اولین تصمیم دلاری بانک مرکزی در سال جدید
بانک مرکزی در حالی سیاست ثابت نگه داشتن نرخ نیمایی دلار را ادامه میدهد که گپ میان دلار آزاد و نیما روزبهروز بیشتر میشود. با وجود این، اخیراً احتمال تغییر این سیاست مطرح شده است.
بانک مرکزی در حالی سیاست ثابت نگه داشتن نرخ نیمایی دلار را ادامه میدهد که گپ میان دلار آزاد و نیما روزبهروز بیشتر میشود. با وجود این، اخیراً احتمال تغییر این سیاست مطرح شده است.
رشد نرخ دلار از میانه تعطیلات نوروز شدت گرفت. طی ۱۱ روز اخیر، اسکناس آمریکایی بیش از ۹.۳ درصد رشد کرده و سقف تاریخی تازهای به ثبت رسانده است. با وجود جهش نرخ دلار آزاد، سیاست بانک مرکزی در ثابت نگه داشتن قیمت دلار نیمایی همچنان پابرجاست!
این موضوع باعث شده است لحظه به لحظه اختلاف میان این دو نرخ دلار، به بیشترین میزان خود یعنی ۲۴ هزار و ۴۱۸ تومان برسد که این رقم تابهحال بیسابقه بوده است. این اختلاف به معنای گپ ۶۰.۱۶ درصدی است.
آینده بازار سهام در گرو سیاست بانک مرکزی است
در حال حاضر دو سناریو پیش روی بازار قرار میگیرد؛ در صورتی که بانک مرکزی دست از سیاست محبوس کردن نرخ دلار نیما برندارد، چشمانداز روشنی پیش روی بازار نخواهد بود.
در سناریوی دوم اما در صورتی که بانک مرکزی تصمیم به تغییر سیاست خود در زمینه نرخ نیما بگیرد، اتفاقات خوبی در بازار سهام رقم خواهد خورد و شرکتهای تولیدی و صادراتمحور مورد اقبال فعالان بازار قرار خواهند گرفت.
شایان ذکر است که کارشناسان در روزهای اخیر از احتمال تغییر سیاست بانک مرکزی در مواجهه با نرخ نیمایی دلار سخن گفته و به آن امیدوار بودهاند.
میانگین اختلاف نرخ دلار آزاد و نیما در سال گذشته، حوالی سطح 36 درصدی قرار گرفته بود. بر همین اساس، در صورت تحقق سناریوی دوم برای بازار سهام، فاصله 36 درصدی از دلار آزاد، نرخ نیمایی اسکناس آمریکایی را در ارتفاع 47 هزار و 573 تومانی جای میدهد.
بازار سهام برای تداوم روند صعودی که در ماههای پایانی سال گذشته آغاز کرد، نیاز به یک محرک تازه دارد. قرارگیری نرخ دلار نیما در این قیمت، رونق و پویایی معاملات را در بازار سرمایه در پی خواهد داشت.
۳ پارامتر اصلی موثر بر بازار سرمایه چیست؟
البته باید در نظر داشت که نرخ دلار، به عنوان یکی از سه پارامتر مهم تاثیرگذار بر رفتار سرمایهگذاران بازار سرمایه مطرح است. دو عامل دیگر بهترتیب قیمت جهانی کامودیتیها و نرخ سود بدون ریسک است.
در مورد قیمتهای جهانی کامودیتیها، انتظار میرود با توجه به پایان سیاستهای انقباضی از سوی فد و دیگر بانکهای مرکزی مطرح دنیا و شروع پلههای کاهشی نرخ بهره در خردادماه، بهتدریج رشد کامودیتیها آغاز شود. این مهم با توجه به کامودیتیمحور بودن بازار سهام، رشد بازار را در پی خواهد داشت.
از سوی دیگر، افزایش نرخ سود بدون ریسک که در حال حاضر در محدوده 35 درصدی قرار دارد، انقباضی شدید در بازارها ایجاد کرده و باعث کاهش سطح ارزندگی نمادهای بورسی شده است. با وجود این، به دلیل رشد قیمت دلار آزاد و به تبع آن رشد احتمالی قیمت دلار نیمایی، عملاً این نرخ سود بیتاثیر خواهد شد.
منبع : تجارت نیوز
ارسال نظر