دلار شب عید چند میشود؟فریز دلار درتهران
قیمت دلار هفته سوم بهمن را با روند کاهشی آغاز کرد و در کف جدید حرکت پاندولی داشت. کارشناسان اقتصادی معتقدند اگر ارزپاشی سیاستگذار در هفته پایانی بهمن ادامه داشته باشد، این اسکناس در نیمه کریدور ۵۰ هزار تومانی با تحرکات قیمتی ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومانی نوسان خواهد داشت.
قیمت دلار هفته سوم بهمن را با روند کاهشی آغاز کرد و در کف جدید حرکت پاندولی داشت. کارشناسان اقتصادی معتقدند اگر ارزپاشی سیاستگذار در هفته پایانی بهمن ادامه داشته باشد، این اسکناس در نیمه کریدور ۵۰ هزار تومانی با تحرکات قیمتی ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومانی نوسان خواهد داشت.
قیمت دلار در هفته سوم بهمن با کاهش قابل توجه استارت خورد. فشار سیاستگذار برای ارزپاشی و افزایش نرخ بهره توانست اثر تورم را در بازارهای مالی تا حدودی خنثی کند.
اسکناس آمریکایی هفته گذشته را در روندی معکوس نسبت به هفته دوم بهمن سپری کرد و با کاهش بازدهی ۵.۱۳ درصدی به کار خود پایان داد. سیاست ارزپاشی و خبردرمانی بانک مرکزی همراه با برقراری آرامش در منطقه خاورمیانه، دست به دست هم داد تا روند قیمت دلار کاهشی شود.
این در حالی بود که معاملهگران کاهشی بازار امید داشتند این اسکناس با عقبنشینی در کریدور ۵۰ هزار تومانی به قیمتهای ۵۲ تا ۵۲ هزار و۵۰۰ تومانی قبل از روند شارپی برگردد؛ اما به نظر میرسد خواست سیاستگذار نیز این نبود و قیمت در کف جدید نوسان کرد.
کارشناسان اقتصادی کف قیمت دلار را محدوده ۵۵ هزار تومانی میدانند و معتقدند تداوم سیاست تثبیت قیمت این اسکناس توسط سیاستگذار تا پایان سال سخت است. آنها میگویند فریز قیمت دلار به عنوان لیدر اصلی سایر بازارها میتواند یک تا دو هفته آینده دوام داشته باشد و به احتمال زیاد تا پایان سال به کریدور بالاتر ورود میکند.
طی دو هفته گذشته، افزایش تنشهای سیاسی و وقوع تنش در غرب خاورمیانه موجب شده بود که قیمت ارز در کشور نیز روند صعودی به خود بگیرد. بهطوری که قیمت ارز از ۵۵ هزار و ۳۰۰ تومان در هفتم بهمن، به مرز ۵۸ هزار تومان در روز شنبه هفته گذشته رسید. اما با فروکش کردن تنشها و کاهش ریسکهای سیاسی، قیمت ارز هم روند نزولی گرفته و آرام آرام در یک کانال کاهشی حرکت کرد تا جایی که در آخرین روزهای هفته به قیمت ۵۵ هزار و ۵۰۰ تومان رسید. البته در این بین تزریق حوالههای ارزی نیمایی در بازار توسط بانک مرکزی هم بیتاثیر نبود.
طی هفته گذشته حدود ۵۸۶ میلیون دلار از حوالههای ارزی تزریق شده توسط بانک مرکزی در بازار معامله شد که تاثیر مستقیمی بر تقاضا در بازار ارز آزاد داشته و تا حدودی تقاضا را از سمت دلار بازار آزاد به سمت حوالهها هدایت کرد که همین موضوع هم در کاهش قیمت ارز در بازار بیتاثیر نبود. با اتمام هفته و آغاز تعطیلات چندروزه در کشور، قیمت دلار فردایی تا حدودی به دلیل تعطیلات افزایش داشت که البته این رشد چندان چشمگیر نبود. با توجه به اینکه آخرین قیمت معاملاتی روز چهارشنبه ۵۵ هزار و ۵۰۰ تومان بود، قیمت دلار فردایی حدود ۴۰۰ تومان افزایش داشت و به ۵۵ هزار و ۹۰۰ تومان رسید. البته این افزایش به میزانی نبوده که تاثیر خاصی در بازار داشته باشد و باید دید واکنش بازار در بازگشایی هفته تازه چطور خواهد بود. البته با توجه به وضعیت تعطیلات، معاملات روز دوشنبه از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد بود.
طلا پابهپای ارز
قیمت طلا هم متاثر از ریسکهای سیاسی و همچنین نوسانات دلار، روندی مانند قیمتهای بازار ارز داشت. قیمت هر سکه امامی در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته در یک بازه ۴۳۰ هزار تومانی نوسان کرد و بین قیمتهای ۳۲ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان تا ۳۲ میلیون و ۷۱۰ هزار تومان معامله شد. اما در نهایت در قیمت ۳۲میلیون و ۵۸۳ هزار تومان به کار خود در هفته گذشته پایان داد. میزان حباب قیمت سکه امامی هم در نهایت رقمی در حدود ۵ میلیون و ۸۵۶ هزار تومان محاسبه شد. با توجه به کاهش درگیریهای سیاسی مطرح شده در بازار، به نظر میرسد قیمت ارز همچنان روند نزولی داشته باشد و شاید در حوالی ۵۳ هزار تومان متوقف شود. ادامه روند کاهش در این نقطه یا بازگشت آن و آغاز روند صعودی آن وابسته به مسائل متعددی است که در برهه کنونی شاید بتوان مسائل سیاسی خارجی را موثرتر از مسائل سیاسی داخلی دانست. البته تلاش بانک مرکزی در کنترل و کاهش قیمت ارز در بازار را با توجه به عرضه حوالههای نیمایی نباید نادیده گرفت.
سیاست فریز قیمت دلار نمایشی است
پیش از این بارها تاکید شده بود که آنچه دلار را راهبری میکند، تورم و انتظارات تورمی است؛ بنابراین کاهش حجم نقدینگی، رشد تولید ناخالص ملی و برقرار مناسبات در سطح عالی اقتصاد با دیگر کشورهای دنیا، میتوانند قیمت دلار را در محدوده متعادلتری نگه دارد. این در حالی است که بانک مرکزی پیوسته تاکید میکند که سعی میکنیم اخبار و اطلاعاتی را منتشر کنیم که انتظارات تورمی کنترل شود؛ اماعدم تطابق بین کاهش نرخ قیمت کالاهای اساسی و مصرفی و عدم تطابق آن با قیمت دلار این موضوع را تایید میکند که فریز دلار صرفا یک مساله شفاهی، روانی و نمایشی است.
به نظر میرسد در حال حاضر، جدال بر سر دو فرضیه کاهش ادامهدار و افزایش قیمت دلار میان ناظران اقتصادی بالاست و به دلیل ابهام در سیاستهای دولت و نبود برنامه روشن و مشخص درباره رویکردهای پیش رو در اقتصاد ایران، آینده بازارهای مالی به معما تبدیل شده است.
هفته آخر بهمن دلار چند میشود؟
تحلیلگران بازارهای مالی برای هفته پیشرو با این فرض که ارزپاشی سیاستگذار ادامه داشته باشد، حرکت پاندولی قیمت دلار را در کف جدید متصور هستند.
گفتنی است روند قیمت در بازارهای مالی روز چهارشنبه به عنوان آخرین روز فعالیت بازارها در هفته سوم بهمن در بیشتر ارزها افزایشی بود. درهم در کانال ۱۵ هزار پیشروی کرد و با افزایش ۹۰ تومانی با قیمت ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد. علاوه بر آن قیمت تتر ۵۰ تومان افزایش داشت و روی رقم ۵۵ هزار و ۲۰۰ تومانی قرار گرفت. پوند انگلیس نیز که نسبت به روز گذشته افزایش ۴۷۰ تومانی داشت و به کانال ۷۰ هزار تومانی ورود کرد. این اسکناس با رقم ۷۰ هزار و ۳۹۰ تومان معامله شد. قیمت یورو در پنجمین روز هفته افزایش ۱۶۰ تومانی داشت و به قیمت ۵۹ هزار و ۹۸۰ تومان رسید
ارسال نظر