پاسخ شورای شهری‌ها به پیشنهاد تعطیلات زمستانی

یکی از پیشنهادهایی که چندین سال است درباره کاهش آلودگی هوا در اواخر پاییز و زمستان مطرح می‌شود، طرح تعطیلات زمستانی است؛ طرحی که هرچند وقت یکبار مطرح می‌شود و دوباره به سکوت می‌رود.

پاسخ شورای شهری‌ها به پیشنهاد تعطیلات زمستانی

 عرشه آنلاین: دو عضو شورای شهر تهران به پیشنهاد بخش خصوصی برای تعطیلات یک ماهه زمستانه واکنش نشان داده و معتقدند راهکاری اساسی کاهش آلودگی هوا مشخص است و باید به سمت اجرایی شدن همین راهکار رفت .

به گزارش عرشه آنلاین ؛یکی از طرح هایی که به تازگی  نمایندگان بخش خصوصی با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به مناسبت هفته هوای پاک ارائه کرده اند؛ تصویب لایحه تعطیلی زمستانی مدارس است.

سعید تاجیک رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران  دراین رابطه گفته است : یک راهکار خاص داریم، تعطیلی زمستانی یک ماهه مدارس در بازه ۱۵ آذر تا ۱۵ دی اضافه شود و در مقابل تعطیلات تابستانی در خرداد و شهریور کم شود.

جعفرتشکری هاشمی رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران درخصوص پیشنهاد تعطیلات زمستانه برای کاهش آلودگی هوا به اکوایران می گوید :‌تعطیلات برای استراحت وفرصتی برای لذت بردن از زندگی است این که در بحرانی ترین حالت بگوییم بروید استراحت کنید درست نیست ، درآلودگی هوا و دود استراحت کنند، منطقی نیست .

او ادامه می دهد :‌به جای این که برای درمان یک عارضه ، یک عارضه جدید ایجاد کنیم و باعث از بین بردن آسایش و استراحت مردم که باید در طول سال داشته باشند را با آلودگی گره اش بزنیم باید  راهکاری اساسی آلودگی هوا را دنبال کنیم این راهکارها شناخته شده و مشخص هستند وبارها نیز درخصوص آن صحبت شده وباید به سمت اجرایی شدن آنها برویم به جای آن که پیشنهاداتی بدهیم  که فرار از مسئولیت ها است .  

علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران معتقد است:این تعطیل کردن ها راه حل کاهش آلودگی هوای تهران نیست،نظم و انضباط شهری و فعالیت کارمندان ، دانش آموزان و... را بر هم می ریزد .

او با اشاره به این که آلودگی هوا تهران عوامل مختلفی دارد به اکوایران می گوید :‌یکی از وظایفی که بر عهده مدیریت شهری است توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی است و پیش از آن فرهنگ سازی استفاده از حمل و نقل عمومی که آن هم از تکالیف مدیریت شهری است .

او ادامه می دهد:‌زمانی که یک موضوع خاص مانند آلودگی هوا در تهران اتفاق می افتد چرا در مورود خودروها محدودیت ایجاد نمی کنیم و سریع به دنبال تعطیل کردن آدم هاهستیم .به  طور مثال در روزهای ناسالم اعلام شود که امروز به جز خودروهایی عمومی و خودروهای امدادی هیچ خودرویی بیرون نیاید . متاسفانه ما در روزهای آلوده  یا منتظر باد می شویم یا آدم ها را تعطیل می کنیم .

او  نیز تعطیلات زمستانی راهکار مناسبی برای کاهش آلودگی نمی داند .

محسن پیرهادی،رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس هم در این رابطه چندی پیش به اکو ایران  گفته  بود  : دربحث تعطیلات زمستانی در نظرگرفتن چند نکته اهمیت دارد،ماهیت و اصل  پیشنهاد خوب است و می‌توان با کاستن ۱۰ روز از تعطیلات تابستان وتوزیع طی نیم دوم سال به نوعی آن را سامان دهی کرد والبته باید توجه داشت که این تعطیلات نه به صورت از پیش تعطیل شده بلکه در قالب بسته بندی‌هایی در نظر گرفته شود که ما با پدیده وارونگی هوا مواجه می‌شویم و به ناچار باید به سمت تعطیلی کلانشهرها یا شهرهای صنعتی اقدام کنیم.

او ادامه می دهد : به همین دلیل باید با در نظر گرفتن نظم و شرایط بخش اداری،اقتصادی و آموزشی کشور شرایطی را ایجاد کنیم که تعطیلات زمستانی سبب تداخل در این امور نباشد،به عنوان مثال پیشنهادی که درمورد تعطیلی یک ماهه درزمستان مطرح می شود،سبب برهم زدن این نظم شده ومشکلات جدی ای ایجاد می‌کند،ضمن این که در بحث کنترل و مدیریت آلودگی هوا درنیمه سال نیز نمی‌تواند آنچنان موثر باشد.

رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس با تاکید بر اینکه بنابراین صرف تعطیلات زمستانی به عنوان یک بسته تعطیلاتی در نیمه دوم سال ایده مناسب برای مدیریت آلودگی هوا نیست،ادامه می دهد :‌علت این است این تعطیلات زمستانی یک مسکن موقتی برای مقابله با آلودگی هواست وما نمی‌توانیم با تعطیل کردن کشورمسئله آلودگی هوا را مدیریت کنیم،بلکه باید به سمت ریشه‌ای حل کردن این معضل برویم ودر این بستر نیازمند اجرایی کردن قانون هوای پاک با اولویت بخشیدن به احکامی هستیم که اثرگذاری بیشتری دارند. توسعه وبهسازی حمل و نقل عمومی و ساماندهی ترددهای خودروهای شخصی دو گام موثر و ویژه در مقابله با معضل آلودگی هواست،برنامه ریزی برای جایگزینی خودروهای هیبریدی با خودروهای سوخت فسیلی وتوجه به تکنولوژی و برنامه ریزی های روز دنیا دراین زمینه موثراست،دراین حوزه می‌توان با تسهیل واردات خودروهای اقتصادی هیبریدی در این زمینه اقدامات موثری انجام داد.

تعطیلی

 یکی از پیشنهادهایی که چندین سال است درباره کاهش آلودگی هوا در اواخر پاییز و زمستان مطرح می‌شود، طرح تعطیلات زمستانی است؛ طرحی که هرچند وقت یکبار مطرح می‌شود و دوباره به سکوت می‌رود. گفته شده است ایده تعطیلات زمستانی و کاهش تعطیلات تابستانی مدارس نخستین بار در سال ۱۳۳۶ از سوی وزارت فرهنگ آن زمان مطرح شد اما چون مورد موافقت مسؤولان وقت آن زمان قرار نگرفت، مسکوت ماند.

در سال ۷۵ قرار شد ۱۰ روز در میانه زمستان تعطیل باشد؛ طبق این طرح، دانش‌آموزان ۱۵ روز زودتر و در میانه شهریور، سال تحصیلی را آغاز می‌کردند تا تعطیلات زمستانی، داشته باشند.

وزیر وقت آموزش و پرورش، هدف از اجرای آن را امکان مسافرت‌های زمستانی خانواده‌ها و ایرانگردی در این فصل عنوان کرده بود که این طرح اتفاقا دو، سه سال اجرا شد اما بعد با تغییر نظام آموزشی عملا اجرا نشد.

رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هم در سال ۹۳ نسبت به نبود تعطیلات زمستانی گلایه داشت. وی در این خصوص گفته بود: «با وجود اینکه ایران اقلیم های متنوعی دارد و بسیاری از شهرها در زمستان آب وهوای خوبی دارند اما هنوز زمستان برای بسیاری از مردم ایران فصل سفر نیست، چون فصل مدارس است» و همین شد که پیشنهاد طرح تعطیلات زمستانی را به دولت داد و در همان زمان مطرح شد که آموزش و پرورش خیلی باید طرح تعطیلات زمستانی موافق نیست و این طرح هم به نتیجه‌ای نرسید.

بعد از آن دوباره در دی سال ۹۵، رئیس وقت سازمان حفاظت محیط ‌زیست از پیشنهاد تغییر تعطیلات به وزارت آموزش‌ و پرورش خبر داد و عنوان شد که این طرح در دولت در دست بررسی است اما این طرح هم به سرنوشت طرح‌های قبلی پیوست.

سپس در شهریور سال ۱۳۹۷ بود که دوباره طرح تعطیلات زمستانی توسط مسؤولان وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و سازمان حفاظت محیط زیست با هدف توسعه و رونق گردشگری در فصل زمستان و کاهش آلودگی هوا در کلان‌شهرها مطرح  شد و پیش‌بینی شد مدارس پنج روز تعطیل باشند که با احتساب دو پنجشنبه و دو جمعه این تعطیلات به ۹ روز می‌رسید.

در آذر همان سال سید محمد بطحایی وزیر وقت آموزش و پرورش درباره تعطیلات زمستانی گفت: « یک نظر این است که تعطیلات زمستانی نیاز به مصوبه مجلس دارد و نظر دیگر این است که توسط شوراهای آموزش و پروش استان بررسی شود؛ نگرانیم که ناهماهنگی‌هایی بین استان‌ها به وجود آید. برای همین گفته‌ام که امسال این موضوع منتفی است و برای امسال اتفاق نخواهد افتاد».

طرح تعطیلات زمستانی که در آن زمان با سر و صدا و پُر شتاب مطرح شده بود، خیلی زود به سکوت رفت و خبری از آن نشد.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 123389

ارسال نظر