دلار در دی ماه ۳ هزار ۶۵۰ تومان گران شد؛ پیش بینی یک اقتصاددان

: ۳ هزار و ۷۱۰ تومان، عددی است که خریداران دلار در طول یک ماهه اول زمستان، تجربه افزایش قیمت آن را داشتند

دلار در دی ماه ۳ هزار ۶۵۰ تومان گران شد؛ پیش بینی یک اقتصاددان

: ۳ هزار و ۷۱۰ تومان، عددی است که خریداران دلار در طول یک ماهه اول زمستان، تجربه افزایش قیمت آن را داشتند 

 قیمت دلار در آخرین روز دی با کاهش ۵۰ تا ۱۰۰ تومانی در کانال جدید ماند و با قیمت ۵۳ هزار و ۶۵۰ تا ۷۰۰ تومان معامله شد

 از ۳۰ آذر تا ۳۰ دی، اسکناس دلار بازدهی مثبت ۷.۳۰ درصدی داشته است. این اسکناس در مدت مشابه ماه گذشته با قیمت ۵۰ هزار تومان معامله می‌شد و در یک ماه اخیر در کانال ۵۱ هزار تومانی در تلرانس قیمتی ۵۱ هزار و ۳۰۰ تا ۵۱ هزار و ۶۰۰ تومانی نوسان داشت. این منطقه هفته گذشته شکسته شد.

در یک ماه اخیر دلار سه هزار و ۶۵۰ تومان افزایش قیمت داشته است.

دلار صعودی است؟

کارشناسان می‌گویند قیمت دلار در بلندمدت، تابعی از نقدینگی و تورم است. آنها معتقدند بازارساز توانایی این را دارد که در کوتاه‌مدت با عرضه یا عدم‌ عرضه، به بازار جهت دهد. اما در بلندمدت، نرخ ارز تابع نقدینگی و تورم است و کسری تراز عملیاتی بودجه در سال جاری را نیز باید به فاکتورهای ذکرشده اضافه کرد.

گفتنی است قیمت دلار  روز شنبه ۳۰ دی در بازارهای مجاور کاهش داشت. دلار سلیمانیه با افت ۳۰۰ تومانی روی رقم ۵۳ هزار و ۹۹۰ تومانی ایستاد. دلار هرات با قیمت ۵۳ هزار و ۲۰ تومان معامله شد و کاهش ۲۰۰ تومانی داشت. قیمت درهم امارات کاهش ۶۰ تومانی داشت و با قیمت ۱۴هزار ۷۲۰ تومانی معامله شد.

بازار ارز تهران در آخرین روز دی‌ماه شاهد عقب‌نشینی قیمت دلار بود. آن‌طور که معامله‌گران مدعی بودند کاهش قیمت دلار که از معاملات پشت خطی روز جمعه شروع شده بود در بازار امروز شنبه ۳۰ دی‌ماه ادامه پیدا کرد. دبه این ترتیب اسکناس آمریکایی دیروز با ۵۳ هزار و ۸۰۰ تومان بسته شد و امروز با ۵۳ هزار و ۵۰۰ تومان بازگشایی شد و تا نیمه ظهر بر روی همین قیمت معامله شد.

 پیش از شروع بازار امروز تکنیکالیست‌ها معتقد بودند محدوده ۵۳ هزار و ۱۰۰ تومان برای دلار هرات مرز حیاتی است. آنها می‌گفتند اگر دلار این مرز را از دست دهد فشار فروش در بازار زیاد خواهد شد و احتمال عقب‌گرد آن تا نیمه کانال ۵۲ هزار تومان وجود دارد.

 

 این اتفاق در بازار امروز افتاد؛ طبق ادعای معامله گران دلار هرات امروز با ۵۳ هزار و ۵۰ تومان راهی بازار شد و در نیمه ظهر تا ۵۲ هزار و ۷۰۰ تومان نزول کرد. از نظرمعامله گران اولین حمایت دلار هرات ۵۲ هزار و ۸۰۰ تومان و حمایت بعدی ۵۲ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۵۲ هزار و ۶۷۰ تومان خواهد بود.

 

 همچنین دومین دلیلی که امروز زیر پای دلار خالی کرد نرخ حواله درهم بود. گفتنی است قیمت درهم که دو روز قبل با ۱۴ هزار و ۸۵۰ تومان بسته شده بود امروز با ۱۴ هزار و ۸۰۰ تومان آغاز به کار کرد و در نیمه ظهر تا ۱۴ هزار و ۷۳۰ تومان عقب‌نشینی کرد.

 

 از سوی دیگر سومین عاملی که امروز کفه ترازوی کاهشی‌های بازار دلار را سنگین کرد؛ قیمت تتر در روزهای پایانی هفته قبل وارد کانال ۵۵ هزار تومان شد اما نتوانست از ۵۵ هزار و ۳۰۰ تومان عبور کد و امروز تا ۵۳ هزار و ۵۵۰ تومان پایین آمد و در زمان تدوین این گزارش با ۵۳ هزار و ۸۲۰ تومان معامله شد.

 

 فارغ از بازار ارز؛ در معاملات روز جمعه قیمت اونس جهانی تا سطح ۲۰۳۸ دلار بالا رفت؛ اما در زمان تدوین این نگارش قیمت طلای جهانی در حدود ۲۰۲۹ دلار معامله شد. آن‌طور که رویترز نوشته به دنبال درگیری‌های خاورمیانه تقاضا برای خرید طلا به‌عنوان یک دارایی امن تا حدودی بیشتر شده است. البته سرمایه‌گذاران در حال حاضر منتظر تصمیم فدرال رزرو آمریکا در مورد سیاست نرخ بهره در سال جاری میلادی هستند.

 

در نیمه دوم هفته گذشته اخبار حمله موشکی سپاه به برخی مواضع تروریستی در کشورهای همسایه، به بازارهای مالی روند صعودی داد. برخی معامله‌گران، کاهش قیمت دلار در روز شنبه را حاکی از فروکش‌ کردن اثر اخبار سیاسی می‌دانند و برخی نیز روزهای پایانی ماه را دلیل بر کاهش نقدینگی و افت محدود تقاضا برای دلار عنوان می‌کنند. اما بررسی بازار ارز در روز شنبه نشان می‌دهد که کاهش تقاضا باعث رنج شدن قیمت اسکناس آمریکایی شده است.

فعالان بازار می‌گفتند یکی از دلایل اصلاح‌شدن نرخ دلار در تهران احتمالاً ناشی از افت قیمت اسکناس آمریکایی در هرات بوده است.

 

هرگاه گنده هرات فروشنده شود یا خریدار قیمت دلار در ایران برهم می ریزددلار هرات همیشه برای بازار ارز داخلی اهمیت داشته، تا جایی که وقوع هر حادثه‌ای در افغانستان، به سرعت روی نرخ این ارز پرطرفدار در هرات و سپس ایران اثر می‌گذارد.

 

قیمت دلار در شروع هفته جدید نوسان کاهشی بسیار محدودی داشت و در کانال ۵۳ هزار تومانی ماند. به اعتقاد معامله‌گران، به دلیل کمبود منابع مالی در آخرین روز ماه، بازار ارز در رکود قرار دارد. برخی نیز معتقدند این حرکت رنج، استراحتی برای شروع روند صعودی دلار است.

 

 

 

منبع: تجارت نیوز - اقتصاد نیوز

دیگر رسانه ها

کدخبر: 123193

ارسال نظر