هشدار خاندوزی درباره صندوق‌های بازنشستگی

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اکنون میراث‌دار مجموعه‌ای از سیاست‌ها هستیم که ثمره آن ناترازتر شدن برخی از بانک های کشور است.

هشدار خاندوزی درباره صندوق‌های بازنشستگی

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اکنون میراث‌دار مجموعه‌ای از سیاست‌ها هستیم که ثمره آن ناترازتر شدن برخی از بانک های کشور است.

 «سید احسان خاندوزی» در مراسم آیین رونمایی از صندوق‌های بازنشستگی تکمیلی اعلام کرد. نکته مهم در مورد صندوق‌ها این است که متاسفانه به دلیل وجود سیاست‌های تنظیم‌گری در سال‌های گذشته شاهد یک ناترازی در صندوق‌های بازنشستگی بودیم.

وی اظهار داشت: این ناترازی فقط مختص به ایران نیست. بلکه مساله مربوط به صندوق‌های بازنشستگی چندین سال است. به عنوان یکی از موضوعات مهم در کشورها تلقی می‌شود.

خاندوزی با بیان اینکه در ایران از جهت متفاوتی مبتلا به این ناترازی شدیم. خاطرنشان کرد: مساله علاج ناترازی ساختاری اقتصادی یک مساله از جنس بلندمدت و میان مدت است. به تدریج رخ می‌دهد و به تدریج هم باید علاج شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه هر چقدر که در علاج آنها تاخیر داشته باشیم. هزینه اصلاح افزایش خواهد یافت. گفت: در ناترازی‌های بانکی هم با همین مساله مواجهیم. اکنون میراث‌دار مجموعه‌ای از سیاست‌ها هستیم.  ثمره آن موجب ناترازتر شدن برخی از بانک‌های کشور شده است.

خاندوزی ادامه داد: گاهی اوقات آدرس‌های ناصحیحی بیان می‌شود. برای مثال ایراد معروف مربوط به مساله تسهیلات تکلیفی که متوجه بانک‌ها می‌شود را باید رفع کرد. اما اساسا مساله ناترازی بانک‌ها ارتباط چندانی به تسهیلات تکلیفی ندارد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: اکنون ناترازی موجود در شبکه‌های بانکی به سیاق دیگری در صندوق‌های بازنشستگی وجود دارند. باید برای علاج این امر تدابیر کوتاه مدتی در نظر گرفته شود.

منفعت کشور در بلندمدت

وی ادامه داد: دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۱ پیشنهاداتی را مطرح کرد که چندان مقبول نبود. اثری از آن در مصوبه نهایی مجلس وجود نداشت.

خاندوزی گفت: دولت مجدد در لایحه برنامه هفتم توسعه، فصلی را برای ناترازی صندوق‌ها در نظر گرفته است. امیدوارم سندی برای اصلاحات پنج ساله باشد. تا بتوان در قانون برنامه هفتم اراده‌ای را برای حل و فصل ناترازی صندوق های بازنشستگی داشته باشیم.

وزیر امور اقتصادی با بیان اینکه منفعت کشور در بلندمدت سرعت بخشیدن به این اصلاحات است. اعلام کرد: مردم از سیاستمدار خود می خواهند تا آنچه که منفعت ملی است را لحاظ کنند. بیش از این در اصلاحاتی که کشور باید طی سال‌های گذشته در مورد آن تصمیم می‌گرفت، تاخیر نیندازند.

وی ادامه داد: بهتر است تحلیلگران بازار به این نکته اشاره داشته باشند. آن را ترویج دهند که در صورت سرمایه‌گذاری‌های غیرمستقیم در کشور شاهد ایجاد ثبات در بازار و ایجاد نگاه بلندمدت برای سرمایه‌گذاری باشیم. از این طریق بازار سرمایه به بازاری باثبات و حرفه ای تبدیل شود.

میزان سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه‌گذاری

خاندوزی گفت: در طول ۲ سال گذشته میزان سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه‌گذاری کمتر از ۲۰ درصد بود. اکنون این رقم به حدود ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است. این امر جزو اقدامات مثبت تلقی می‌شود.

وزیر امور اقتصادی اعلام کرد: با توجه به تدابیر اشتباهی که در بازار سال ۹۹ رخ داد. بسیاری از مردم دچار ضرر و زیان شدند، در صورت ترویج سرمایه گذاری غیرمستقیم در بازار می توان از آن دوره عبور کرد. وارد دوره‌ای از جدیدی از مشارکت حرفه‌ای مردم در بازار شویم.

وی گفت: اگر بتوان تا پایان دوره مسوولیت خود در این دولت، کلیدواژه اصلی فعالیت ها را افزایش سهم صندوق های سرمایه گذاری در بازار قرار دهیم به حدی حائز اهمیت خواهد بود. می توان از آن به عنوان یکی از ارکان اصلاح بازار در میان مدت یاد کرد.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 104014

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر