فریماه فرجامی درگذشت | زندگینامه بازیگر پیشکسوت سینما
فریماه فرجامی ، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون پس از طی یک دوره بیماری منجر به کما در ۷۱ سالگی درگذشت.
فریماه فرجامی، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون پس از طی یک دوره بیماری منجر به کما در ۷۱ سالگی درگذشت.
فریماه فرجامی یک بخشی از تاریخ سینمای ایران است، چند شاه نقش غیر قابل انکار در کارنامه او به چشم میخورد: لاله در خط قرمز (مسعود کیمیایی)، مونس در سرب (مسعود کیمیایی)، ماه منیر در مادر (علی حاتمی)، فروغ الزمان در پرده آخر (واروژ کریم مسیحی)، آفاق در نرگس (رخشان بنی اعتماد)
البته فرجامی نقشی کوتاه هم در فیلم «اجاره نشینها» ساخته داریوش مهرجویی بازی کرد. او نقش «مهندس افجهای» را در این فیلم داشت که از طرف «ناصر ترکهای» برای خرید آپارتمان «عباس آقا سوپر گوشت» به او معرفی میشود.
فرجامی در سال ۱۳۵۶ از دانشگاه دانشکدهٔ هنرهای دراماتیک لیسانس کارشناسی دراماتیک دارد و از سال ۱۳۵۵ با گویندگی نمایشهای رادیویی و بازی در نمایش تلویزیونی آدمک مومی فعالیت هنری خود را آغاز کرد.
فریماه فرجامی چهره خاص و زیبایی داشت، بدون اغراق میتوان گفت صورتی داشت که با ستارگان سینمای جهان پهلو میزد مانند الیزابت تیلور، سوفیا لورن، مرلین مونرو و ... و در بازیگری هم بسیار توانا بود.
در پی درگذشت تاسف برانگیز بانوی با وقار و هنرمند فریماه فرجامی،انجمن بازیگران سینمای ایران پیام تسلیتی به شرح زیر صادر نمود:بانوی باوقار و هنرمند سینما و تئاتر کشورمان سرکار خانم فریما فرجامی پس از تحمل دوران سخت و طولانی بیماری چشم فرو بست و به آرامش جاودان پیوست.
شورای مرکزی انجمن صنفی بازیگران سینما ، در کمال تاسف و تاثر در گذشت این بازیگر توانا و ارزشمند را از صمیم قلب به خانواده محترم ایشان و همکاران عزیز تسلیت عرض مینماید.
همچنین به اطلاع میرساند مراسم تشییع این هنرمند گرامی متعاقبا به اطلاع خواهد رسید.
بیوگرافی فریماه فرجامی
فریماه فرجامی بازیگر قدیمی تئاتر و سینما و تلویزیون متولد ۱۸ اردیبهشت ۱۳۳۱ در تهران میباشد و در حال حاضر ۷۱ سال سن دارد او در سن 71 سالگی دو بار سکته مغزی کرد و به کما رفت و بعد از مدتی درگذشت.
فریماه فرجامی متولد 18 اردیبهشت 1331 در تهران بازیگر سینما ، تئاتر و تلویزیون ایران است.
فریماه فرجامی ازدواج کرده و متأهل است اما از زندگی شخصی وی اطلاعاتی در دست نیست.
او در رشته هنرهای دراماتیک تحصیل کرده و مدرک خود را در سال ۱۳۵۶ در مقطع لیسانس دریافت نموده است در همان سال موفق شد به عنوان ویراستار فعالیت کند.
شروع فعالیت هنری فریماه فرجامی
در بیوگرافی فریماه فرجامی میخوانید که او در سال ۱۳۵۵ کار گویندگی را با نمایشهای رادیویی شروع کرد در سال ۱۳۵۹ اولین تجربه حرفهای خود را در سینما به دست آورد و در فیلم “گفت هر سه نفرشان” به کارگردانی غلام علی دلفان بازی کرد.
فریماه فرجامی دارای سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم پرده آخر از جشنواره فیلم فجر می باشد.
سوابق سینما فریماه فرجامی
وی در سال ۱۳۶۰ فیلم خط قرمز به کارگردانی مسعود کیمیایی را بازی کرد و تا دهه ۸۰ حضور مستمری در سینما داشت در سال ۱۳۹۸ با فیلم سینمایی لامینور آخرین کار سینمایی خود را انجام داد.
لیست فیلم های سینمایی فریماه فرجامی
گفت هرسه نفرشان
خط قرمز
تیغ و ابریشم
اجارهنشینها
بیپناه
سرب
مادر
جوانی مادر
پرده آخر
نرگس
راز گل سرخ
تماس شیطانی
بانی چاو
عشق گمشده
جوانمرد
ساغر
آب و آتش
زهر عسل
کاغذ دیواری زرد
نیم
لامینور
خانم فرجانی در سال 1369 وقتی 38 ساله بود برای بازی در فیلم پرده آخر به کارگردانی واروژ کریم مسیحی سیمرغ بلورین بهتری بازیگر نقش اول زن را گرفت.
سوابق تلویزیون فریماه فرجامی
خانم فریماه فرجامی در تلویزیون نیز سابقه زیادی دارد در سال ۱۳۶۷ با بازی در بخش چهار جراحی به کارگردانی مسعود فروتن در تلویزیون بازی کرد و در سال ۱۳۸۲ با سریال روشن تر از خاموشی آخرین گام خود را در تلویزیون برداشت.
لیست سریال های فریماه فرجامی
بخش چهار جراحی
بانی چاو
خانه سبز
پهلوانان نمیمیرند
راه سوم
گل من گلی
ولایت عشق
فرمان
روشنتر از خاموشی
پاییز بلند
جوایز و افتخارات
فریماه فرجامی برای بازی در فیلم پرده آخر موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از نهمین دوره جشنواره فیلم فجر (۱۳۶۹) شد، برای بازی در فیلم سرب دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره فیلم فجر را در سال ۱۳۶۷ از آن خود کرد و در دهمین دوره جشنواره فجر یعنی سال ۷۰ برای بازی در فیلم نرگس مورد تقدیر قرار گرفت.
روایت حمید سمندریان از بازیگری فریماه فرجامی
حمید سمندریان کارگردان نامدار تئاتر در کلاسهای بازیگریاش از تدریس در دانشگاه هنرهای زیبا و استعدادهای درخشان آن دوران اینطور میگفت: «سه دختر بسیار جوان بودند که وقتی برای بازی کنار یکدیگر قرار میگرفتند کل دانشگاه ساکت میشد. این سه نفر سوسن تسلیمی، مرضیه برومند و فریماه فرجامی بودند. فریماه زیبا و جوان بود و با بازیگری کمنظیرش توجه خیلیها را به خود جلب میکرد.»
فریماه فرجامی بعد از سالهای درخشان حضورش در سینما در دهه ۶۰ و ۷۰ و بازی در فیلم کاغذ دیواری زرد در سال ۱۳۸۲ عمده پیشنهادات خود را رد کرد و نهایتا پس از ۱۱ سال در سال ۱۳۹۴ در فیلم نیم به کارگردانی بهمن کامیار بازی کرد و پس از آن در تله فیلمی به نام عروسکخانه به کارگردانی افشین هاشمی که هیچکدام نقشهای بزرگی محسوب نمیشدند.
فریماه فرجامی در مصاحبهای که پیش از این انجام داد گفته بود از لحاظ جسمی حال بسیار بهتری دارد و آماده پذیرش هر نوع نقشی است. او گفت: «من عاشق سینما و بازیگریام و تشنه این هستم که نقش متفاوت و خاصی پیشنهاد شود تا دوباره با قدرت به سینما بازگردم. در این سالها نقشهای کوتاه زیادی بازی کردم اما حالا منتظر یک نقش جدی و متفاوتم.»
مصاحبه جنجال فریماه فرجامی با برنامه هفت
در تاریخ 7 بهمن 1389، مصاحبه ضبط شده او با برنامه تلویزیونی هفت از شبکه 3 صدا و سیما پخش شد. این گزارش گفتگویی از فرجامی را پخش کرد. او در این مصاحبه انتقادات تندی را در مورد برخی از سینماگران و فاطمه معتمدآریا بیان کرد. در پی نمایش این مصاحبه امین تارخ در برنامه همان شب و یک روز بعد رخشان بنی اعتماد در یک نامه ، واکنش نشان داده و به خاطر پخش گزارشی از این بازیگر در وضعیتی نامناسب ، به صداوسیما اعتراض کردند. اعتراض ها به دلیل نمایش فرجامی در وضعیتی بد ، غیرعادی و به سخره گرفتن او در گزارش تلویزیونی برنامه هفت بود. در ادامه شورای تهیه کنندگان نیز به همین دلیل برنامه هفت را تحریم کرد. این شورا اعلام کرد به دلایلی از جمله «نمایش دردناک چهره های سرشناس سینما» این برنامه را تحریم می کند.
ارسال نظر