عیدی سال ۱۴۰۳ کارگران چقدر است؟

اعلام مبلغ عیدی کارگران ۱۴۰۳ + جدول جزییات عیدی کارگران

عیدی سال ۱۴۰۴ کارگران که در اسفند ۱۴۰۳ دریافت می‌کنند اعلام شد. با توجه به مصوبه جدید شورای عالی کار، حداقل و حداکثر عیدی کارگران مشخص شد

اعلام  مبلغ عیدی کارگران ۱۴۰۳ + جدول جزییات عیدی کارگران

رقم دقیق عیدی ۱۴۰۳ کارگران اعلام شد

معاون روابط کار وزیر تعاون گفت: حداقل و حداکثر عیدی کارگران ۱۴.۳ و ۲۱.۵ میلیون تومان است.

 علی‌حسین رعیتی فرد معاون روابط کار بیان کرده است: طبق قاعده حداقل عیدی کارگران برای ۱۲ماه کارکرد ۲ برابر حقوق پایه است به‌شرطی که از سه برابر حداقل حقوق بیشتر نشود.معاون روابط کار وزیر تعاون یادآور شد: امسال حداقل حقوق کارگران ۷میلیون و ۱۶۶هزار تومان است،‌ لذا حداقل عیدی کارگران برای کارکرد ۱۲ ماه، ۱۴میلیون و ۱۶۶هزار تومان و حداکثر عیدی کارگران امسال ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

وی در مورد زمان پرداخت عیدی کارگران هم ابراز کرد: معمولاً کارفرمایان از آخر سال پرداخت می‌کنند و برخی کارفرمایان هم در طول سال به‌تدریج در هر ماه پرداخت می‌کنند،‌ تا آخر سال فشاری متوجه بنگاه نشود.معاون روابط کار در مورد تعداد کارگران بیمه‌شده، گفت: کارگران بیمه‌شده دارای کارفرما (بیمه اجباری) ۱۰میلیون و ۷۷۷هزار نفر هستند،‌ اما برخی کارگران بیمه‌شده خویش‌فرما هستند که در مجموع بیش از ۱۵میلیون بیمه‌شده تأمین اجتماعی در کشور داریم.

بنابراین بر طبق این قانون مبلغ عیدی ۱۴۰۳ از دوبرابر حداقل حقوق اداره کار کمتر نخواهد بود. البته در نظر داشته باشید که این مبلغ برای کارگرانی است که به مدت یک سال در یک مجموعه مشغول به فعالیت هستند.اگر شخصی کمتر از یک سال در یک سازمان یا کارگاه کار کرده باشد، عیدی او به نسبت مدت زمان کارکرد او در یک مجموعه محاسبه می‌شود.

عیدی یکی از مهم‌ترین و باارزش‌ترین مزایای شغلی برای کارگران و کارمندان به‌شمار می‌رود که به‌عنوان یک سنت زیبا در ایام عید نوروز به آن‌ها پرداخت می‌شود. عیدی علاوه‌بر بعد مالی و کمک به بهبود شرایط معیشتی خانواده‌ها، دارای اهمیت روانی بسزایی است؛ زیرا پرداخت عیدی می‌تواند باعث افزایش رضایت شغلی، انگیزه کاری و حس تعلق کارکنان نسبت به سازمان شود. از سوی دیگر، تاخیر در پرداخت آن یا کاهش سهم عیدی تاثیر منفی بر روحیه کارکنان خواهد گذاشت.

حداقل عیدی سال ۱۴۰۳

حداقل عیدی سال ۱۴۰۳: ۱۴۳,۳۲۳,۶۸۰ = ۶۰ × ۲,۳۸۸,۷۲۸

حداکثر عیدی سال ۱۴۰۳

حداکثر عیدی سال ۱۴۰۳: ۲۱۴,۹۸۵,۵۲۰ = ۹۰ × ۲,۳۸۸,۷۲۸

برای محاسبه دقیق عیدی کارگران باید این نکته را در نظر باشید که براساس قانون کار، هیچ کارگری نباید حقوقش از حداقل اداره کار کمتر باشد. بنابراین بر طبق این قانون مبلغ عیدی ۱۴۰۳ از دوبرابر حداقل حقوق اداره کار کمتر نخواهد بود.

البته در نظر داشته باشید که این مبلغ برای کارگرانی است که به مدت یک سال در یک مجموعه مشغول به فعالیت هستند. اگر شخصی کمتر از یک سال در یک سازمان یا کارگاه کار کرده باشد، عیدی او به نسبت مدت زمان کارکرد او در یک مجموعه محاسبه می‌شود.

محاسبه عیدی کارگران با سابقه کار یک سال

محاسبات عیدی۱۴۰۳ برای کارگرانی که یک سال سابقه کاری دارند، معادل ۶۰ روز مزد ثابت روزانه به کارگر پرداخت می‌شود. به عبارتی فرمول محاسبه عیدی ۱۴۰۳ برای کارگرانی با یک سال سابقه کاری به شرح زیر است:

مزد روزانه * ۶۰ روز = عیدی کارگر

جدول

محاسبه عیدی کارگران با سابقه کمتر از یک سال

چنانچه مدت زمان کار کارگر کمتر از یکسال باشد، عیدی ۱۴۰۳ باید به نسبت مدت کارکرد به وی پرداخت شود. فرمول محاسبه عیدی کارگران با کمتر از یک سال سابقه به نسبت کارکرد آن‌ها است.

مزد روزانه برای کارگرانی که کمتر از یک سال سابقه دارند به این صورت است که مزد روزانه برای هر روز کاری، معادل یک سوم حقوق و مزایای ماهانه است.

یعنی ( ۱/۳۰). به عبارتی فرمول محاسبه آن برای کارگران کمتر از یک سال سابقه به شرح زیر است:

(۳۶۵/۶۰) * ( مزد روزانه* تعداد روزهای کارکرد)= عیدی

عیدی سال ۱۴۰۳ کارگران چقدر است؟

نکته مهمی که باید به آن توجه شود این است که بر اساس قانون کار جمهوری اسلامی ایران، کمترین میزان قانونی عیدی برای هر یک از کارگران نباید از ۶۰ روز دستمزد آن‌ها کمتر باشد.

نکته دوم این است که در ماده واحده قانون کار آمده است، مبلغ پرداخت عیدی کارکنان نباید از ۹۰ روز حداقل مزد روزانه تجاوز کند.

مورد مهم دیگری که باید به آن توجه شود، تاثیر عواملی همچون سابقه کار، عملکرد، میزان مهارت و تجربه کارگر و همچنین وضعیت اقتصادی کارگاه یا کارفرما است که در نهایی شدن مبلغ دقیق عیدی هر یک از کارگران موثر خواهد بود.

 نحوه محاسبه میزان عیدی کارگران فرمول ثابتی دارد که برای افرادی مورد استفاده قرار می‌گیرد که حداقل یک سال سابقه کار داشته باشند. البته که برای افراد دارای کمتر از یک سال سابقه کار نیز فرمولی برای محاسبه عیدی مشخص شده است که در ادامه ذکر خواهد شد.

برای افرادی که کمتر از یک سال کار کرده باشند هم بر اساس ۶۰ روزکار و نسبت ایام کارکرد محاسبه می‌شود. به این شکل که حداقل مزد ماهیانه در عدد ۲ ضرب و بر تعداد روز‌های کاری تقسیم می‌شود. (حداقل مزد ضرب در ۲ تقسیم بر ۱۲ و ضرب در تعداد ماه کارکرد)

در قانون، زمان قطعی برای پرداخت عیدی مشخص نشده است، بر اساس عرف کارگاه‌ها، کارفرمایان در ۲ ماه پایانی سال عیدی کارگران خود را پرداخت می‌کنند و معمولاً سقف پرداخت عیدی کارکنان پایان اسفندماه است.

 

 

 

مبلغ مالیات اضافه شده بر عیدی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

آگاهی از میزان مبلغ مالیات اضافه شده بر عیدی سال ۱۴۰۳ برای کارفرمایان مهم است. چراکه از کسر اضافی و غیرقانونی مالیات عیدی جلوگیری می‌کند. بنابراین، آگاهی کارفرما از میزان دقیق مالیات، باعث شفافیت محاسبات و پرداخت‌ها می‌شود و به او کمک می‌کند تا بودجه و هزینه‌های مربوط به پرداخت عیدی را بهتر مدیریت کند.

بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم، ۱۰ درصد از مبلغ عیدی به‌عنوان مالیات در نظر گرفته می‌شود. در نتیجه، کارفرما باید حداکثر ۱۰ روز بعد از پرداخت عیدی، مبلغ کسر شده را به حساب دولت واریز کند. در صورتی که کارفرمایان از پرداخت مالیات بر عیدی خودداری کنند، با جریمه‌ها و مجازات‌های قانونی مواجه می‌شوند.

روش محاسبه عیدی برای سابقه کار کمتر از یک سال

کارگر ابتدا باید لیستی از تعداد روزهای کارکرد خود در سال شامل روزهای عادی و اضافه‌کاری را تهیه کند. متوسط دریافتی روزانه کارگر از تقسیم مجموع درآمد سالانه شامل دستمزد پایه، مزایا و اضافه‌کاری بر تعداد کل روزهای کارکرد به‌دست می‌آید. در نتیجه حاصل‌ ضرب تعداد روزهای کارکرد در متوسط دریافتی روزانه، مبلغ عیدی محاسبه می‌شود. این مبلغ نباید کمتر از حداقل قانونی یعنی معادل دو ماه آخرین دستمزد پرداختی باشد.

دو فرمولی که اعلام کردیم برای افرادی مورد استفاده قرار می‌گیرد که میزان کارکرد آنها در شرکت‌ها حداقل یک سال باشد. اما، هستند افرادی که سابقه کار آنها در شرکت‌ها به یک سال نمی‌رسد؛ برای این افراد روش محاسبه فرق می‌کند و فرمول آن به شکل زیر است:

حقوق ماهیانه ضرب در تعداد ماه نتیجه تقسیم بر ۱۲= مبلغ عیدی

قانون کار درباره میزان عیدی و پاداش کارگران چه ‌می‌گوید؟

به موجب ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار مصوب مجلس شورای اسلامی، کلیه کارفرمایان مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد به عنوان عیدی و پاداش بپردازند، مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارگران نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند ضمناً بر طبق تبصره یک ماده واحده مذکور مبلغ پرداختی به کارگرانی که کمتر از یک سال در کارگاه کار کرده اند باید به ماخذ شصت روز مزد و به نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه گردد، مبلغ پرداختی از این بابت برای هر ماه نباید از یک دوازدهم سقف تعیین شده موضوع ماده واحده این قانون تجاوز نماید. در کارگاه‌هایی که مطابق رویه جاری کارگاه بیش از مبلغ فوق پرداخت می‌کنند برابر تبصره ۲ ماده واحده فوق عرف کارگاه معتبر می‌باشد.

مبنای محاسبه عیدی، یک سال کاری است و کارگرانی که کمتر از یکسال در محل کار فعلی خود مشغول به کار هستند عیدی آنها به میزان تعداد ماههای پرداخت حق بیمه محاسبه می‌شود. این گروه از شاغلان باید دو برابر پایه حقوق خود را تقسیم بر ۱۲ ماه و مجموع حاصل را ضربدر تعداد ماههای کارکرد خود کنند.

پرداخت عیدی به کارگران نیمه وقت، فصلی و ساعتی

همچنین بر اساس ماده ۳۹ قانون کار، مزد و مزایای کارگرانی که به صورت نیمه وقت و یا کمتر از ساعات قانونی تعیین شده به کار اشتغال دارند، به نسبت ساعات کار انجام یافته محاسبه و پرداخت می‌شود.

در مورد کارگران ساعتی که حقوق ماهانه ثابت نداشته و دستمزد آنان در ماه متغیر است، برای محاسبه عیدی و پاداش، میانگین حقوق سه ماه آخر خدمت آنها مبنای محاسبه قرار می‌گیرد.

مبلغ پرداختی بابت عیدی و پاداش به کارگران کارگاه‌های فصلی مشمول قانون کار و همچنین کارگران سایر کارگاه‌های مشمول که کمتر از یک سال در کارگاه کار کردند، باید بر مأخذ ۶۰ روز و به نسبت ایام کارکردشان در سال محاسبه شود.

کارگران آزمایشی هم عیدی می‌گیرند

از سویی دیگر نیز برخی از کارگران به صورت آزمایشی به کار گرفته می‌شوند که بر اساس ماده ۱۱ قانون کار و تبصره آن، مدت دوره آزمایشی باید در قرارداد کار مشخص شود؛ چنانچه رابطه کاری از جانب کارفرما قطع شود وی ملزم به پرداخت کلیه حقوق دوره آزمایشی خواهد بود و چنانچه قطع رابطه کاری از سوی کارگر باشد، کارگر مستحق دریافت تمام حقوق و مزایا به میزان مدت انجام کار است.

بنابراین مطابق با قانون کار، این دسته از افراد نیز مشمول دریافت کلیه حقوق و مزایای قانونی از جمله عیدی و پاداش پایان سال می‌شوند.

مرخصی استعلاجی مشمول عیدی است

همچنین بر اساس ماده ۷۴ قانون کار مدت مرخصی استعلاجی که به تأیید سازمان تأمین اجتماعی رسیده باشد جزو سوابق کار کارگران محسوب می‌شود، بنابراین روزهای مذکور مشمول پرداخت مزایایی از قبیل حق اولاد، حق بن، سنوات خدمت، مرخصی استحقاقی و عیدی و پاداش سالانه خواهد بود که باید توسط کارفرما پرداخت شود.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 156338

ارسال نظر