مقاومت قیمت دلار تهران در برابر ضربه هستهای | پیش بینی معاملهگران پیشکسوت از بازار دلار
قیمت دلار امروز افزایشی بود و علیرغم ثبات قیمت در روزهای میانی هفته، دلار در آستانه تعطیلات و با وجود اخبار احتمالی مذارکرات هستهای، کمی افزایش قیمت داشت.
قیمت دلار روزچهارشنبه افزایشی بود و علیرغم ثبات قیمت در روزهای میانی هفته، دلار در آستانه تعطیلات و با وجود اخبار احتمالی مذارکرات هستهای، کمی افزایش قیمت داشت.
قیمت دلار نسبت به روز قبل حدود ۲۰۰ تومان افزایش داشت و به ۴۹ هزار و ۷۵۰ تومان رسید. حالا بازار منتظر واکنش امروز بازار است تا ببیند اخبار جدید سیاسی چه تاثیری بر قیمت دلار دارد.
افزایش قیمت دلار در حالی بود که قیمت یورو هم امروز افزایش ۴۰۰ تومانی ثبت کرد. قیمت یورو روزسه شنبه ۵۳ هزار و ۵۰ تومان بود. اما روز چهارشنبه در بازار آزاد به ۵۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. اما علت افزایش قیمت ارز در بازار چیست؟
معاملهگران میگویند دو خبر باعث شد تا قیمت دلار از مقاومت ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومان فاصله بگیرد و کاهشی شود.
معاملهگران پیشکسوت میگفتند فضای روانی بازار با اخبار توافق و تبادل زندانیان موجب شده تا نقدیکار بیش از دوماه از بازار چشم بردارد. از نظر آنها تا تعیین تکلیف شدن توافق و تمام شدن اثر آن، بازار نوسان بلندی ندارد.
در مجموع از نظر آنها بازار مثل یک یخ نمه نمه آب میشود و کاهش میدهد، در این بین پولبکهای ریز افزایش هم خواهد داشت.
دو روز پیش نشست شورای حکام برگزار شد. اگرچه خوشبختانه در این نشست قطعنامهای علیه ایران صادر نشد، اما برخی معتقدند بیانیه صادر شده توسط کشورهای اروپایی تاثیر خود را در بازار دلار گذاشته است.
در این بیانیه، سه کشور اروپایی ابراز تأسف کردند که ایران به تعهدات برجامی و اهداف اعلامی آن پایبند نبوده و ایران ارادهای از خود در اجرای تعهدات شفافسازی مندرج در بیانیه مشترک ایران و آژانس در اسفندماه نشان نداده است. این کشورها از ایران خواستهاند فوراً به تعهدات بیانیه مشترک با آژانس در مارس گذشته عمل کرده و با نصب مجدد دوربینها و تجهیزات نظارتی موافقت کند.
روز چهارشنبه در استانه تعطیلات سه روزه بازار ارز باید منتظر ماند و دید دلار چه تغییری میکند و چقدر افزایش و یا کاهش قیمت را ثبت میکند.
پیشبینی افزایشیها درست نبود
همین شنبه ابتدای هفته بازار افزایش داشت و حتی قیمت دلار هرات به بالای 49 هزار و 600 تومان رفته بود. بعد از این سقف، اکثر تحلیلگران تصور میکردند قیمت به روند صعودی برگشته و همچنان بالا میرود، آنها حتی هدف دلار را 50 هزار تومان میدانستند.
این تحلیلها باعث شد تا آماتورها تصور کنند روند واقعا صعودی است و در ابتدای بازار یکشنبه خریدار شدند و بازار هم یک افزایش داد. اما در ادامه قیمت کاهش داد تا تمام تحلیلها اشتباه از آب دربیاید. بعد از یکشنبه و خبر رویترز، گروهی از معاملهگران نظرشان این بود که افزایش شنبه بخاطر تعطیلات اربعین بود که بعد از تعطیلات تقاضای انباشته هفته گذشته در این هفته به بازار آمد.
معاملهگران پیشکسوت میگفتند فضای روانی بازار با اخبار توافق و تبادل زندانیان موجب شده تا نقدیکار بیش از دوماه از بازار چشم بردارد. از نظر آنها تا تعیین تکلیف شدن توافق و تمام شدن اثر آن، بازار نوسان بلندی ندارد.
همچنین آنهامیگویند در این بین حتی اگر خبر منفی بیاید نمیتواند تاثیر خاصی در بازار داشته باشد و نهایتا یک نوسان افزایشی و دوباره پایین میدهد، چرا که بیش از دو ماه است که بازار منتظر اتفاق افتادن تبادل زندانیان است. در مجموع از نظر آنها بازار مثل یک یخ نمه نمه آب میشود و کاهش میدهد، در این بین پولبکهای ریز افزایش هم خواهد داشت.
مرز مقاومتی دلار میشکند؟
در حال حاضر معاملهگران منتظرند که ببینند آیا قیمت دلار از محدوده قیمتی 49 هزار و 700 تومان عبور میکند یا نه. به گفته معاملهگران اگر دلار مرز مقاومت 49 هزار و 700 تومان را از دست بدهد میتواند تا پله دوم این کانال سقوط کند اما اگر دلار امروز در بالای این مرز بماند، احتمال افزایش قیمت دلار وجود دارد.
البته در کنار این اخبار، از دو روز گذشته اخبار جدیدی درباره مذاکرات ایران و آمریکا در نیویورک منتشر شده است و بسیاری از چراغ سبز دو کشور برای شروع مذاکرات خبر میدهند. اما به نظر میرسد که بازار فعلا به این اخبار مثبت واکنش نشان نداده و این اخبار را نادیده گرفته است.
فردین آقابزرگی کارشناس و فعال اقتصادی معتقد است تا زمانی که اخبار به شکل شفافی منتشر نشود هر گونه خبری در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا بر سر توافق برجام شایعه است. در همین راستا وی به تجارتنیوز گفت: «طی ماههای گذشته بیشترین قیمتی که دلار به خود دیده رقم ۵۳ هزار تومان بود؛ حالا هم چند ماهی است که این اسکناس در محدوده ۴۹ هزار تومانی نوسان دارد بنابراین نوسانات سه تا ۶ درصدی در بازار ارز طبیعی است.»
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه یکی از متغیرهای اثرگذار بر بازار ارز به ویژه دلار موضوعات سیاسی، ارتباطات و مسائل غیراقتصادی است، خاطرنشان کرد: «با توجه به حجم و رشد نقدینگی، عدم ورود منابع ارز حاصل از صادرات به کشور و رشد محدود اقتصادی که از متغیرهای اصلی تعیین کننده نرخ ارز است، موضوعات سیاسی تاثیر کمتری بر قیمت دلار دارد.»
ارسال نظر