خواب ناآرام برای دلار؛ قیمت دلار مهار می‌شود؟

قیمت دلار در حالی نخستین روز معاملاتی بعد از نوروز را آغاز کرد که بازار معاملات نقدی متاثر از حمله هوایی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، رشد قابل توجهی داشت. اسکناس دلار روز سه‌شنبه بیش از هزار تومان گران شد.

خواب ناآرام برای دلار؛ قیمت دلار مهار می‌شود؟

قیمت دلار در حالی نخستین روز معاملاتی بعد از نوروز را آغاز کرد که بازار معاملات نقدی متاثر از حمله هوایی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، رشد قابل توجهی داشت. اسکناس دلار روز سه‌شنبه بیش از هزار تومان گران شد.

 قیمت دلار در حالی روز سه‌شنبه بازگشایی شد که معاملات نقدی بازار ارز تحت تاثیر اخبار نامساعد سیاسی در روند صعودی قرار گرفت.  دلار بیش از هزار تومان گران شد و سایر ارزهای مهم نیز از این افزایش قیمت جا نماندند، به گونه‌ای که تتر از میانه کانال ۶۳ هزار تومانی گذشت و درهم وارد کانال ۱۷ هزار تومانی شد.

پیش از این، انتظار می‌رفت در روزهای باقیمانده از هفته دوم فروردین قیمت دلار و سایر ارزها در ثبات نسبتی معامله شوند، اما رخدادهای نامساعد سیاسی و حمله هوایی روز دوشنبه به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق باعث تشدید انتظارات تورمی و افزایش قیمت دلار شد. در این تجاوز، چندین نفر از نیروهای سپاه پاسداران و کارمندان کنسولگری به شهادت رسیدند و آسیب جدی به ساختمان و خودروها وارد شد.

علاوه بر آن اخبار تکمیلی این حادثه حکایت از اقدام تلافی‌جویانه در این خصوص دارد که از سوی ایران مخابره می‌شود. همین موضوع فنر رشد قیمت دلار را رها کرد و سایر ارزهای مهم نیز افزایش قابل توجهی را تجربه کردند.

خواب ناآرام اخبار نامساعد سیاسی برای دلار تعبیر شد

کارشناسان اقتصادی پیش از این بارها هشدار داده بودند که قیمت دلار با وجود تلاش و ارزپاشی سیاست‌گذار در صورتی در کوتاه‌مدت تثبیت می‌شود که اوضاع سیاسی در شرایط آرامی قرار داشته باشد. آنها تاکید می‌کنند، آنچه مهم است، رابطه بین تورم و دلار است و معتقدند در کوتاه‌مدت دولت‌ها همیشه سوار بر نرخ دلار هستند و در میان‌مدت و بلندمدت، تورم است که افسار دلار را به دست می‌گیرد. این مساله باعث افزایش قدرت دلار نسبت به ریال و افت محتمل ریال در آینده خواهد شد.

پیش از این اعتقاد فعالان بازار ارز مبنی بر این بود که اگر شوکی در بازار رخ ندهد، انتظارات تورمی تغییر چندانی نخواهد کرد و در کل شرایط اقتصادی نسبتا مشابه سال ۱۴۰۲ خواهد شد. اما به نظر می‌رسد اخبار نامساعد سیاسی اهرم رشد دلار شده است.

 تحلیلگر مسائل اقتصادی با بیان اینکه نوسانات روزهای اخیر در بازار هیجانی، زودگذر و در اثر جو روانی کاسبان و دلالان ارزی است گفت: کسانی که امروز در داخل کشور با ایجاد فضای ناامن روانی به انتظارات تورمی دامن می زنند، همان سیاست‌ها و اهداف رژیم صهیونیستی را در داخل کشور دنبال می‌کنند.

میثم مهرپور تحلیلگر مسائل اقتصادی عنوان کرد: امنیت ملی ایران آنقدر قدرتمند و دارای ثبات است که اتفاقاتی به مراتب وسیع تر از این موضوع نیز تهدیدی برای امنیت ایران محسوب نمی‌شود. متاسفانه فضای روانی و غیر واقعی در اقتصاد ایران آنقدر پررنگ‌ شده که بازار ارز صرفا در یک فضای احساسی و هیجانی و صرفا تحت تاثیر اخبار و نه واقعیت‌های اقتصادی دچار نوسان می‌شود.

ایسنا در خبری نوشت:وی افزود: شما در سال‌های دفاع مقدس که کشور درگیر یک جنگ‌ فراگیر و مستقیم بود حتی در زمان انجام عملیات‌ها یا بمباران‌ها علیه کشور نیز شاهد نوسان یا شوک‌های این چنینی در بازار ارز یا اقتصاد کشور نبودید، اما متاسفانه فضای امروز اقتصاد کشور به گونه‌ای شده که بسیاری از اتفاقات که در واقعیت هیچ ارتباطی به ارز و اقتصاد ندارند، منجر به ایجاد هیجان در این بازار می‌شوند.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی با بیان اینکه واقعیت این است که اگر رژیم صهیونیستی به اهداف خود در غزه رسیده بود نباید به دنبال حذف فیزیکی فرماندهان مقاومت باشد، گفت: این‌اتفاقات نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی به شدت مستاصل شده و اقدامات آن ها در راستای ایجاد تغییر در شرایط موجود است.

مهرپور ادامه داد: یکی از اهداف صهیونیست‌ها ایجاد فضای ناامن در اقتصاد ایران به عنوان مهمترین حامی جریان مقاومت است، رسانه‌ها مراقبت کنند ناخواسته به پیاده نظام دشمن تبدیل نشوند. حتی جنگ نظامی مستقیم نیز در کوتاه مدت تاثیری بر بازار ارز نخواهد داشت چه برسد به اتفاقاتی از جمله حمله به سفارت ایران. باید قبول کنیم که بازار مسیر خود را می رود، برای مثال در سال ۱۳۹۸ که بورس در حال حرکت شتابان بود شهادت سردار سلیمانی به عنوان یک شوک بزرگ، مدتی بازار را متوقف کرد، اما بازار مجدد به مسیر صعودی خود بازگشت. لذا اخبار غیر مرتبط با اقتصاد تاثیری کوتاه مدت و غیرپایدار بر مسائل اقتصادی دارند.

تجارت نیوز -ایسنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 132007

ارسال نظر