بورس

پیش‌ بینی بورس فردا ۱۰ مهر ۱۴۰۲

​برخی رخدادها طی روز گذشته در بدنه بازار سهام و چالش‌هایی که دوباره ایجاد شد، بورس امروز را با روندی نزولی همراه کرد. بورس فردا چگونه خواهد بود؟

پیش‌ بینی بورس فردا ۱۰ مهر ۱۴۰۲

برخی رخدادها طی روز گذشته در بدنه بازار سهام و چالش‌هایی که دوباره ایجاد شد، بورس امروز را با روندی نزولی همراه کرد. بورس فردا چگونه خواهد بود؟

به گزارش عرشه آنلاین، بورس تهران در دومین روز از دومین هفته مهر ماه با شرایط سختی همراه بود و ایجاد برخی چالش‌های تکراری بار دیگر در جهت کاهش نماگرهای تالار شیشه‌ای حرکت کرد و باعث افت قیمت بخش عمده‌ای از سهام شد. شاخص کل طی معاملات روز یکشنبه کار خود را با یک کاهش ۰.۸۳ درصدی به پایان رساند و در محدوده ۲.۰۶۷ میلیون واحدی ایستاد و در سمت دیگر شاخص هم‌وزن شرایط اندک بهتری داشت و کاهش ۰.۶۸ درصدی را تجربه کرد. ارزش معاملات خرد سهام در ششمین روز کاری پاییز با کاهش نسبت به روز گذشته عدد ۴۷۴۷ میلیارد تومان را به ثبت رساند و با خروج پول ۴۴۵ میلیارد تومانی همراه بود.

بسیاری از کارشناسان در شرایط کنونی اعتقاد دارند که اتفاقات رخ داده در سطح داخلی بازار سرمایه همچون بی‌اعتمادی‌هایی که از اردیبهشت ماه شروع شد و در ماه‌های بعد از آن نیز گاها اتفاق افتاد در کنار سیاست‌های اخذ شده در سطح سیاسی و اقتصادی کلان باعث شده که بازار سهام همچون دیگر بازارهای سرمایه‌گذاری با روندی خنثی و رکودی همراه شود اما با این حال می‌توان انتظار داشت که به دلیل ارزندگی قیمت سهام نسبت به دیگر کلاس‌های دارایی، حضور برخی محرک‌ها بتواند به ایجاد روندهای مقطعی منجر شود. در ادامه با نگاهی به این موضوعات و مسیر تکنیکالی شاخص کل، به پیش بینی بورس فردا خواهیم پرداخت.

ردپای سیاست‌های اقتصادی بر رکود بورس

فارغ از بازار سهام اما اگر به روند بازارهای دیگر نیز توجهی داشته باشیم، اغلب کلاس‌های دارایی روزهای کم‌نوسانی را تجربه می‌کنند و اگر کاهش یا افزایش خاصی نیز در کوتاه‌مدت اتفاق بیافتد، قیمت‌ها خیلی سریع به محدوده‌های پایدار خود باز می‌گردند. نرخ دلار بازار آزاد نیز به عنوان یکی از نماگرهای روندساز در بسیاری از بازارها، چنین مسیری را در روزهای گذشته طی کرده و شاهد نوسان بزرگی در قیمت‌ آن نیستیم. حتی در صورت کاهش‌های مقطعی در نرخ دلار هم شاهد برگشت دوباره آن به نیمه بالایی کانال ۴۹ هزار تومان هستیم و این موضوع نشان می‌دهد که بازارساز (بانک مرکزی) فعلا کنترل خوبی بر این بازار دارد.

هفته گذشته همچنین نرخ تورم شهریور ماه از سمت مرکز آمار منتشر شد و طبق آن،  تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور در شهریورماه ١۴٠٢ با ۰.۳ واحد درصد کاهش به ۳۹.۵ درصد رسید. از طرف دیگر تورم ماهانه ۲ درصد بوده که ۰.۴ واحد کاهش را نسبت به ماه قبل نشان می‌دهد. از طرفی نرخ بهره بین‌بانکی نیز در هفته‌ای که گذشت با ۰.۱۱ واحد درصد افزایش نسبت به هفته قبل‌تر، به عدد ۲۳.۸ درصد رسید که بیشترین میزان آن از آذر ماه سال ۹۴ تاکنون بوده است. این اتفاق نیز به خوبی نشان می‌دهد که تقاضای بانک‌ها در عملیات بازار باز افزایش داشته و از طرفی نیز بانک مرکزی تزریق منابع را به بانک‌ها کاهش داده است. از این رو می‌توان اینگونه برداشت کرد که سیاستگذار در حال حاضر سیاست‌های انقباضی را برای کنترل تورم به کار گرفته است.

بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند به دلیل دخالت بازارساز در بازار ارز که این روزها دسترسی بهتری به منابع ارزی دارد، نوسان شدیدی را در قیمت دلار شاهد نیستیم که این موضوع یکی از دلایل عدم ایجاد روندهای پرقدرت در بورس تهران به شمار می‌رود. به طور کلی سیاست‌های دولت و بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز و تورم باعث شده است که بازارهای سرمایه‌گذاری مختلف، روزهای کم‌رمقی را تجربه کنند و به نوعی با یک رکود همراه باشند. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد که برای ایجاد یک روند صعودی در بازار سهام، محرکی به جز متغیرهای تورمی نیاز است تا بتواند با نمایان کردن ارزندگی این کلاس دارایی در قیمت‌های کنونی، خریداران را برای خرید سهام قانع کند.

ظهور چالش‌های تکراری در بورس

روز گذشته نامه‌ای از سمت شرکت پتروشیمی زاگرس منتشر شد که طی آن عنوان شده بود شرکت مبین در فاکتورهای جدید نیز نرخ خوراک را برای این پتروشیمی ۷ هزار تومان درج کرده است. طبق این نامه، زاگرس این نرخ را قبول نکرده و نتیجه نیز قطع گاز شرکت، تعطیلی واحد اول و کاهش ظرفیت واحد دوم بوده است. این درحالیست که سیاستگذاران طی هفته‌های گذشته به صورت رسمی عنوان کرده بودند که نرخ خوراک پتروشیمی‌ها از این پس به صورت فرموله خواهد بود و دیگر خبری از نرخ ثابت ۷ هزار تومانی نیست اما به نظر می‌رسد که حواشی این موضوع هنوز به صورت کامل پایان نیافته و بی‌اعتمادی‌ها از بازار سرمایه دوباره در حال اوج‌گیری هستند. حال باید منتظر ماند و دید که در ادامه این شفاف‌سازی زاگرس، چه واکنش‌هایی را شاهد خواهیم بود.

تحلیل تکنیکال شاخص کل بورس

شاخص کل بورس پس از برگشتی که از میانه کانال ۱.۹ میلیون واحدی داشت، توانست رشد قابل قبولی را در کوتاه مدت تجربه کند. همانطور که در نمودار پیداست، شاخص کل بورس توانست پس از رشدهای پی‌درپی که طی روزهای ابتدایی شهریور ماه داشت، خود را به محدوده مهم ۲.۱۴ تا ۲.۲ میلیون واحد رساند که در گذشته با نوسانات زیادی در آن مواجه شده بود و اکنون مدتی است که در این محدوده نوسانات کوچکی دارد. کندل‌های شاخص کل اگر بتوانند طی همین مسیر و در روزهای آینده از ابر کومو عبور کنند، مسیر برای تداوم روند صعودی مهیاتر از قبل خواهد شد اگرچه همچنان ایجاد روند صعودی قدرتمند در گرو عبور از محدوده ذکر شده خواهد بود./ فردای اقتصاد

دیگر رسانه ها

کدخبر: 108228

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر