یک پیشبینی ترسناک درباره افزایش قیمت دلار
قیمت دلار در معاملات پشتخطی در نخستین روزهای سال ۱۴۰۳ با روند صعودی کلید خورد. این در حالی بود که تتر نیز افزایش قابل توجهی داشت. به نظر میرسد حمله تروریستی در روسیه آتش دلار را هم در بازارهای داخلی تند خواهد کرد.
قیمت دلار در معاملات پشتخطی در نخستین روزهای سال ۱۴۰۳ با روند صعودی کلید خورد. این در حالی بود که تتر نیز افزایش قابل توجهی داشت. به نظر میرسد حمله تروریستی در روسیه آتش دلار را هم در بازارهای داخلی تند خواهد کرد.
قیمت دلار در روزهای پایانی سال گذشته با وجود تلاش سیاستگذار در کریدور ششم بسته شد. این اسکناس در نخستین روزهای سال ۱۴۰۳ تحت تاثیر حمله تروریستی در روسیه افزایشی شد و در معاملات پشتخطی یک کانال صعود کرد.
دلار در معاملات پشتخطی در کریدور ششم و در کف کانال اول این کریدور معامله شد. حمله مسلحانه مرگبار روز جمعه به یک سالن کنسرت در حومه مسکو منجر به کشته شدن۱۴۳ نفر و بازداشت ۱۱ مظنون شد. برخی رسانهها مدعی شدند تروریستها با اوکراین در ارتباط بودند.
فعالان بازار ارز مبادلات ارزی در روزهای نوروز را کمرمق میدانند و معتقدند در روزهای ابتدایی سال تقاضا در کف خود قرار دارد و جریانات و اخبار سیاسی به بازار خط میدهد.
گفتنی است روز شنبه ۴ فروردین قیمت درهم با رقم ۱۶ هزار و ۷۴۰ تومان در معاملات پشت خطی کلید خورد. تتر روی رقم ۶۲ هزار و ۳۵۰ تومانی ایستاد و نسبت به آخرین معامله سال گذشته دو هزار تومان افزایش داشت.
دلار ۱۴۰۳ چند؟ سه پیش بینی مهم درباره بازگشت قیمت دلار
یک اقتصاددان با بررسی سه سناریو، قیمت دلار در سال ۱۴۰۳ را پیشبینی کرد
پیمان مولوی با بررسی سه سناریو درباره قیمت دلار در سال ۱۴۰۳، میگوید: ما وقتی در خصوص قیمت دلار صحبت میکنیم، باید سناریوهای تورمی را بررسی کنیم.
وی میافزاید: براساس سناریو خوشبینانه بانک مرکزی، رشد نقدینگی در حدود ۲۵ درصد و رشد اقتصادی در حدود ۴ تا ۵ درصد در سال آینده خواهد بود. بر این اساس، تورم در کانال ۳۰ تا ۳۵ درصد خواهد بود.
این اقتصاددان تصریح میکند: با توجه به این شاخصها، قیمت دلار تعادلی روی ۶۵ هزار تومان با ۱۰ درصد بالاتر و یا پایینتر میتواند باشد.
مولوی متذکر میشود: این سناریو خوشبینانه است، زیرا رشد بالای ۴ درصد نیازمند سرمایهگذاری خیلی زیادتری در اقتصاد است و این در حالی است که آنچه که امروز اتفاق میافتد، کمتر است.
وی در ادامه عنوان میکند: بر همین اساس، سناریو میانه، تداوم تورم موجود یا تورم بین ۳۵ تا ۴۰ درصد است. در این حالت نقطه تعادلی دلار، بالاتر میآید و نزدیک به ۶۲ هزار تومان خواهد بود.
این اقتصاددان میگوید: در سناریو بدبینانه هم اگر نقدینگی رشد پیدا کند و به میانگین ۵ ساله اخیر خود، یعنی بالای ۳۵ درصد برسد، متاسفانه حرکت تورم به سمت بالای ۴۰ درصد میرود. بر این اساس نقطه تعادلی نرخ دلار باز هم جابهجا میشود و بالاتر میرود.
مولوی عنوان میکند: آنچه که مهم است، رابطه بین تورم و دلار است که نکته اساسی در این رابطه که میتوان به آن اشاره کرد، این است که در کوتاهمدت دولتها همیشه سوار بر نرخ دلار هستند و در میانمدت و بلندمدت، تورم است که افسار دلار را به دست میگیرد و باعث افزایش قدرت دلار نسبت به ریال و افت محتمل ریال در آینده خواهد بود.
ارسال نظر