ردپای یک پیشگو در بازار دلار ! توافق نانوشته ایران و آمریکا به فردوسی رسید

در هفته‌های اخیر شاهد توافق تهران و واشنگتن بر سر تبادل زندانیان با پول های بلوکه شده ایران در کره‌جنوبی و کاهش غنی‌سازی اورانیوم از سوی تهران بودیم. علاوه بر این دو کشور توافقاتی بر سر جریان فروش نفت ایران انجام داده‌اند.

ردپای یک پیشگو در بازار دلار ! توافق نانوشته ایران و آمریکا به فردوسی رسید

 توافق نانوشته ایران و آمریکا به بازار فردوسی رسید  روز جمعه خبر پیوستن ایران به بریکس مورد توجه برخی از فعالان بازار ارز  بود. اما قیمت دلار کاهش نشد  معامله‌گران معتقد بودند خبر پیوستن ایران به بریکس تاثیر خاصی در بازار ارز نداشته است.همچنین در روز جمعه خبر بلومبرگ مبنی بر توافق نانوشته ایران و آمریکا دست به دست می‌شد

به گزارش عرشه آنلاین  ، روز جمعه خبر بلومبرگ مبنی بر توافق نانوشته ایران و آمریکا دست به دست می‌شد. بلومبرگ مدعی شده ایران و آمریکا اگرچه هنوز در مورد برنامه هسته‌ای با یکدیگر فاصله زیادی دارند، اما به نظر می‌رسد بر سر ورود نفت ایران به بازار جهانی به توافق رسیده‌اند. در هفته‌های اخیر شاهد توافق تهران و واشنگتن بر سر تبادل زندانیان با پول های بلوکه شده ایران در کره‌جنوبی و کاهش غنی‌سازی اورانیوم از سوی تهران بودیم. علاوه بر این دو کشور توافقاتی بر سر جریان فروش نفت ایران انجام داده‌اند.

در راستای همین خبر کاهشی‌های بازار به متنی اشاره می‌کردند که اوایل تیرماه در بازار ارز وجود داشت. در آن متن گفته شده بود توافق نانوشته ایران و آمریکا گام به گام در حال اجراست، اما هر دو کشور به خاطر ملاحظات امنیتی از پخش جزئیات آن طفره می‌روند.

ایران، امارات، عربستان و مصر برای عضویت دائم در بریکس دعوت شده‌اند. چین، روسیه، هند، برزیل و آفریقای جنوبی اعضای بریکس هستند که از ایران برای عضویت دائم در این تشکل اقتصادی و سیاسی بین‌المللی دعوت کرده‌اند‌. اگرچه برخی تحلیلگران به خاطر تنوع کم محصولات کشورهای عضو و رقابت آن‌ها بر سر صادرات کامودیتی‌ها احتمال توفیق بریکس در رسیدن به اهدافش را کم ارزیابی می‌کنند، اما این رویداد در شرایطی رخ داده که ایران هنوز تحت تأثیر تحریم‌های شدید بین‌المللی است و همین اتفاق می‌تواند از شدت فشارهای سیاسی بر ایران کم کند.

در چند سال گذشته فشارهایی که بر بازار ارز وارد شده غالبا سیاسی بوده و حال در چنین شرایطی پذیرش ایران در تشکل‌های مهم اقتصادی جهان، پذیرش بین‌المللی ایران را در شرایط تحریم بالا می‌برد و از تأثیرگذاری فشارهای سیاسی غرب می‌کاهد. قرار داشتن هند و چین در کنار یکدیگر در این گروه فرصتی را به وجود آورده که دسترسی تجاری ایران به بیش از یک‌سوم جمعیت جهان را فراهم می‌کند.

ایران، عربستان و امارات همزمان به این تشکل دعوت شده‌اند که پیوستن همزمان این کشورها به بریکس بر قدرت این گروه در بازار انرژی خواهد افزود.

نخست وزیر هند پس از این اجلاس یک توییت فارسی از ملاقات خود با ابراهیم رییسی منتشر کرد و ضمن ابراز خرسندی از پیوستن ایران به بریکس، اعلام کرد دو‌ کشور به دنبال تعمیق روابط تجاری و فرهنگی با یکدیگر هستند.

هند رأس سوم همکاری اقتصادی ایران و روسیه است، ایران و روسیه همکاری اقتصادی خود را افزایش داده‌اند و قرار بر آن است که کالاهای روسی از راه ایران به دریای جنوب و پس از آن به هند برسد. به همین خاطر استقبال نخست وزیر هند از ایران در این توییت، می‌تواند به معنای ایجاد یک فرصت اقتصادی و تجاری منحصر به فرد برای ایران باشد.

رکوردزنی فروش نفت ایران که درآمدهای کشور را افزایش می‌دهد، در کنار عضویت در بریکس، می‌تواند از فشارهای سیاسی و اقتصادی بر بازار ارز بکاهد و موجب شود فضای حاکم بر بازار ارز آرامش بیشتری داشته باشد و احتمال جهش‌های ارزی کمرنگ‌تر شود. چنین اتفاقاتی در صورت بروز نشان خواهد داد که اجماع‌سازی در سال قبل علیه ایران شکل گرفته بود و به اجماع علیه دلار منجر شده بود فعلا شکست خورده است. البته باید در نظر داشت که با وجود اخبار مربوط به عضویت آتی ایران در بریکس، قیمت دلار در روز جمعه کاهشی نشد و معامله‌گران می‌گویند به همین دلیل احتمال دارد که بازار ارز نسبت به این خبر بی‌تفاوت باشد.

معامله‌گران می‌گویند دو سطح ۴۸ هزار و ۶۰۰ تومان و ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان، سد سخت قیمتی بازار ارز شده‌اند و نوسان‌گیران در مقاومت می‌فروشند و در حمایت خریدار می‌شوند.قیمت دلار هرات سه روز ابتدایی هفته گذشته را در کانال ۴۸ هزار تومان سپری کرد و در سه روز دوم هفته به کانال ۴۹ هزار تومان برگشت.

بازار ارز هرات در سه روز ابتدایی برای از دست دادن سطح حمایتی ۴۸ هزار و ۶۰۰ تومان تلاش کرد و نتوانست زیر آن تثبیت دهد. در سه روز دوم نیز برای شکستن مرز مقاومتی مهم ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان تلاش کرد که در تثبیت بالای این سطح ناکام ماند.

معامله‌گران می‌گویند دو سطح ۴۸ هزار و ۶۰۰ تومان و ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان، سد سخت قیمتی بازار ارز شده‌اند و نوسان‌گیران در مقاومت می‌فروشند و در حمایت خریدار می‌شوند.

قیمت دلار در پشت خط جمعه شب در کانال ۴۹ هزار تومان ماند. نکته قیمتی روز جمعه قیمت تتر بود. قیمت تتر در روز جمعه با افزایش به ۵۰ هزار تومان رسید و نتوانست این سطح را بشکند.

گروهی از معامله‌گران معتقدند قیمت دلار امروز تا قبل از نرخ‌دهی بازار درهم امارات بین ۴۸ هزار و ۹۰۰ تومان تا ۴۹ هزار و ۱۵۰ تومان معامله خواهد داشت تا قیمت حواله بیاید. اگر قیمت حواله درهم طی امروز (شنبه ۴ شهریور) بالای ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومان بماند قیمت دلار هرات را هم افزایشی می‌کند و نرخ توان عبور از مقاومت ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان را خواهد داشت.

در مجموع معامله‌گران فنی معتقدند قیمت دلار در روز شنبه نیز نوسان خاصی نخواهد داشت و با توجه به اخبار می‌تواند به سمت سطح حمایتی حرکت کند. آن‌ها معتقدند تا زمانیکه قیمت دلار بالای ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومان تثبیت نداده همچنان قیمت به سمت ۴۸ هزار و ۶۰۰ تومان حرکت خواهد کرد. 

منبع: اکو ایران

دیگر رسانه ها

کدخبر: 103221

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر