آنچه در رفتار با فرزند ناخلف باید رعایت کنید
ایجاد رابطه صمیمانه باعث می شود که بسیاری از نیازهای جوان در محیط خانواده برآورده و خانه به پناهگاه عاطفی و امن برای او تبدیل شود و به دنبال پناهگاه دیگری نگردد.
ایجاد رابطه صمیمانه باعث می شود که بسیاری از نیازهای جوان در محیط خانواده برآورده و خانه به پناهگاه عاطفی و امن برای او تبدیل شود و به دنبال پناهگاه دیگری نگردد.
آنچه در رفتار با فرزند ناخلف باید رعایت کنید
به گزارش عرشه آنلاین، رفتار با جوانان ناخلف نیازمند توجه، احترام، و فهم است. در این دوره از زندگی، جوانان به دنبال شناخت خود، استقلال، و تعیین هویت هستند؛ از طرفی معاشرت نوجوانان و جوانان با دوستان ناباب از معضلاتی است که در برخی خانواده ها به دغدغه ای جدی تبدیل شده است و گاها والدین شیوه برخورد با این معظل را بدرستی نمیدانند.
برقراری رابطه با دوستان در هر دوره ای از زندگی اهمیت دارد اما در دوره جوانی با توجه به ویژگی ها و رفتارهایی که توام با جوانی است، به ویژه این که آن ها خواهان مستقل شدن از خانواده، اثبات وجود و کسب هویت اند، اهمیتی مضاعف پیدا می کند، بخصوص اگر فرزند ناخلفی داشته باشید که راه و روش رفتار با او به شکلی مهمتر، اهمیت پیدا می کند. در ادامه این بخش از نمناک چند نکته برای برقراری رفتار مثبت با جوانان ناخلف عنوان شده است.
با او دوست باشید و به آزادی اش احترام بگذارید
با فرزند جوان خود دوست بوده و به او آزادی عمل بدهید. اجازه دهید او خود تصمیم بگیرد کدام رابطه دوستی را ادامه دهد یا خاتمه دهد و با کدام دوستان ارتباط حفظ کند. برای دستیابی به این هدف، صبوری را در نظر بگیرید، زیرا جوانان تا حدی انعطافناپذیر هستند. اگر نتوانستهاید به تنهایی موفق به جدا کردن فرزندتان از دوستان نامناسب شوید، به علت اهمیت این مسئله، بهتر است از یک متخصص روانشناسی کمک بگیرید
کاری نکنید که لجبازی کند
در دوره نوجوانی، استقلالطلبی به عنوان یک ویژگی بارز ظاهر میشود. در این مرحله از زندگی، لازم است به آزادیهای مشروع و معقول نوجوان احترام گذاشته شود. تلاش برای کنترل بیرویه و بیدلیل میتواند باعث مختل شدن استعدادها و توانمندیهای او شود، همچنین با واکنشهای غیرمنطقی و لجبازانه مواجه خواهید شد.
جوانان یا نوجوان شما ممکن است به سرعت دوستان جدید پذیرفته و این امر ممکن است به طریقی که برای آنها مفید نیست، منجر به مشکلات برآیند. لذا، با درک ویژگیهای دوره نوجوانی و جوانی، منتظر نباشید که انتظارات شما بدون هیچ مقاومتی توسط او اجرا شود، بلکه بدون ایجاد لجبازی، به شکلی ملایم برای انتخاب دوست مناسب و دوری از دوست ناباب راهنمایی اش کنید.
رابطه صمیمانه با او برقرار کنید
ایجاد ارتباط صمیمی و نزدیک با کودکان یا جوانان میتواند نقش مهمی در تامین نیازهای عاطفی آنان داشته باشد. این رابطه صمیمیت، فراهم کردن محیطی امن و پذیرایی برای فرزندان است که در آن احساس ارتباط و اعتماد بنیادی میشود. در این محیط، خانه به عنوان یک پناهگاه امن و آرام برای جوانان تبدیل میشود.
با احترام به حرفهایش گوش دهید
برای برقراری ارتباط موثر با جوانان، به صحبت های آنها با احترام گوش کنید. توجه به نظرات و احساسات آنها به آنها احساس ارزش میدهد و این احساس مثبت باعث افزایش صمیمیتشان با شما خواهد شد.
فهم و تشویق را وارد رابطه کنید
تلاش کنید از دیدگاه او هم به مسئال نگاه کرده و توجه کنید که این دوره از زندگی ممکن است با چالشهایی همراه باشد تا با این طرز فکر، سختگیری را به حداقل برسانید. با تشویق به آنها اعتماد به نفس بدهید تا کم کم تبدیل به بهترین دوستشان شوید.
بحرانهایش را جدی بگیرید
اگر جوان شما با مشکلاتی مواجه شود، به جدیت به آن مسئله بپردازید و سعی داشته باشید تا کمکش کنید. اگر مشکل بزرگتر است، ممکن است نیاز به مشاوره حرفهای باشد پس درست مثل مشکل خودتان، برای حل مشکل او تلاش کنید.
به حریم شخصی اش احترام بگذارید
به حریم شخصی جوانان احترام بگذارید و از پرسشهای مناسب و گاها بی پرده دوری کنید. این احترام هرچند مختصر به حریم شخصی آنها باعث ایجاد اعتماد بیشتر میشود.
بدون فشار راهنمایی اش کنید
به عنوان یک راهنما، سعی کنید تشویق و راهنمایی کنید، اما به آنها فشار نیاورید. اجازه دهیدبه تدریج مسئولیتهای خود را بپذیرند و بدون قرار گرفتن در تنگنا، تصمیمات درست تری اتخاذ کنند.
به اشتراک گذاشتن تجربیات شخصی میتواند ارتباط شما با جوان یا نوجوانتان را تقویت کند، اما مهم است که این کار به شکلی که احساس شخصیت و اراده جوان را حفظ میکند، انجام شود.
نظرات مختلف و مخالفش را تحمل کنید
درک کنید که جوانان ممکن است نظراتی داشته باشند که با نظرات شما متفاوت باشند. این تفاوتها را با احترام مورد بررسی قرار دهید و سعی کنید واکنش های سریع و غیرمنطقی نداشته باشید.
ارسال نظر