شرح ماوقع تقلب در کنکور!
چند دقیقه پس از آغاز کنکور ۱۴۰۲ کانالهایی تلگرامی با نام «تقلب در کنکور ۱۴۰۲» یا «فروش سوالات کنکور ۱۴۰۲» سؤالات این آزمون را منتشر کردند، و برای اطمینان، حتی نمونه کارنامه قبولی از رتبههای دو و سه رقمی (پزشکی و دندانپزشکی) کنکور سال گذشته را هم ارائه دادند
تایید تقلب در کنکور سال گذشته، آنهم در روزهایی که دانشآموزان در تب و تاب کنکور ۱۴۰۲ بودند، دوباره بحث تقلب در کنکور را داغ کرد. هفته گذشته خبرگزاری فارس در گزارشی به ابعاد تقلب در کنکور و قبولی دانشجویان متقلب در رشته های حساس پرداخت.
در گزارش فارس مطرح شد که در کنکور سال گذشته تقلب حدود هزار نفر محرز شده است، اما احراز تقلب وقتی صورت گرفت که داوطلبان به عنوان دانشجو در دانشگاهها حضور دارند. از آنجا که قانون کنکور مصوب کمیسیون اصل نود مجلس، برای دواطلبان است و نه دانشجویان، پس نمیتوان جلوی ادامه تحصیل آنها را گرفت.
بیشتر بخوانید:خبر مهم برای داوطلبان کنکور تجربی و زبان
چند دقیقه پس از آغاز کنکور ۱۴۰۲ کانالهایی تلگرامی با نام «تقلب در کنکور ۱۴۰۲» یا «فروش سوالات کنکور ۱۴۰۲» سؤالات این آزمون را منتشر کردند، و برای اطمینان، حتی نمونه کارنامه قبولی از رتبههای دو و سه رقمی (پزشکی و دندانپزشکی) کنکور سال گذشته را هم ارائه دادند.
اما رئیس سازمان سنجش، تلاشهای کانالهای مجازی را بی فایده دانست و گفت: «امسال سال دیگری است و همه چیز برای مقابله با تخلف برنامهریزی شده است. نخواهیم گذاشت کسی حتی یک صندلی دانشگاه را از مسیر خلاف در اختیار خود قرار دهد.»
پورعباس همچنین از دستگیری چند شبکه گسترده فروش تجهیزات خبر داد و گفت: «بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ سامانه و گروههای مجازی که برای القاء تقلب ایجاد میکردند، دستگیر شدند.»
بیشتر بخوانید: گریم ۴۰ میلیونی برای کنکور دادن به جای دیگری!
رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری نیز گفت: «۲۴۹ مورد شبکه و گروه مدعی تقلب در کنکور دستگیر و ۴۸۳ کانال تلگرامی فعال شناسایی شدهاند و تمام این گروهها تحت اشراف نهادهای نظارتی هستند.»
رئیس سازمان سنجش حتی یک روز قبل از برگزاری کنکور در نشستی خبری از سیستمی برای مقابله با تخلف رونمایی کرد. او گفت: «این دستگاههای آشکارساز که توسط شرکتهای دانش بنیان تولید شد علاوه بر ردیابی سیگنالهای حوزههای آزمون اقدام به ارسال امواج صوتی برای شناسایی دستگاههای گیرنده توسط عوامل حفاظت آزمون کرد و بدین ترتیب امکان ارسال پاسخ سؤالات به داخل حوزههای امتحانی را مسدود کرد.»
دو روز پس از این صحبت رئیس سازمان سنجش، آزمون سراسری برای گروههای علوم انسانی و علوم ریاضی برگزار شد و نیم ساعت بعد کانالهای فروش سؤالات شروع به انتشار سؤالات کردند و از موفقیت دوبارهشان برای داوطلبان کنکور گفتند.
حتی برخی از حضور داوطلب جایگزین در کنکور به روش گریم هم خبر دادند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، اما تنها انتشار محدود سوالات کنکور ریاضی و تجربی را تایید کرد. او گفت: «هیچ سؤالی قبل از شروع آزمون سراسری منتشر نشد و در آزمون گروه علوم ریاضی و فنی و گروه علوم تجربی تعداد بسیار محدودی از صفحات حین برگزاری آزمون در دقایق پایانی قبل از جمعآوری دفترچههای مربوطه منتشر شد که با توجه به محدودیت زمانی در جمعآوری پاسخنامهها فرصتی برای دریافت پاسخ سؤالات وجود نداشت ضمن اینکه با تمهیدات پیش بینی شده عوامل انتشار آن بلافاصله شناسایی و دستگیر شدند.»
داستان کنکور ۱۴۰۲ که با جنجال قطعی سراسری اینترنت آغاز شد، به پایان رسید. اما به نظر میرسد، حواشی آن دستکم تا کنکور سال آینده ادامه داشته باشد.
طبق ماده یازده قانون رسیدگی به تخلفات آزمونهای سراسری با تأیید هیئتهای رسیدگی به تخلفات در آزمونها، پس از تایید تقلب یک داوطلب، او باید یک یا چند درس عمومی و اختصاصی را دوباره امتحان دهد، اما بر اساس استفساریه این قانون، سازمان سنجش نمیتواند دانشجویان مشغول به تحصیل یا ثبت نامی را به آزمون مجدد دعوت کند و آنها را از ادامه تحصیل بازدارد. در واقع در ماجرای تقلب در کنکور با دو مسئله روبهرو هستیم. اول راههای پیشرفته و پیچیده تقلب در کنکور؛ و دوم، عدم امکان برخورد با داوطلب متخلف پس از قبولی.
ارسال نظر