شرایط تحویل زمین به خانواده‌های دارای ۳ فرزند و بیشتر اعلام شد

سرپرست دفتر امور واگذاری زمین و مسکن سازمان ملی زمین و مسکن جزییات و شرایط تحویل زمین به خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر را اعلام کرد و گفت: فقط هزینه‌ آماده‌سازی زمین از خانواده‌ها دریافت می‌شود و تا دو سال بعد از انعقاد قرار داد وجهی گرفته نخواهد شد.

شرایط تحویل زمین به خانواده‌های دارای ۳ فرزند و بیشتر اعلام شد

زمین رایگان به خانوارهای دارای فرزند ۳قلو و چندقلو اختصاص می‌یابد. مشمولان و نحوه دریافت زمین رایگان طرح جوانی جمعیت اعلام شد.

دولت در راستای قانون جوانی جمعیت به خانوارهای دارای سه فرزند که فرزند سوم آنها از ۲۴ آبان ۱۴۰۰ به بعد متولد شده، زمین‌هایی با قیمت بسیار پایین و اقساط ۱۰ ساله واگذار می‌کند؛ نکته قابل توجه این است زمین‌ها به کسانی که قبلا مسکن مهر دریافت کرده‌اند نیز تعلق می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: زمین رایگان دولتی بگیرید | چه کسانی زمین رایگان می‌گیرند؟

یکی از برنامه‌های دولت برای تامین مسکن اقشار جامعه واگذاری زمین رایگان به خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر است. همه خانواده‌هایی که تاریخ تولد فرزند سوم آنان همزمان یا پس از زمان ابلاغ قانون جوانی جمعیت یعنی از ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۰ باشد مشمول این تسهیلات هستند.

در روزهای اخیر ۳۰۰۰ قطعه زمین در شهرهای استان یزد به خانوارهای یزدی صاحب سه فرزند و بیشتر اهدا شد. قرار است به زودی خانواده‌های دارای سه فرزند در روستاها و دیگر نقاط کشور نیز مشمول این زمین‌ها شوند.

 زمین‌های اهدایی به خانواده‌ها رایگان است و فقط هزینه آماده‌سازی زمین بعد از دو سال تنفس به صورت اقساط هشت ساله از متقاضیان دریافت می‌شود. متقاضیان برای ثبت نام باید به سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir مراجعه کنند.

در قالب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۰ و ابلاغ ۲۴ آبان همان سال، وزارت راه و شهرسازی مکلف است امکان استفاده مجدد از امکانات دولتی مربوط به تامین مسکن خانوار را برای خانواده‌ها پس از تولد فرزند سوم و بیشتر فراهم آورد و این خانواده‌ها می‌توانند صرفا برای بار دوم از کلیه امکانات دولتی در این خصوص استفاده کنند.

بنابراین کسانی که قبلا از تسهیلات و امکانات دولتی در بخش زمین و مسکن همانند مسکن مهر استفاده کرده‌اند نیز مشمول دریافت زمینهای رایگان خواهند بود.

این زمین‌ها در شهرهای کمتر از ۵۰۰ هزار نفر واگذار می‌شود. برای ساکنین شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر، زمین یا واحد مسکونی، بر اساس اعلام ظرفیت توسط دولت مبنی بر وجود زمین یا واحد مسکونی در شهرهای اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا زادگاه پدر یا مادر مشروط به اینکه بالاتر از ۵۰۰ هزار نفر نباشد، به انتخاب پدر و در صورت فوت پدر، به انتخاب مادر، بر اساس آیین‌نامه مذکور در تبصره (۳) قانون جوانی جمعیت اختصاص می‌یابد.

شرایط تحویل زمین به خانواده‌های دارای ۳ فرزند و بیشتر اعلام شد

 

سرپرست دفتر امور واگذاری زمین و مسکن سازمان ملی زمین و مسکن جزییات و شرایط تحویل زمین به خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر را اعلام کرد و گفت: فقط هزینه‌ آماده‌سازی زمین از خانواده‌ها دریافت می‌شود و تا دو سال بعد از انعقاد قرار داد وجهی گرفته نخواهد شد.

به گزارش عرشه آنلاین، اسداله غفاری، سرپرست دفتر امور واگذاری زمین و مسکن سازمان ملی زمین و مسکن افزود: طبق قانون و آیین‌نامه اجرایی، همه خانواده‌هایی که تاریخ تولد فرزند سوم آنها همزمان یا پس از زمان تصویب قانون جوانی جمعیت یعنی از ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۰ باشد، مشمول این تسهیلات می‌شوند.

سرپرست دفتر امور واگذاری زمین و مسکن سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه این تسهیلات در قالب زمین و واحد مسکونی است، گفت: حداکثر مساحت پیش‌بینی شده برای تحویل زمین به خانواده‌ها ۲۰۰ متر مربع است و برای ایجاد انگیزه لازم برای خانواده‌های مشمول، فقط هزینه‌های آماده سازی زمین از خانواده‌ها دریافت می‌شود.

بیشتر بخوانید: نحوه ثبت‌نام زمین برای والدین دارای ۳ فرزند و بیشتر + لینک ثبت‌نام

غفاری گفت: این هزینه‌ به صورت نقدی نیست و تا دو سال بعد از انعقاد قرار داد در مهلت تنفس، وجهی گرفته نمی‌شود.

سرپرست دفتر امور واگذاری زمین و مسکن سازمان ملی زمین و مسکن ادامه داد: بقیه آن نیز در هشت سال بعدی دریافت خواهد شد که مبلغ ناچیزی است و شامل کارمزد هم نمی‌شود.

سرپرست دفتر امور واگذاری زمین و مسکن سازمان ملی زمین و مسکن گفت: طبق آیین‌نامه اجرایی میزان ارزش زمین اگر زیر ۸۰۰ میلیون تومان باشد، به یک خانواده و اگر قیمت آن بالای ۸۰۰ میلیون تا یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان باشد به دو خانواده و اگر قیمت بیش از آن باشد و قطعه زمین قابلیت تفکیک نداشته باشد، هزینه آماده سازی ۲۰۰ متر آن گرفته می‌شود و بقیه آن بر اساس مابه التفاوت قیمت دریافت خواهد شد.

غفاری سه شاخص و شرط ارائه این تسهیلات را تاریخ تولد فرزند سوم، جمعیت و میانگین باروری شهرها دانست و توضیح داد: این قانون در شهرهایی با جمعیت کمتر از ۵۰۰ نفر و میانگین باروری کمتر از ۲.۵ نفر اجرا می‌شود.

وی افزود: اگر در شهر مورد نظر زمین به میزان کافی وجود نداشت، در شهر زادگاه پدر یا در شهرهای مجاور نیز واگذار اراضی انجام می‌شود.

سرپرست دفتر امور واگذاری زمین و مسکن سازمان ملی زمین و مسکن خاطر نشان کرد: کسی که قبلا یک بار از تسهیلات زمین و یا واحد مسکونی یا وام مسکن یارانه دار استفاده کرده باشد، واجد شرایط برای دریافت تسهیلات نیست اما طبق ماده ۳ قانون اگر خانواده‌ای هم واجد شرایط نباشد اما فرزند سوم آن‌ها متولد آن تاریخ اشاره شده به بعد باشد، استثنائا می‌تواند این تسهیلات جدید را هم دریافت کند.

غفاری گفت: اگر متقاضیان در روند دریافت تسهیلات و اجرای این طرح دچار مشکل یا ابهام شدند می‌توانند با شماره ۸۸۷۷۶۷۴۰ که شماره دفتر واگذاری زمین و مسکن است، تماس بگیرند.

گفتنی است، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۰ توسط رئیس جمهور به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد و تاریخ ابلاغ آیین نامه اجرایی آن نیز ۴ مهرماه ۱۴۰۱ بود.

​​شرایط پرداخت وام مسکن برای دارندگان فرزند سوم و بیشتر ابلاغ شد

متن کامل دستورالعمل اجرایی تسهیلات ودیعه،ساخت و خرید مسکن فرزند سوم به شرح زیر است:

آئین نامه (دستورالعمل) اجرایی نحوه اجرای جزء(۳) بند «الف» تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور تسهیلات قرض الحسنه ودیعه یا ساخت یا خرید مسکن در راستای اجرای جزء(۳) بند «الف» تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، «آئین نامه (دستورالعمل) اجرایی نحوه اجرای جزء(۳) بند «الف» تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور» که از این پس به اختصار «دستورالعمل» نامیده می‌شود، به شرح ذیل تدوین می‌گردد.

ماده ۱- در این دستورالعمل عناوین ذیل به جای عبارت های مربوط بکار می‌روند:

۱-۱- بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

۲-۱- قانون: جزء‌(۳) بند «الف» تبصره (۱۶) قانون بودجه سال۱۴۰۲ کل کشور

۳-۱- بانک عامل: بانک‌ها یا مؤسسات اعتباری غیربانکی که به موجب قانون و یا با مجوز بانک مرکزی تأسیس شده و تحت نظارت بانک مرکزی قرار دارد و توسط این بانک جهت اجرای احکام مقرر در جزء‌(۳) بند «الف» تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، تعیین می‌گردند.  

۴-۱- فاقدین مسکن: افراد سرپرست خانواری که خود و افراد تحت تکفل آنان از تاریخ ۱‌/۱‌/۱۳۸۴ (تاریخ اجرای قانون برنامه چهارم توسعه) فاقد زمین مسکونی یا واحد مسکونی بوده و از تاریخ ۲۲‌/۱۱‌/۱۳۵۷ از هیچ یک از امکانات دولتی یا امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین، واحد مسکونی و یا تسهیلات یارانه‌ای خرید و یا ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده باشند."

۵-۱-تسهیلات:

۱-۵-۱- تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن (بنا به درخواست خانوار) با بازپرداخت حداکثر ۲۰ ساله برای خانواده های فاقد مسکن که از ابتدای سال ۱۳۹۹ به بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر شده یا می شوند به میزان دو میلیارد ریال از محل منابع سپرده‌های پس‌انداز و جاری قرض‌الحسنه نظام بانکی.

۲-۵-۱- بانک‌ها مکلف اند پس از اعتبارسنجی متقاضیان تسهیلات موضوع بند الف تبصره ۱۶ قانون بودجه سالجاری و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن، با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان طبقه اول درجه یک آ نها یا سایر دارایی‌های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند.

۶-۱- متقاضی: خانواده‌های فاقد مسکن که از ابتدای سال ۱۳۹۹ به بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر می‌شوند.

۷-۱- تسهیلات حسب مصوبات شورای پول و اعتبار با کارمزد حداکثر چهار درصد به صورت سالانه در نظر گرفته شده است.

ماده ۲- مبلغ قابل پرداخت تسهیلات به متقاضیان (بند ۱-۶) که از ابتدای سال ۱۳۹۹ به بعد صاحب فرزند سوم می‌شوند، با بازپرداخت حداکثر ۲۰ساله به میزان دو میلیارد (۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال است.

ماده ۳- تقاضای دریافت تسهیلات باید از طریق سرپرست خانوار یا نماینده قانونی و قضائی وی به بانک عامل ارائه گردد. متقاضیان با مراجعه به شعب بانکهای عامل و ارائه درخواست خود و ارائه مدارک و مستندات مربوطه نسبت به دریافت تسهیلات مذکور اقدام نمایند.

ماده ۴- احراز ولادت فرزند متقاضیان دریافت تسهیلات موضوع قانون، باید توسط بانک عامل با ملاحظه اصل شناسنامه زوج، زوجه و فرزند ولادت یافته و عندالزوم استعلام از سامانه‌های ثبت احوال یا مراکز ثبت احوال کشور صورت گیرد.  

ماده ۵- پس از ارائه درخواست متقاضی به بانک عامل جهت بهره‌مندی از تسهیلات موضوع این قانون، بانکهای عامل می‌توانند با مراجعه به سامانه متمرکز الکترونیکی اطلاعات تسهیلات و تعهدات بانک مرکزی (سمات) نسبت به بررسی تسهیلات مسکن و تسهیلات جعاله فعال متقاضیان اقدام نمایند.

ماده ۶-درخصوص عدم بهره‌مندی قبلی متقاضی از امکانات و مساعدت‌های دولت در رابطه با مسکن ، بانکهای عامل به سامانه جامع طرحهای حمایتی وزارت راه و شهرسازی به نشانی Temgt.mrud.ir مراجعه و در صفحه اصلی در قسمت "استعلام مالکیت" با درج شماره کد ملی متقاضیان نسبت استعلام وضعیت ایشان اقدام نمایند.

ماده ۷- حداقل مستندات و مدارک ذیل جهت پرداخت تسهیلات یادشده از متقاضیان اخذ شود:

۱‌- تسهیلات ودیعه: لزوم ارائه قرارداد اجاره با درج کد رهگیری در آن

۲‌- تسهیلات خرید: لزوم ارائه مبایعه‌نامه با درج کد رهگیری در آن و اعطاء تسهیلات همزمان با انتقال سند رسمی ملک به نام تسهیلات‌گیرنده.

۳‌- تسهیلات ساخت: لزوم ارائه پروانه ساخت معتبر و ارائه اسناد مبین مالکیت در مواردی که تسهیلات‌گیرنده، خود، مالک عرصه است و ارائه قرارداد مشارکت در ساخت در مواردی که تسهیلات‌گیرنده، مالک عرصه نمی‌باشد و در صورت اعتبار سنجی متقاضی و تکمیل مدارک و اخذ مدارک متناسب از وی کل مبلغ تسهیلات در یک مرحله به متقاضی پرداخت خواهد شد.

نحوه ثبت‌نام زمین برای والدین دارای 3 فرزند و بیشتر 

جزئیات ثبت‌نام زمین در طرح جوانی جمعیت برای والدین دارای ۳ فرزند و بیشتر اعلام شد.

والدینی که فرزند سوم آن‌ها در سال ۱۴۰۰ و بعد از آن، متولد شده‌اند، می‌توانند در سایت جوانی جمعیت برای دریافت زمین ثبت‌نام کنند.

این طرح فعلا در شهر‌ها قابل اجراست و تنها از طریق ثبت‌نام در سایت جوانی جمعیت امکان‌پذیر است.

لینک ثبت نام زمین در طرح جوانی جمعیت

این طرح مشمول فرزندان سوم متولد۱۴۰۰ به بعد می‌شود.خانواده‌هایی که چهار فرزند زیر ۲۰ سال هم دارند، می‌توانند برای دریافت زمین در این سایت ثبت‌نام کنند.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 85397

  • فاطمه

    ماکه سه تا بچه داریم چی ولی مال قبل از هزار و چهارصد

    • ناشناس

      سلام من شهرستان پاکدشت زندگی میکنم رفتم راه شهرسازی شهرستان به من گفتن که مازمینی نداریم به کسانی بدیم که شرایط شمارا دارن من سه تا فرزند دارم اخریش ۲۴ابان ۱۴۰۰به دنیا امده

  • مادر

    سلام من ۵فرزند دارم وفرزندان آخری من متولد۱۳۹۷هست آیا به من تعلق نمی‌گیرد من هم مستاجرم وهیچ زمین وخانه ایی ندارم وماهی ۳میلیون اجاره میدهم .کارگرهستم تورو خداجواب بدهید من باید چکار کنم

    • محمد

      سلام به شما هم تعلق می‌گیرد اگر همه فرزندانتان زیر ۲۰ سال باشند

    • محمد

      به شما هم تعلق میگیره

  • احمد

    سلام باز هم خوبه

  • جعفر

    مگه بقیه آدم نیستند.حالا ما که ۳۱ سال کارکردیم وبازنشسته شدیم وبابدبختی فرزندانمون و راهی کردیم نباید بحساب بیائیم مگر ما مستاجر نیستیم چرا تبعیض قائل میشید چرا به بازنشسته ها که بیشتر از نصف حقوثشون صرف کرایه ماهیانشون میشه بها نمیدین.کمی انصاف هم خوبه.

  • ناشناس

    کارمندهای دولت که حقوق خوبی می‌گیرند و تعطیلی هم دارند و نگران آخر ماه نیستند که باید از کجا ک آیه خانه بدهند و از پول‌های ماموریت و شیتیلهای ارباب رجوع خانه دار و ویلا. ار و شاسی بلند می‌گیرند و مسافرت و خوش گذرانی دارند و پاداش و اضافه کاری و ماموریت‌های فراوان دارند معلومه که بچه دار میشن ۳ تا و ۴ تا ما مشاغل ازاد بدبخت و بی پول هستیم حتی نمیتونیم برای زن و بچه میوه بخریم که مریص نشن مسافرت و تفریح بماند که آرزو شده برای ما چطور میتونیم ۳ تا بچه داشته باشیم ؟؟؟

  • میلاد

    سلام بعداز اینکه ثبت نام کردیم کی تحویل میدهید؟

  • عمرانی

    سلام خدا کنه که زمین بدن من که باورم نمیشه

  • نوری

    هنر کردین پس اونایی که جوون بالای بیست دارن مستأجران چه باید کنن شرایط میزارین برای خودتون وضعی شده بخدا

  • مسعود

    باسلام ،هموطنان عزیز که مستاجر،کارگر، فرزند زیاد،و...دارین و مشمول این طرح نمیشین،اصلا ناراحت نباشین من ۳تا فرزند دارم به ترتیب ۱۰ ساله ۸ساله و ده روزه،۳روزه تموم بانک‌های عامل برای وام ۲۰۰میلیونی رفتم،مسخره میکنن،2,,برای زمین هم ثبت نام کردم انشالا اگه عمر بنده جواب بده شاید برای نوه هام بتونم اونجا تولد بگیرم،برای خودرو هم باید مثل تموم افراد جامعه ۱۰۰میلیون بلوکه کنم اصلا ناراحت نباشین هیچ خبری نیست

  • صادق

    سلام من بچه ای چهارمم متولد ۱۴۰۱ هستش ایا بع من تعلق میگیره

    • Mohammad

      بله به شما تعلق میگیره

  • ناشناس

    مدارک لازم برای ثبت نام را میفرمایین

  • حسااااام

    سلام وقت به خیر
    بنده 3 فرزند دارم ولی فرزند کوچکم متولد 1399 هست و فرزند بزرگم 9 سال دارد آیا به ما تعلق میگیرد ؟

  • آوا

    خاک توسرهمشون که مردم رومسخره میکنن من همه کارای اداری روانجام دادم الان که می‌خوان سند زمین بدن میگن بچه ها باید ازبک پدرومادرباشن خدالعنتتون کنه اینو همون روز اول بگید فقط ماروسرکارمیزارن پدرسگا

  • عبدلرضا

    سلام بنده هم سه فرزند دارم ولی فرزند اولم از همسر اولم هست ودو فرزندم از همسر دوم کلی برای ثبت نام تقلا کردم وثبت نام کردم حضوری مراجعه به شهر جدید ایوانکی داشتم تازه اونجا گفتن هر سه فرزند باید از یک مادر باشه یعمی چی حضانت هر سه فرزند وخرجشون برای من هست حالا که یه دری باز شده برای خانه دار شدن اینجوری تبصره گذاشتن تور خدا اگه کسی اطلاعاتی در این زمینه داره راهنمایی کنه که به من هم تعلق میکیره یانه

  • ناشناش

    سلام وقتی طرحی هست برای همه شهر ها اجرایی کنید جون این شهر بیشتره جمعیت تعلق نگیره من برای وام فرزند آوری خیلی نیاز دارم اما شامل شهر ما نمیشه چون جمعیتش بالاست خوب ما هم نیاز داریم چرا وقتی طرح هست برای همه نیست من الان خیلی نیاز دارم به این وام چرا شاملم نمیشه خواهش بردارین این طرح روکه به یکی تعلق بگیره چون جمعیت کنه به یه ما تعلق نگیره چون زیاده ماهم آدم هستیم ونیلزداریم

  • ادریس

    سلام من فرزند سومم اگه خدا بخواد اسفند ۱۴۰۲ به دنیا میاد و من تو مسکن ملی سال ۹۸ که ثبت نام کردم یه امتیاز به نام خودم هم دارم خواستم بدونم آیا شامل این طرح مسکن رایگان میشم یا نه؟!! با تشکر

  • ناشناس

    سلام ما که همسرم کارت پایان خدمت نداره اسم مان آمده چطور بهمان نمیدن میگن باید کارت پایان خدمت داشته باشد

ارسال نظر