زمان پخش سریال «نون خ»؛مروری بر سریال های نوروزی

۲ سریال محبوب «نون خ» و «زیرخاکی» قرار است از شبکه یک پخش شوند. مقرر شده سریال زیرخاکی از شب اول ماه رمضان تا شب قدر و نون خ بعد از شب‌های قدر پخش شود.

زمان پخش سریال «نون خ»؛مروری بر سریال های نوروزی

ماه رمضان منتظر «نون خ» باشید

 پیگیری‌ها نشان می‌دهد ۷۰ درصد از فصل ۵ سریال نون‌خ تصویربرداری شده و احتمالاً در آخرین روزهای سال تصویربرداری به‌پایان می‌رسد.

۲ سریال محبوب «نون خ» و «زیرخاکی» قرار است از شبکه یک پخش شوند. مقرر شده سریال زیرخاکی از شب اول ماه رمضان تا شب قدر و نون خ بعد از شب‌های قدر پخش شود.

فصل جدید مجموعه طنز «نون خ» بعد از گذشت مدتی از تصویربرداری خود در اطراف تهران، به چابهار رسید. در فصل پنجم «نون خ» مردم سیستان و بلوچستان و بعد از آن کردستان و کرمان هم میزبان گروه تولید این سریال هستند.

سریال نون خ

فصل پنجم سریال کمدی «نون خ» ساخته سعید آقاخانی ۲۵ قسمت دارد که ۱۰ قسمت آن در چابهار می‌گذرد.

حمیدرضا آذرنگ، سعید آقاخانی، امیر سهیلی، هومن حاجی‌عبداللهی، سیروس میمنت، مجید یاسر، بیژن بنفشه‌خواه، کاظم نوربخش، نسرین مرادی، هدیه بازوند، سیدعلی صالحی، پاشا جمالی، ندا قاسمی، ماشاالله وروایی و صهبا شرافتی از جمله بازیگران سریال هستند.

«نون خ» به نویسندگی امیر وفایی است که از نوروز ۱۳۹۸ از شبکه یک به نمایش درآمد. «نون خ» در اصل مخفف نام نقش اصلی این سریال، نورالدین خانزاده است. تاکنون ۴ فصل از این مجموعه ساخته شده است که در نوروز سال‌های ۱۳۹۸، ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ از شبکه یک و شبکه تماشا پخش شدند.

مروری بر سریال های نوروز و ماه رمضان؛ شکستی دیگر در راه است؟

با نگاه به سریال های مناسبتی عید نوروز و ماه رمضان ۱۴۰۳ صدا و سیما می توان به خوبی عمق فاجعه در این نهاد عریض و طویل پی برد.

صدا و سیمایی که سال های گذشته ( که بودجه اش به مراتب کمتر از حالا بود) سریال هایی مانند خانه به دوش و اغماء را برای ماه رمضان و مرد هزار چهره و پایتخت را برای عید می ساخت، حالا با دستی خالی به پیشواز دو مناسبت مهم ملی و مذهبی رفته است.

این در حالی است که مدیران صدا وسیما اخیرا از تحول در این سازمان و بازگشت برنامه سازان و ساخت سریال های جذاب سخن گفته بودند. اما شواهد موجود خیال مخاطبان را راحت کرده است؛ هیچ خبری از تحول نیست. در بر همان پاشنه می چرخد. بودجه صدا و سیما افزایشی قابل توجه داشته است اما رویکردها و محورها همانند قبل است.

به نظر می رسد سریال های مناسبتی تلویزیون برای عید نوروز و ماه رمضان ۱۴۰۳ همان مسیری را دنبال می کنند که سریال های مناسبتی نوروز و رمضان ۱۴۰۲ دنبال کردند.

در نوروز گذشته که از قضا مانند امسال با ماه رمضان همزمان شده بود، سریال نون خ ۴ برای شبکه یک و آتش و باد برای شبکه ۳ تولید شد. اگرچه نون خ سریالی نوستالژیک به حساب می آید اما به گواه همه منتقدان و مخاطبان، سری چهارم این مجموعه یکی از ضعیف ترین فصل های این سریال بود. وضعیت آتش و باد از این هم بدتر بود. این سریال با کمترین جذابیت، در بهترین زمان (بعد از اذان مغرب و همزمان با افطار) از شبکه پرمخاطب ۳ پخش می شد اما کمترین مخاطب را داشت.

به جز این دو سریال، سریال هایی مانند بچه زرنگ و آخرین اتوبوس هم ساخته شدند که حتی نتوانستند ۷ درصد مخاطب کسب کنند.

به نظر می رسد سریال های نوروزی امسال هم همان سرنوشت سریال های نوروزی سال گذشته را داشته باشند.

پژمان جمشیدی زیر خاکی

مهم ترین سریال نوروزی – رمضانی امسال، «زیرخاکی ۴» است. انصاف حکم می کند که زیر خاکی را یکی از معدود برگ های برنده صدا و سیما در چند سال اخیر بدانیم. زیرخاکی ۱ و ۲ و ۳ از موفق ترین سریال های طنز چند سال اخیر بودند. صدا و سیما سعی کرد الگوی موفق گذشته را تکرار کند اما هنوز مشخص نیست که امسال، این الگو جواب می دهد یا نه. در حال حاضر، سریال زیرخاکی نتوانسته توقعات را برآورده کند اما هنوز برای قضاوت زود است.

سریال شبکه ۳، «هفت سر اژدها» نام دارد. این سریال ساخته ابوالقاسم طالبی است و به مفاسد اقتصادی می پردازد. شروع این سریال نشان می دهد که قدرت جذب مخاطب را ندارد و احتمالا همان مسیری را پیش بگیرد که آتش و باد در سال ۱۴۰۲ پیش گرفت.

هفت سر اژدها

سریال شبکه ۲ «رستگاری» است. این سریال ساخته مسعود ده نمکی است. ده نمکی نشان داده مسیر سقوط را به خوبی می شناسد. سریال های اخیر او «فاجعه» بوده اند. او حالا سعی کرده یک سریال ماورایی بسازد اما به نظر می رسد از حالا باید یک «شکست» دیگر در کارنامه کارگردان اخراجی ها ثبت کنیم.

بن بستی که با وعده و وعید گشوده نمی شود

صدا و سیما وعده های زیادی در مورد بازگشت به روزهای خوب و ساخت سریال های متعدد داده است.

محسن برمهانی، معاون سیما چندی پیش گفت که صدا و سیما قصد دارد ماهی ۵ سریال بسازد. این وعده های دور و دراز حتی اگر تحقق پیدا کنند باز چیزی بر داشته های صدا و سیما اضافه نمی کنند. صدا و سیما باید به جای افزایش کمّی سریال هایش به فکر بهبود کیفیت آنان باشد. تلویزیون باید به فکر افزایش تنوع، وارد کردن چهره های جذاب و خلاق به بدنه تولید محتوا، بهبود فیلمنامه ها و توجه به موضوعات روز باشد تا بتواند از بن بستی که چند سالی است در آن گرفتار آمده خارج شود.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 130520

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر