هزینه خدمات دندانپزشکی و دلایل گران بودن آن چیست؟
رئیس جامعه دندانپزشکی ایران گفت: هزینههای دندانپزشکی در کشور گران نیست، بلکه درآمدهای مردم کم است و این درآمدِ کم جوابگوی همۀ نیازها نیست.
رئیس جامعه دندانپزشکی ایران گفت: هزینههای دندانپزشکی در کشور گران نیست، بلکه درآمدهای مردم کم است و این درآمدِ کم جوابگوی همۀ نیازها نیست.
به گزارش عرشه آنلاین، علی تاجرنیا دربارۀ رویکرد حمایتی دندانپزشکان از مردم در شرایط اقتصادی جامعه که پیش از این اعلام شده بود، گفت: در امر سلامت دهان دو بحث جدی وجود دارد؛ یکی بهداشت و پیشگیری است که باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان و لثه میشود و دیگری درمان است.
در گذشته دندان پزشکان کمتر به امر بهداشت و پیشگیری توجه داشتند، اما با توجه به رویکر جامعه پزشکی در چند سال اخیر، سعی شده با برگزاری برنامههای آموزشی، سطح آگاهی و سواد مردم در زمینه بهداشت دهان افزایش یابد و نیاز به درمان دندان کمتر شود.
دنداپزشکان چه کمکی به افراد نیازمند میکنند؟
رئیس جامعه دندانپزشکی ایران در پاسخ به سوالی درباره چگونگی کمک دندانپزشکان به افراد نیازمند گفت: کمکی که ما دندانپزشکان میتوانیم انجام دهیم این است که با آموزش درباۀ بهداشت دندان از مشکلات دهان و دندان برای افراد جلوگیری کنیم. همچنین کار دیگری که در راستای این مسئله انجام میدهیم حضور در اردوها و کلینیکهای نیکوکاری و خیریه برای قشر آسیب دیده است.
تاجرنیا با اشاره به مقوله پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان گفت: در بحث پیشگیری از این بیماری ها، یک مسواک، یک خمیر دندان و یک نخ دندان نیاز است. موضوع پیشگیری و بهداشت دهان و دندان مربوط به قبل از درمان دندان است. مشکل از جایی شروع میشود که دندان به مرحله درمان برسد و باید به پزشک مراجعه شود
رئیس جامعه دندانپزشکی ایران مهمترین بخش گرانی هزینه دندانپزشکی را مربوط به هزینه تمام شده خدمت دانست.
تاجرنیا دربارۀ گرانی مواد و کم بودن دستمزد دندانپزشک گفت: دو بخش اصلی خدمات دندانپزشکی عبارتند از بخش فنی که همان هزینه مطب، تجهیزات و از همه مهمتر مواد است که متاسفانه مواد دندانپزشکی در سالهای اخیر به دلیل نوسانات ارزی خیلی گران شده است و بخش دوم به دستمزد دندانپزشک مربوط میشود که تغییرات کمی میکند، که البته این تغییرات کم بر اساس مصوبه دولت است و آنچه مهم است این است که دستمزد پزشک نسبت به هزینههای بخش فنی همواره رشد کمتری داشته است.
وی در اسخ به این سوال که چه راهکاری برای کاهش هزینههای دندانپزشکی باید در نظر گرفت؟ گفت: در حوزه درمان باید به سمت پوشش بیمههای همگانی برای خدمات سطح یک و همچنین خدمات تخصصی توسط بیمههای تکمیلی حرکت کنیم که این مسئله در چند سال اخیر انجام شده، اما نیاز به سرمایهگذاری بیشتری دارد.
او در مورد عدم توجه به سلامت دهان و دندان در جامعه گفت: متاسفانه هم دولت و هم مردم امر سلامت و بهداشت دهان و دندان را خیلی جدی نمیگیرند. به طوری که میلیونها تومان برای جراحیها و داروها هزینه میشود، اما به امر سلامت دندان توجهی نمیشود. بابت هزینههای خدمات دندانپزشکی در امر دندان سهم دولت بسیار اندک است و بیشتر هزینهها را مردم پرداخت میکنند، بنابراین باید با تقویت بیمهها شرایط به گونهای شود که هزینههای خدمات درمانی به حداقل برسد.
تاجرنیا دربارۀ گرانی هزینههای دندانپزشکی و ناتوانی قشر نیازمند در تامین این هزینهها گفت: خدمات دندانپزشکی بدلیل گرانی هزینه تمام شدهاش، در همه کشورهای خدمات گرانی است. به این ترتیب قشر آسیبپذیر باید از حمایت دولت برخوردار باشند. همچنین یکی از کارهایی که دولت باید انجام دهد، این است که باید شرایطی را در همه درمانگاهها ایجاد کنند تا خدمات بیشتر و بهتری در حوزه دندانپزشکی به مردم ارائه شود.
رئیس جامعه دندانپزشکی ایران افزود: بالغ بر ۲۵۰۰ مرکز خدمات درمانی داریم که در حیطه دندانپزشکی هستند ومتخصصان و فارغالتحصیلان دندانپزشکی در آنجا مشغول به کارند. دولت باید فضا و شرایطی ایجاد کند که این همه هزینه و خدمات موجود فقط معطوف به کشیدن دندان یا جرم گیری دندان نباشد و باید درمانهایی از قبیل پر کردن و روکش و… را هم انجام دهند.
وی گفت: اولین قلمی که در سبد نیازهای اساسی مردم کم میشود، خدمات دندانپزشکی است. مردمی که برای خرید مایحتاج زندگی خود مشکل دارند به طور طبیعی این خدمات را حذف میکنند.
خدمات دندانپزشکی در ظاهر گران است
تاجر نیا در مورد حمایت از مردم در حیطۀ سلامت دندان افزود: ما اگر ببینیم که هزینه تمام شده برای مردم گران است، سعی میکنیم در این زمینه با مردم همکاری کنیم. اگر چه خدمات دندانپزشکی در ظاهر گراناند، اما در واقعیت گران نیستند، بلکه بدلیل نداشتن تناسب بین افزایش تورم و توان خرید، مردم دچار مشکل میشوند. بسیاری از هم وطنان در خارج کشور بدلیل بالا بودن هزینه دندانپزشکی در خارج کشور برای مشکلات دندانپزشکی به ایران میآیند و برمیگردند.
رئیس جامعه دندانپزشکی ایران با بیان اینکه مشکل تامین هزینه دندانپزشکی در کم بودن درآمدها نیز هست، گفت: با افزایش قیمت در تجهیزات، درآمد خالص دندانپزشک نسبت به چندین سال پیش، رو به کاهش است. باز هم تاکید میکنم که هزینههای دندانپزشکی در کشور ما گران نیست، بلکه درآمدهای مردم کم است و این درآمد کم جوابگوی همۀ نیازها نیست. در مجموع باید وضعیت اقتصادی در کشور بهبود پیدا کند و قدرت خرید مردم افزایش یابد تا بتوانند از خدمات بهتری برخوردار باشند.
وی همچنین درباره «پویش سلامت دهان و دندان» از ۱۷ تا ۱۹ در سطح کشور توسط معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار میشود، گفت: وزارت بهداشت رویکرد جدیدی را در مورد بهداشت دهان و دندان در پیش گرفته بطوری که در هفته آینده دو روز را برای اجرای پویش دهان و دندان در نظر گرفته است.
در این پویش، دندان پزشکان حاضر، در مدارس حاضر میشوند و به آموزش و رسیدگی به دندانهای کودکان میپردازند. پزشکان حاضر بعد از معاینه کودکان، مشکل آنها را آنلاین ثبت میکنند و به معلم و خانواده آنها اعلام میکنند که هر چه زودتر به مشکل دندان این کودکان رسیدگی شود تا درمان آسانتر شود.
منبع: ایلنا
ارسال نظر