چرا از متاهلی احساس پشیمانی می کنیم/ شش متهم بزرگ

به‌بهانه پربازدیدشدن تصویری از پاسخ‌ها به این سوال که اگر به عقب برگردید، کدام کار را انجام نمی‌دهید و بیشتر افراد به ازدواج اشاره کرده‌اند، از دلایل این ماجرا گفتیم.

چرا از متاهلی احساس پشیمانی می کنیم/ شش متهم بزرگ

 حسین محرابی ‌ روان شناس و مدرس دانشگاه نوشت :احساس پشیمانی بعد از ازدواج، یکی از اتفاقاتی است که برخی از زوج ها با آن روبه‌رو می‌شوند. علت این امر شامل طیف وسیعی از عوامل است که در افراد مختلف می‌تواند به شکل های گوناگونی بروز پیدا کند. به تازگی، تصویری منتشر شده که بسیاری از افراد در پاسخ به این سوال که اگر به عقب برگردید، کدام کار را انجام نمی‌دهید، به ازدواج اشاره کردند. شاید این سوال مطرح شود که آیا ماهیت ازدواج مشکل‌ساز است؟ پاسخ به این سوال کاملا مشخص است و می‌توان گفت اصل ازدواج به خودی خود مشکلی ندارد و بارها در همین صفحه درباره مزایای آن نوشته شده بلکه چگونگی انجام آن باعث ایجاد مشکلات می‌شود. هرچند بعضی از افراد هم ممکن است در پاسخ به این سوال، شوخی کرده و دلایل درستی برای این پاسخ‌شان نداشته باشند. با این حال و در ادامه این مطلب به برخی از دلایل اصلی و رایج پشیمانی بعد از ازدواج اشاره خواهیم کرد که نشان می‌دهد مشکل از اصل ازدواج نیست.

۱ نداشتن آمادگی لازم برای ازدواج
زمانی که یک فرد آمادگی لازم برای ورود به دنیای متاهلی را پیدا نکرده باشد، بعد از ازدواج نمی‌تواند نقش همسری خود را به درستی ایفا کند و این جاست که هم خودش به زحمت و مشقت می‌افتد و هم باعث آزار و اذیت همسرش می‌شود.

۲ نداشتن درک صحیح از دلایل درست و نادرست ازدواج
یکی از موارد مهمی که متاسفانه تاکنون به آن کمتر توجه شده است، دلایل درست و نادرست ازدواج است. فردی که برای فرار از تنهایی، رهایی از محدودیت‌های خانواده و به دست آوردن آزادی، استفاده از مزایای متاهلی در آزمون استخدامی یا گرفتن وام و … اقدام به ازدواج می‌کند، به محض عبور از این مرحله و روبه‌رو شدن با وظایف و نقش‌های سنگین همسری احساس پشیمانی خواهد کرد بنابراین لازم است که هر فردی با آگاهی کامل از دلایل خود برای ازدواج وارد این مسیر شود.

۳ ازدواج به‌عنوان راه‌حل مشکلات
برخی از افراد و خانواده‌ها ممکن است برای حل مشکلات روحی و روانی، اقتصادی یا شخصیتی خود یا فرزندان‌شان، راهکار ازدواج را در پیش بگیرند و این افراد هم دیر یا زود به همان احساس پشیمانی خواهند رسید زیرا شاهد بیشتر شدن تعارضات خود خواهند بود. به‌طور کلی ازدواج نمی‌تواند شاه کلید حل مشکلات گذشته افراد باشد چراکه یک رابطه زن و شوهری خودش به اندازه کافی نیازمند تلاش و انرژی هست و نمی‌تواند کمبودها و چالش‌های قبلی افراد را حل و فصل کند.

۴ اشتباه در انتخاب همسر
افرادی که شناخت کافی از خودشان ندارند یا ملاک‌ها و معیارهای انتخاب همسر را نمی‌دانند، معمولا در انتخاب همسر مناسب دچار اشتباه می‌شوند و همین اشتباه کافی است تا بعد از ازدواج هر دو نفر احساس پشیمانی داشته باشند. بدیهی است که وقتی دو نفر مناسب ازدواج با هم نباشند بعد از شروع رابطه‌مشترک، متوجه می‌شوند که درک درستی از یکدیگر ندارند، حرف همدیگر را نمی‌فهمند، اهداف و برنامه‌های‌شان همسو نیست و دنیای متفاوتی دارند.

۵ ضعف در مهارت‌های زندگی
همان‌طور که قبلا بارها در همین صفحه به اهمیت فراگیری مهارت‌های زندگی اشاره کرده‌ایم، مجدد یادآور می‌شویم که داشتن مهارت کافی در زمینه‌های مختلف زندگی‌ می‌تواند از رسیدن زن و شوهر به بن‌بست جلوگیری کند. به‌طور طبیعی افراد وقتی در حل مسائل و چالش‌های خود به درماندگی‌ می‌رسند، از انتخاب خود پشیمان‌ می‌شوند.

۶ کمال‌گرایی مفرط
این عامل به عنوان یکی از مخرب‌ترین فاکتورها در روابط زوجین بررسی می شود و‌ می‌تواند منشاء‌ بروز بسیاری از جدایی‌ها در زندگی‌مشترک تلقی شود. یک زن یا شوهر کمال‌گرا با ورود به زندگی‌مشترک و دیدن ضعف‌های همسرش از نزدیک، ممکن است این رابطه را یک اشتباه قلمداد کند و از ادامه آن ناامید شود.

توصیه‌هایی به پشیمان‌شده‌ها از دنیای متاهلی
و اما چند توصیه به کسانی که نشانه‌های پشیمانی از ازدواج را تجربه‌ می‌کنند:

به ویژگی‌های مثبت همسرتان بیشتر توجه کنید| همه انسان‌ها دارای نقاط قوت و ضعفی هستند که باید درکنار هم دیده شوند. وقتی زن یا شوهر فقط ضعف‌ها و کمبودهای همسرش را در ذهن خود مرور و بزرگ نمایی‌ می‌کند به‌تدریج احساس بی‌علاقه شدن به وی را تجربه کرده و از وقت‌گذرانی و هم صحبتی با او دوری خواهد کرد.

انتظارات خود را تعدیل کنید| اگر انتظارات زن و شوهر از یکدیگر بر اساس شرایط و توانمندی‌های طرف‌مقابل تنظیم شده باشد، احتمال برآورده شدن بیشتری دارد.

مقایسه نکنید| مقایسه کردن انسان‌ها یکی از اشتباهات مرگبار در روابط زن و شوهری است.

حساسیت خود را مدیریت کنید| گاهی ممکن است حساسیت افراطی در مورد یک مسئله کوچک به یک چالش بزرگ تبدیل شود بنابراین توصیه‌ می‌شود در این گونه موارد از روش حساسیت‌زدایی منظم استفاده کنید.

کمال‌گرایی خود را کاهش دهید| کمال گرایی افراطی باعث خستگی و نا امیدی زودهنگام‌ می‌شود

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 123527

ارسال نظر