میلیون سالمند دارد/ ۲۰ سال آینده از هر ۵ ایرانی یک نفر سالمند است
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران با بیان اینکه جمعیت سالمند فعلی کشور، هفت میلیون نفر است، گفت: جمعیت سالمندی ایران در سال ۱۴۱۰ به ۱۵ درصد و در سال ۱۴۲۰ به ۲۰ درصد میرسد.
به گزارش تجارتنیوز، احمد موذنزاده، امروز، ۲۳ آذرماه در پنجمین همایش ملی سالمندی که در سالن همایشهای مرکز آموزشی و درمانی پورسینای رشت برگزار شد، با بیان اینکه جمعیت سالمند فعلی کشور، هفت میلیون نفر است، اظهار کرد: جمعیت سالمندی ایران در سال ۱۴۱۰ به ۱۵ درصد و در سال ۱۴۲۰ به ۲۰ درصد میرسد.
وی با اعلام اینکه در ۲۰ سال آینده از هر پنج ایرانی یک نفر سالمند خواهد بود، افزود: نرخ رشد کلی جمعیت کشور سالیانه ۱.۶ درصد و نرخ رشد جمعیت سالمند حدود ۲.۵ درصد است.
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران با بیان اینکه تغییرات فیزیولوژیک و استهلاک فیزیکی، روحی و روانی، کاهش قدرت عضلات، محدودیتهای حرکتی و بیماریهای ناتوانکننده در دوران سالمندی وجود دارد، گفت: افزایش طول عمر کافی نیست و کیفیت زندگی و اثربخشی سالمند در عرصههای مختلف فردی، خانوادگی، شغلی و اجتماعی اهمیت بیشتری دارد.
موذنزاده با بیان اینکه بیماران سالمند ممکن است مشکلات همزمان اسکلتی - عضلانی، نورولوژیک، قلبی - عروقی و روحی - روانی داشته باشند، خاطرنشان کرد: ایجاد تعادل بین مشکلات مدیکال، بازتوانی، اقتصادی، روحی و اجتماعی بسیار ضروری است.
وی رویکرد مطلوب برای یک فیزیوتراپیست در حوزه سالمندی را بیوسایکوسوشال دانست و تصریح کرد: اثرات بیولوژیک سالمندی میزان ترمیمپذیری سیستمهای مختلف بدن را کاهش داده و هدف ما به دست آوردن بیشترین میزان عملکرد و استفاده حداکثری از تواناییهای بالقوه است.
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران با اعلام اینکه حداقل ۲۰ درصد سالمندان طی یک سال متعاقب شکستگی لگن به دلایل مختلفی فوت میکنند، گفت: ۸۰ درصد بیماران سالمند پس از شکستگی لگن به سطح فعالیت عملکردی قبلی برنمیگردند.
وی ورزشدرمانی جهت بهبود هماهنگی، قدرت و استقامت عضلات، انعطافپذیری، جابجایی وزن و تعادل سالمندی را مثمرثمر دانست.
ارسال نظر