در بازار دلار چه خبر است؟ درهم، دلار را جابه جا کرد

امروز روند قیمت ها در بازار ارز نسبت به بازار طلا و سکه نا متوازن بود.بررسی ها نشان می دهد که نرخ حواله درهم که روز شنبه با ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان بسته شده بود امروز امروز با گپ مثبت بازگشایی شد و تا ساعتی پیش به کانال 53 هزار تومان ورود کرده بود. با این حال از بعد از ظهر امروز، قیمت دلار در روندی نزولی قرار گرفته و حالا در نیمه بالایی کانال 52 هزار تومانی ایستاده است.

در بازار دلار چه خبر است؟ درهم، دلار را جابه جا کرد

امروز روند قیمت ها در بازار ارز  نسبت به بازار طلا و سکه نا متوازن بود.بررسی ها نشان می دهد که نرخ حواله درهم که روز شنبه با ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان بسته شده بود امروز امروز با گپ مثبت بازگشایی شد و تا ساعتی پیش به کانال ۵۳ هزار تومان ورود کرده بود. با این حال از بعد از ظهر امروز، قیمت دلار در روندی نزولی قرار گرفته و حالا در نیمه بالایی کانال ۵۲ هزار تومانی ایستاده است.

قیمت دلار در شروع معاملات هفته پایانی دی با گپ مثبت بازگشایی شد. این اسکناس در ادامه روز شنبه ۲۳ دی به کانال ۵۲ هزار تومانی ورود کرد. معامله‌گران روند اخبار سیاسی روزهای پایانی هفته گذشته را در رشد تقاضا در بازار ارز موثر می‌دانند.

روند تقاضا در بازار ارز صعودی است. معامله‌گران برخی اخبار سیاسی روزهای پایانی هفته را رشد قیمت دلار موثر می‌دانند.

تنش‌ در خلیج عدن، دلار را صعودی کرد؟

از دیدگاه بازیگران بازار ارز تشدید تنش در یمن بعد از عملیات مشترک انگلیس و آمریکا علیه حملات حوثی‌ها و «توقیف یک نفتکش» توسط ایران موتور صعود دلار روشن کرده است.

در روزهای اخیر خبرگزاری تسنیم خبر از توقیف یک نفتکش آمریکایی با حکم قضایی توسط نیروی دریایی ایران در آب‌های دریای عمان را داد. به اعتقاد فعالان بازار، هر گونه افزایش تنش در منطقه، بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ترس را در بازار حاکم می‌کند.

دلار طی سه ماه اخیر در کف کانال ۵۰ هزار تومانی قرار داشت. سیاست‌ ارزی بانک مرکزی قیمت این اسکناس را فریز کرد. در حال حاضر اما روند بازارهای مالی صعودی است و کارشناسان اقتصادی دو نوع تحلیل برای بازار ارز ارائه می‌دهند. نخست اینکه خواست سیاست‌گذار، منطقه بالاتر قیمتی است و دوم اینکه فشار تقاضا مانعی برای کاهش قیمت دلار است و کار از دست بانک مرکزی خارج شده است.

دلار سلیمانیه ۵۳ هزار تومانی شد

تحلیلگران بازارهای مالی محدوده قیمتی ۵۳ هزار و ۵۰۰ تا ۵۴ هزار تومانی را سقف مقاومت فعلی دلار می‌دانند. آنها روند اخبار سیاسی را در کف و سقف قیمت این اسکناس موثر می‌دانند.

طبق ادعای برخی از معامله گران روند صعودی درهم  تا نزدیکی ظهر بیش تر شد و نرح  حواله به ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسید که نرخ برابری آن به دلار در حدود ۵۳ هزار و ۹۹۳ تومان محاسبه شد. لازم به ذکر است که قیمت درهم  در زمان تدوین این گزارش در حدود ۱۴ هزار و 530 تومان به فروش رسید که نسبت به روز قبل 30  تومان رشد کرده بود. 

از بازار درهم که بگذریم، قیمت دلار در هرات روز گذشته با ۵۲ هزار تومان به کار خود خاتمه داد  و امروز با ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومان فعالیت کاری خود را  آغاز کرد و در نیمه ظهر به ۵۲ هزار و ۳۵۰ تومان رسید. البته عصر دلار هرات با 52 هزار تومان به فروش رسید که نسبت به دیروز ثابت بود. 

 در تهران هم معامله گران مدعی بودند که اسکناس آمریکایی با ۵۲ هزار و ۷۰۰ تومان معامله شده که در مقایسه با دیروز ۱۰۰ تومان افت کرده است. البته عصر امروز قیمت دلار فردایی تا سطح 52 هزار و 150 تومان پایین‌آمده بود. 

برخی از فعالان بازار می گویند که لازمه اصلاح نرخ دلار این است که نرخ حواله درهم کنترل شود. 

چرا دلار ارزان شد؟

 کامبیز افسری، کارشناس و فعال بازار ارز در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز، به بررسی این موضوع پرداخته است.

کامبیز افسری، کارشناس بازار ارز  گفت: «قیمت دلار تا ظهر امروز در برخی معاملات نقدی بازار تا 53 هزار و 600 تومان هم بالا رفته بود اما از ظهر امروز که مصاحبه رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر عرضه شمش طلا در روز چهارشنبه، منتشر شد، قیمت‌ها کاهش یافت.»

وی افزود: «محمدرضا فرزین در این اظهارات اعلام کرده است که بانک مرکزی از روز چهارشنبه، عرضه شمش طلا در مرکز مبادله را آغاز خواهد کرد. به احتمال زیاد بانک مرکزی عرضه و فروش سکه‌های جدید امامی بدون تاریخ را از همین روز آغاز خواهد کرد. این اخبار، تاثیر خود را در بازار گذاشت و قیمت‌ها را کاهشی کرد.»

ریزش دلار ادامه دارد؟

اما آیا ریزش دلار ادامه دارد؟ افسری در پاسخ به این سوال تجارت‌نیوز گفت: «روند قیمت دلار به این بستگی دارد که تا روز چهارشنبه چه اتفاقی رخ دهد. بانک مرکزی شوک خبری را به بازار وارد کرده است. حالا باید ببینیم تا چهارشنبه چه اتفاقی رخ می‌دهد و این عرضه‌ها و فروش‌ها به چه شکلی خواهد بود.»

این کارشناس بازارهای مالی اظهار کرد: «باید مشخص شود که شمش را به چه صورت عرضه خواهند کرد. صادرکننده‌ها چگونه خواهند فروخت و خریداران عمده چگونه آن را در مرکز مبادله از صادرکنندگان می‌خرند. این رویکرد هنوز اندکی مبهم است.»

افسری افزود: «در مورد سکه هم همین روند صادق است. باید دید که بانک مرکزی تمایل دارد سکه را با چه مکانیزمی عرضه کند و خریداران چه واکنشی نشان خواهند داد.»

وی بیان کرد: «واقعیت این است که اثر شوک خبری به بازار وارد شده و مباید منتظر ماند و دید تا روز چهارشنبه چه اتفاقی در بازار رخ می‌دهد.»

 

منبع: تجارت نیوز - اقتصاد نیوز

دیگر رسانه ها

کدخبر: 122317

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر