چرا قیمت دلار و سکه ریخت؟ کار وزیر اقتصاد است؟
معاملهگران 3 عامل را دلیل کاهش بازارها عنوان میکردند: اولی وضعیت بلوکه سنگین در بازارهاست که موجب شده خالی فروشی در هر حالت سود داشته باشد و زیاد بشود. عامل دوم را معاملهگران، تزریق بازارساز و فروش درهم در قیمتهای بالا میدانند. عامل سوم و مهم بازار، اخبار جنگ است که فعلا طبق خبرها، جنگ در آرامش بعد از طوفان به سر میبرد.
چرا قیمت دلار و سکه ریخت؟
قیمت دلار طی دو روز گذشته با افت و خیزهای قابل توجه در بازار آزاد معامله شد. دیروز این اسکناس برخلاف روند صعودی شنبه، در مسیر کاهشی قرار گرفت. معاملهگران اصلاح قیمت دلار و عقبنشینی به کف کانال ۵۱ هزار تومانی را حاصل تلاش سیاستگذار میدانند.
قیمت دلار روز گذشته با کاهش ۴۰۰ تومانی با رقم ۵۱ هزار و ۴۰۰ تومان معامله شد. معاملهگران ارز کشیده شدن افسار رشد قیمت دلار در مواقع بحرانی را حاصل تلاش و یکهتازی سیاستگذار میدانند.
با وجود اینکه دلار در بازار آزاد با افزایش و کاهشهای شارپی نوسان دارد؛ اما روند قیمت دلار حواله و اسکناس که بانک مرکزی در قالب سهمیه مشخص برای هر بخش اختصاص داده نوسانات محدود کمتر از ۱۰ تومانی داشته است.
قیمت سکه در ۲۹ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان آغاز به کار کرد و با کاهش در ۲۹ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان بسته شد. حباب سکه در روز یکشنبه با کاهش ۴۰۰ هزار تومانی به ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید. بازارها در روز یکشنبه با کاهش به حمایتهای مهمی رسیدند.
معاملهگران میگویند بازار ارز و سکه به آرامش بعد از طوفان رسید. بازار ارز و طلا که ابتدای هفته را طوفانی شروع کرده و به مقاومت رسیده بود در روز یکشنبه روندی برعکس به خود گرفت. قیمت دلار هرات در معاملات روز شنبه تا ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومان بالا رفته بود و در ۵۱ هزار و ۷۰۰ تومان در پشت خط بسته شد.
بازار ارز هرات نیز در روز یکشنبه با گپ منفی در ۵۱ هزار و ۴۰۰ تومان و زیر مرز مقاومت مهم ۵۱ هزار و ۶۰۰ تومان شروع به کار کرد و با کاهش تا ۵۰ هزار و ۹۰۰ تومان هم رفت اما در کانال ۵۰ هزار تومانی دوامی نداشت و در ۵۱ هزار تومان بسته شد. قیمت درهم امارات در ۱۴ هزار و ۱۹۰ تومان بازگشایی کرد و با کاهش به ۱۳ هزار و ۹۹۰ تومان رسید. با این قیمت درهم، دلار ۵۱ هزار و ۳۰۰ تومان برآورد میشود که طی یک اتفاق کمسابقه دلار تهران برابر با این و حتی بالای آن معامله میشد.
ملاقات حمایتهای حیاتی
معاملهگران 3 عامل را دلیل کاهش بازارها عنوان میکردند: اولی وضعیت بلوکه سنگین در بازارهاست که موجب شده خالی فروشی در هر حالت سود داشته باشد و زیاد بشود. عامل دوم را معاملهگران، تزریق بازارساز و فروش درهم در قیمتهای بالا میدانند. عامل سوم و مهم بازار، اخبار جنگ است که فعلا طبق خبرها، جنگ در آرامش بعد از طوفان به سر میبرد.
باید در نظر داشت موضوع جنگ میان حماس و اسرائیل همچنان مورد توجه بازیگران بازار ارز است. اما آنچه به دلار امکان صعود نمیدهد ارزپاشی سیاستگذار است. کارشناسان اقتصادی نیز میگویند تقاضا برای داراییهای امن نظیر طلا و دلار در مواقع بحرانی افزایش مییابد اما فعلا بازار به رخدادهای منطقه عادت کرده و شرایط، کمی تعدیل شده است.
تحلیلگران بازار به مسائل سیاسی بهعنوان یکی از محرکهای موثر بر قیمت اسکناس دلار تاکید میکنند. تا پیش از جنگ حماس و اسرائیل مساله تفاهم با اروپا و آمریکا و احیای برجام محرک اصلی ثبات قیمت دلار بود، اما اکنون فعالان بازار ارز موضوع جنگ منطقه را مهمترین عامل در رونددهی به بازارهای مالی میدانند.
در نیمه اول معاملات یک خبر به بازار رسید که نیویورک تایمز مدعی شده اسرائیل طرحهای حمله زمینی گسترده به نوار غزه را متوقف و آن را با حملات نفوذ محدود جایگزین کرده. این اقدام ارتش اسرائیل همسو با پیشنهاد وزیر دفاع آمریکاست.
یک خبر دیگر هم داشتیم در این مورد که رویترز مدعی شده مذاکرات حماس و اسرائیل با میانجیگری قطر ادامه دارد. که جفت این خبرها بعد از آن حمله طوفانی اسرائیل به غزه در شب جمعه، مثبت تلقی شدند.
صحبتهای وزیر اقتصاد بحث داغ بازار
همچنان بحث داغ بازار صحبتهای خاندوزی، وزیر اقتصاد در روز شنبه بود. وزیر اقتصاد در روز شنبه درمورد تلاش رسانههای بیگانه برای القای افزایش قیمت دلار در سال آینده صحبت کرده بود. این حرف، گزارش قدیمی سازمان برنامه و بودجه در آخر دولت روحانی را از آرشیو گوشیهای معاملهگران خارج کرد و بر اساس آن گزارش، درباره روند قیمت بازار بحث می کردند.
معاملهگران فنی معتقدند بازارها به حمایتهای مهمی رسیدند و در چارت سکه الگوی ستاره دنبالهدار دیده شده. آنها میگویند اگر این الگو رکب در چارت نباشد، بازارها همچنان میتوانند بر مدار نزول باشند. الگوی ستاره دنبالهدار در انتهای بازار، صعودی ظاهر میشود و نشانهی ریزش قیمت است.
حمایت مهم بازارها در نقاط فعلی 14 هزار تومان برای درهم است، دلار 51 هزار و 100 تومان است، طلای آبشده 10 میلیون و 700 هزار تومان و سکه 29 میلیون و 200 تا 400 هزار تومان است. اگر بازارها بالای این عدد تثبیت بدهند میتوانند بالا بروند در غیر این صورت همچنان بازارها بر مدار کاهش خواهند بود. البته در نقاط فعلی، چارتها هم یک گپ داشتند که باید پر میشدند.
ارسال نظر