جنگ خبری در بازاردلار ؛ فعلا نظاره‌گر بازار ارز باشید!

به عقیده تحلیل‌گران فنی بازار ارز و سکه با رفتن به کانال جدید به وضعیت اشباع خرید در آمدند. پیشکسوتان بازار معتقدند خرید در نقاط فعلی بازار ریسک بالایی دارد پس نظاره‌گر بازار باشید.

جنگ خبری در بازاردلار ؛ فعلا نظاره‌گر بازار  ارز باشید!

به عقیده تحلیل‌گران فنی بازار ارز و سکه با رفتن به کانال جدید به وضعیت اشباع خرید در آمدند. پیشکسوتان بازار معتقدند خرید در نقاط فعلی بازار ریسک بالایی دارد پس نظاره‌گر بازار باشید.

به گزارش عرشه آنلاین ، به نقل از ایبنا، رسانه نزدیک به بانک مرکزی بهنام تاج الدینی عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه گفت: از ۱۳ دی حوادث مختلفی اعم از حادثه تروریستی کرمان و پس از آن حمله انگلیس و آمریکا به یمن، درگیری با پاکستان، حمله اسرائیل به سوریه و شهادت مسئول اطلاعات سپاه قدس ایران در سوریه موجب شد تا نرخ ارز روند افزایشی را طی کند، اما با وجود شدت و تعدد بحران‌های سیاسی در محدوده اندکی دچار نوسان شد. در واقع در کمتر از یک ماه گذشته با وجود این بحران‌ها شاهد افزایش حدود ۸ درصدی نرخ دلار در بازار بوده‌ایم. بانک مرکزی منابع کافی در دست دارد، بنابراین می‌تواند با ابزار‌هایی که در اختیار دارد، نرخ ارز را به کانال قبلی برگرداند.

همچنین محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی پیشتر گفته بود که منابع ارزی کشور در وضعیت مناسبی قرار دارد و پاسخ‌گویی به تقاضاها و تخصیص ارز برای مصارف رسمی طبق روال ادامه دارد. بنابراین بروز برخی نوسانات در بازار غیررسمی گذرا و موقت خواهد بود.

رسانه‌های نزدیک به بانک مرکزی نوسانات این روزهای بازار را هیجانی می‌دانند و معتقدند موقت خواهد بود اما یاسر  جبرائیلی چهره اصولگرا که در مجمع تشخیص مصلحت نظام هم مسئولیت دارد نوسان بازار را مربوط به سیگنال حذف ارز ۲۸ هزار و پانصد تومانی دانست. در روز شنبه هفتم بهمن ۱۴۰۲ یاسر جبرائیلی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت؛ امروز مجلس میزان تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ برای کالاهای اساسی در سال آینده را ۴۰% کاهش داد. داستان حذف ۴۲۰۰ در حال تکرار است. دلارداران نیز سیگنال را گرفته‌اند و ارز را گران می‌کنند، اما می‌گویند علت ماجرا حمله ایران به اسرائیل است!

جبرائیلی در توییتی دیگر درمورد نوسانات بازار ارز نوشت؛ از ابتدای شهریور ۱۴۰۲ تاکنون که نرخ دلار آزاد از ۴۹ هزار تومان به ۵۶ هزار تومان جهش کرده، سه خبر مرتبط با کوتاه آمدن دولت از نرخ ۲۸۵۰۰ منتشر شده است: ۱- حذف ۲۸۵۰۰ برای نرخ تسعیر پتروشیمی‌ها ۲- حذف ۲۰۰ قلم کالای مشمول ۲۸۵۰۰ ۳- تعیین سقف ۱۱ میلیارد دلار برای تخصیص ۲۸۵۰۰ در ۱۴۰۳.

همچنین در روز شنبه صحبت‌های داوود منظور در مورد تغییرات تبصره ۱۳ در مجلس قابل توجه معامله‌گران بود. سیگنالی که «داوود منظور» به بازار داد این بود که بودجه ۱۴۰۳، ناتراز می‌شود.

درمورد مصوبه روز شنبه مجلس، روزنامه ایران اقتصادی گزارشی کار کرده با تیتر؛ بودجه به هم ریخت. طبق این گزارش با تغییراتی که در تبصره‌های 4، 7، 14 و 15 انجام دادند بیش از 440 هزار میلیارد تومان بار مالی جدید برای دولت اجاد کرد بدون آن که منابعی برای آن‌ها وجود داشته باشد.

به عقیده تحلیل‌گران فنی بازار ارز و سکه با رفتن به کانال جدید به وضعیت اشباع خرید در آمدند. بر این اساس انتظار می‌رود قیمت دلار و سکه رو به اصلاح باشد. البته قیمت دلار در پشت خط با کاهش از میانه‌های کانال 55 هزار به پله اول رسید. گروهی از معامله‌گران نوسان این روزهای بازار را به قیمت حواله درهم ربط می‌دهند و معتقدند برای کنترل بازار ارز باید قیمت درهم مدیریت شود. همچنین پیشکسوتان بازار معتقدند خرید در نقاط فعلی بازار ریسک بالایی دارد پس نظاره‌گر بازار باشید.

عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه افزایش قیمت دلار زودگذر است، گفت: بانک مرکزی می‌تواند مثل ماه‌های گذشته با اجرای تدابیر لازم، ولع بازار ارز را کنترل و مدیریت کند.

امیر شهریاری - عضو اتاق بازرگانی ایران - با اشاره به بحران‌های سیاسی و امنیتی اخیر در داخل کشور و برخی کشورهای منطقه طی یکماه گذشته و تاثیر آن بر نوسانات بازار ارز اظهار کرد: قطعا تنش‌های اخیر همچون انفجار تروریستی کرمان، بمباران یمن، حمله سپاه به مقر تروریست‌ها در پاکستان و درگیری‌های نظامی در عراق و سوریه را می‌توان کبریت اصلی ایجاد تنش و نوسان در بازار ارز دانست که باعث شد قیمت دلار طی روزهای اخیر دچار افزایش نزدیک به ۹ درصدی شود.

وی افزود: از سوی دیگر اتفاقات و درگیری‌های منطقه طی روزهای اخیر دلیلی بود که بانک مرکزی یا همان بازارساز به نوعی با سیگنال تمایل شدید بازار به افزایش قیمت ارز مواجه شود و کمی از روند تثبیت و آرامش بازار را از دست بدهد. البته بانک مرکزی با تدابیر لازم می‌تواند ولع بازار ارز را به خوبی کنترل کند و این بار هم نوسانات ارزی را با تکیه بر منابع موجود پشت سر بگذارد.

این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه بانک مرکزی می‌تواند بدون ارزپاشی و با روش جدید از منابع خود بازار با برای مدیریت آن استفاده کند، گفت: بانک مرکزی تاکنون با همین شیوه توانسته بازار ارز را بر خلاف سنوات گذشته که جهش های قیمتی فراوانی را شاهد بودیم، کنترل کند. بی‌تردید در صورت کاهش درگیری‌ها و سوابق قبلی قیمت دلار دوباره به همان کانال قبلی باز خواهد گشت و بعید به نظر می رسد وضعیت ارز تا پایان سال با جهش یا افزایش خاصی روبرو شود.

شهریاری با اشاره به تاثیر مثبت دیپلماسی ارزی بانک مرکزی گفت: با وجود تحریم‌های ظالمانه آمریکا و غرب علیه ایران شاهد هستیم که بانک مرکزی روند دیپلماسی بین المللی برای آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده و مبادلات تجاری را در دستور کار دارد که مطمئنا با به ثمر نشستن تدریجی این اقدامات، انضباط ارزی بیشتری در کشور حکمفرما خواهد شد.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 124181

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر