بلایی که مادران چاق سر فرزندان پسرشان می آورند
این یافته نتایج تحقیق جدید به رهبری محققان دانشگاه استرالیای جنوبی (UniSA) است که به بررسی تاثیر چاقی مادر بر سیگنالدهی آندروژن کبدی جنین پرداخته است.
جنینهای پسر زنان باردار چاق، سیگنالهای مختلفی دارند که توسط هورمونهای جنسی مردانه در کبد فعال میشوند و آنها را تشویق میکند تا رشد را به قیمت سلامتی خود در اولویت قرار دهند.
محقق این تحقیق، دکتر اشلی میکین اظهار کرد: آندروژنها ویژگیهای مردانه را به مردان میدهند و در رشد آنها حیاتی هستند، اما اگر تعداد آنها زیاد باشد، جنینهای پسر خیلی بزرگ میشوند و نه تنها در بدو تولد مشکلاتی ایجاد میکنند، بلکه بر عملکرد کبد آنان در بزرگسالی نیز تاثیر میگذارند.
جنینهای دختری مادران باردار چاق، در معرض تستوسترون اضافی قرار میگیرند، مسیر آندروژن در کبد را قطع و رشد آنها را محدود میکنند و خطر اختلالات متابولیک در بزرگسالی را کاهش میدهند.
دکتر میکین میگوید: «ما میدانیم که تفاوتهای جنسی در اختلالات متابولیک در اواخر زندگی در پاسخ به چاقی مادر وجود دارد».
مردان در بزرگسالی بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای کبد چرب غیرالکلی و دیابت هستند، اگر مادرشان در دوران بارداری چاق باشد و وزن هنگام تولد آنها بالاتر از چهار کیلوگرم باشد.
آندروژنها از نظر ژنتیکی برای اولویتبندی طراحی شدهاند، زیرا از رشد ویژگیهای مردانه - ازجمله اندازه - پشتیبانی میکند اما آندروژن بیش از حد بد است.
محقق ارشد این تحقیق، پروفسور جانا موریسون، رئیس گروه تحقیقاتی اولیه سلامت بزرگسالان در دانشگاه مذکور میگوید که این مورد تعادلی خوب برای زنان است که در دوران بارداری تغذیه مناسب را دریافت کنند تا از شرایط مطلوب برای شکوفایی فرزند متولد نشده خود اطمینان حاصل کنند.
وی بیان کرد: «همچنین خطراتی برای سوء تغذیه فرزندان در دوران بارداری وجود دارد. اگر شما خیلی کوچک، خیلی بزرگ یا خیلی زود به دنیا آمدهاید و اگر مرد هستید، در معرض پیامدهای منفی بعدی در زندگی قرار دارید».
منبع: خبرفوری
ارسال نظر