برای نخستین بار پس از 13 ماه ترمز نرخ تورم کشیده شد؛ امیدوار باشیم؟
داده های تورمی مهرماه نشانه های مثبتی از توقف سیر صعودی نرخ تورم را آشکار میکند.
داده های تورمی مهرماه نشانه های مثبتی از توقف سیر صعودی نرخ تورم را آشکار میکند. موضوعی که با توقف استقراض تورمزای دولت از بانک مرکزی برای دومین ماه پیاپی همخوانی دارد. هر چند هنوز نرخ تورم در سطوح کم سابقه خود یعنی 4/45 درصد قرار دارد. طبق این داده ها، تورم ماهانه در مهرماه با محوریت افت تورم ماهانه کالاهای غیر خوراکی، با 2/0 واحد درصد افت مواجه شد و به 7/3 درصد رسید. همزمان نیز تورم نقطه ای در کف 13 ماهه خود قرار گرفت.
به گزارش خراسان، تازه ترین داده های مرکز آمار از روند قیمت های مصرف کننده در کشور نشان می دهد که در ماه گذشته، آهنگ ماهانه رشد تورم کندتر شده و از 9/3 در شهریور، به 7/3درصد در مهرماه رسیده است. در این میان، نرخ تورم ماهانه خوراکی ها همچنان در سطح 5 درصد ثابت مانده، اما تورم ماهانه کالاهای غیر خوراکی از 3/3 درصد در شهریور به 3 درصد در مهرماه رسیده است.
گزارش مرکز آمار در بیان تغییرات ماهانه قیمت ها در گروه های مختلف کالایی نشان می دهد: در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات»، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه «میوه و خشکبار» (موز، انگور و طالبی) با 2/12 درصد بوده و پس از آن گروه های «لبنیات و تخم مرغ» (تخم مرغ، پنیر و ماست پاستوریزه)، و «ادویه و چاشنی» (رب گوجه فرنگی، سس گوجه فرنگی) قرارداشته اند. در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نیز گروه «آموزش» (انواع شهریه های مراکز آموزشی) با تورم قابل ملاحظه ماهانه 5/13 درصدی رکورددار رشد قیمت است. گروه های «هتل و رستوران» (غذاهای سروشده در رستوران) و «مسکن، آب، برق و گاز» (متوسط قیمت یک کیلووات برق، یک متر مکعب آب و اجاره بها) نیز در رده های بعدی بیشترین افزایش قیمت نسبت به شهریورماه قرار گرفتهاند.
به نظر می رسد تلاش دولت برای صفر کردن استقراض از بانک مرکزی که رقم آن در ماههای ابتدایی امسال به بیش از 55 هزار میلیارد تومان رسیده بود، در حال نتیجه دادن است.
همزمان با افت تورم ماهانه، آمارهای تورم مهرماه از رسیدن نرخ تورم نقطه ای به کمترین میزان خود در 13 ماه اخیر یعنی 2/39درصد حکایت دارند. تورم نقطه ای به میزان رشد شاخص قیمت ها در یک ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل اطلاق می شود. دلیل اصلی افت تورم نقطه ای را می توان در بالابودن تورم ماهانه قیمت ها در مهرسال گذشته دانست. در آن ماه نرخ تورم ماهانه به تنهایی به 7 درصد رسید و این رقم به همراه تورم های مثبت ماهانه که در ادامه رخ داد، موجب شد در 12 ماه گذشته، شاخص قیمت ها رشد بیش از 40 درصد را نسبت به ماه مشابه سال قبل خود تجربه کند.
داده های مرکز آمار همچنین نشان می دهد نرخ تورم مهرماه که به میزان افزایش قیمت در 12 ماه منتهی به مهر 1400 در مقایسه با موقعیت مشابه در سال گذشته دلالت دارد، پس از 13 ماه با افت مواجه شده و به 4/45 درصد رسیده است.
ارسال نظر