زیر پای دلار خالی شد

قیمت دلار روز گذشته کاهشی شد. روند نزولی بازار ارز با سیاست‌ انقباضی بازارساز از هفته گذشته پابرجاست.این اسکناس به کف کریدور ۵۰ هزار تومانی نزدیک شده اما معامله‌گران احتمال برگشت دلار به منطقه ۴۰ هزار تومانی را بعید می‌دانند.

زیر پای دلار خالی شد

قیمت دلار روز گذشته کاهشی شد. روند نزولی بازار ارز با سیاست‌ انقباضی بازارساز از هفته گذشته پابرجاست.این اسکناس به کف کریدور ۵۰ هزار تومانی نزدیک شده اما معامله‌گران احتمال برگشت دلار به منطقه ۴۰ هزار تومانی را بعید می‌دانند.

طی دو روز گذشته قیمت دلار در روند نزولی قرار گرفت. دیروز بازار ارز افت قیمت داشت و با کاهش ۳۰۰ تومانی، دلار با رقم ۵۰ هزار و ۴۵۰ تومان معامله شد. ریتم کاهشی بازار ارز متعاقب خبرسازی سیاست‌گذار روزهای رکودی را برای بازار رقم زده است و بازیگران ارزی تمایلی به مبادلات جدی در بازار ندارند و در لاک احتیاطی فرو رفته‌اند. 

در حالی که معامله‌گران احتمال برگشت قیمت دلار به کریدور ۴۰ هزار تومانی را نمی‌دهند، کارشناسان اقتصادی نیز معتقدند بعید است تا پایان سال جاری سقف ۶۰ هزار تومانی قبلی را رد کند. آنها می‌گویند احتمالا در سال‌ جاری دلار همین منطقه ۵۰ تا ۵۱ هزار تومانی را با اندکی افزایش یا کاهش حفظ کند.

در حال حاضر معامله‌گران، بازار دلار و طلا را برای سرمایه‌گذاری جذاب نمی‌بینند و بازارهای دیگر برایشان گیرایی بیشتری دارد.  آنها بی‌تحرکی بازار ارز و کاهش‌های پیاپی قیمت طلا و سکه را عاملی برای رکود تقاضا می‌دانند. بازیگران بازار ارز می‌گویند‌ مردم زمانی برای خرید به بازارهای مالی ورود می‌کنند که بازار در روند صعودی قرار داشته باشد. ریتم‌های باثبات و کاهش‌های محدود، عموم مردم را به خرید و فروش ترغیب نمی‌کند.

دیروز قیمت دلار در بازارهای مجاور روند کاهشی داشت. روز گذشته قیمت دلار سلیمانیه با کاهش ۱۲۰ تومانی، روی قیمت ۵۰ هزار ۴۰۰ تومان ایستاد. دلار هرات نیز کاهش ۴۰۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۵۰ تومان معامله شد.

اخبار درگیری در منطقه خاورمیانه همچنان در صدر توجه معامله‌گران قرار دارد؛ اما کارشناسان اقتصادی معتقدند بیش از آنکه صحبت از افزایش تنش میان طرف‌های درگیری باشد سخن از آتش‌بس در میان است. در هفته گذشته موضوع سفر رئیس جمهور به عربستان، سفر وزیر امور خارجه به ژنو در خصوص مساله جنگ در خاورمیانه و گسیل شدن موضوع جنگ حماس و اسرائیل به سمت آتش‌بس، توانست اثر تورم را در بازارهای مالی تا حدودی خنثی کند و بازارهای مالی روزهای آرامی را پشت‌سر گذاشتند.

با وجودی که نهاد تصمیم‌گیر سعی در فریز قیمت دلار در محدوده‌ای مشخص را دارد اما سیگنال اخبار نامساعد بین‌المللی یا گسترش تنش در منطقه خاورمیانه می‌تواند معادلات سیاست‌گذار را برهم بزند. این در حالی است که رهبر اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا، روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با شبکه خبری فاکس، از سیاست «مماشات جو بایدن با جمهوری اسلامی ایران» انتقاد کرد. وی اعلام کرد که این مجلس در حال بررسی طرحی برای جلوگیری از آزادسازی پول به نفع ایران است. او گفت که این طرح بلافاصله پس از عید شکرگزاری به مجلس ارائه خواهد شد. این سیگنال می‌تواند در راستای اظهارات کارشناسان اقتصادی اهرمی برای پایان فریز قیمت دلار باشد.

 

منبع: تجارت نیوز - اقتصاد نیوز

دیگر رسانه ها

کدخبر: 114882

ارسال نظر