به سمت این بازار نروید؛ بیشترین زیان به سرمایه‌گذاران در این بازار وارد شد

در سومین هفته از فروردین ماه، عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازارهای مالی هر چند ادامه داشت اما با این حال قیمت سکه و طلا و ارز همچنان در ارقامی بالاتر از ارقام تجربه شده در ابتدای سال بود

به سمت این بازار  نروید؛ بیشترین زیان  به سرمایه‌گذاران در این بازار وارد شد

در سومین هفته از فروردین ماه، عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازارهای مالی هر چند ادامه داشت اما با این حال قیمت سکه و طلا و ارز همچنان در ارقامی بالاتر از ارقام تجربه شده در ابتدای سال بود

بازارهای مالی ایران از ابتدای سال با حرکت سرسام‌آور افزایش قیمت‌ها روبرو بودند اما با این حال در هفته‌ای که دو روز پایانی‌اش تعطیل بود و تنها چهار روز کاری را تجربه می‌کرد، قیمت‌ها در بازار ارز، طلا و سکه تا حدی عقب نشستند و در نتیجه سرمایه‌گذاران در بازارهای چهارگانه با زیان روبرو شدند .

هر چند گزارش‌هایی درباره عقب‌نشینی قیمت ارز در کانال شصت هزار تومان منتشر شده است اما سایت‌های اعلام قیمت منتسب به کانون صرافان، قیمت دلار را از چرخه اعلام حذف کرده و مقابل آن خط تیره گذاشته‌اند .

با این حال قیمت دلار که تا نیمه کانال شصت هزار تومان پیشروی کرده بود، توانست به محدوده کف کانال شصت هزار تومان بازگردد .

 

نکته اینجاست که در روزهای کاری هفته، آرامشی نسبی بر فضای اخبار سیاسی حکمفرما بود. البته در تعطیلات عید سعید فطر، تنش‌ها بالا رفت و گمانه‌زنی درباره رویارویی مستقیم ایران و اسراییل مطرح شد. تعطیلی بازارها مانع از تاثیرگذاری مستقیم این اخبار بر قیمت‌ها شده است.

طلا عقب رفت

 

همگام با قیمت دلار، قیمت طلا در بازارهای جهانی نیز با عقب‌نشینی اندک همراه بود .

 

روز سه‌شنبه ۲۱ فروردین هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت سه میلیون و ۶۲۴ هزار تومان رسید و با کاهش محدود چهار هزار تومانی نسبت به هفته گذشته، به کار خود پایان داد. این هفته طلا بازدهی منفی ۰.۱۱ درصدی داشت.نکته اینجاست که در روز دوشنبه کاهشی قیمتی محسوس در بازار اتفاق افتاد اما بازار با حرکتی اصلاحی ، قیمت از دست رفته را دوباره به دست آورد. در هفته سوم فروردین هر مثقال طلای ۱۸ عیار روی رقم ۱۵ میلیون و ۶۹۹ هزار تومانی ایستاد و افت بازدهی۰.۱۲درصدی داشت.

 

گفتنی است این هفته انس جهانی طلا با رشد قیمت همراه شد. طلای جهانی در یک هفته اخیر ۱۶۴ دلار گران شد اما از روز پنجشنبه ۲۳ فروردین عقب نشینی قیمت در بازارهای جهانی اتفاق افتاد و قیمت هر اونس طلا به ۲۳۳۸ دلار رسید.

 

سکه در چه وضعیتی است؟

 

در هفته اخیر سکه امامی با افت بازدهی ۵.۴۰ درصدی بیشترین کاهش بازدهی را داشت. این قطعه در آخرین معامله روز سه‌شنبه ۲۱ فروردین با قیمت ۴۳ میلیون و ۷۰۷ هزار تومان به کار خود پایان داد و کاهش قیمت دو میلیون و ۴۹۶ هزار تومانی نسبت به هفته گذشته داشت.

 

روز سه‌شنبه قیمت سکه بهار آزادی در سطح ۴۰ میلیون و ۲۹۰ هزار تومانی قرار گرفت. در آخرین معامله این هفته نیم‌سکه با قیمت ۲۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، ربع سکه با رقم ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شدند. سکه گرمی روی رقم هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی ایستاد. گفتنی این هفته تمام قطعات سکه چند کانال افت قیمت را تجربه کردند.

 

بازار سهام بر مدار تکراری

 

سریال عقب نشینی در بازار سهام ادامه دارد. در هفته سوم فروردین نیز این اتفاق رخ داد و بار دیگر بازار سهام شاهد عقب‌رفت بود. سومین هفته معاملاتی بازار سهام در فروردین‌ماه در حالی سپری شد که طی روزهای معاملاتی این هفته، ۰.۴۷ درصد معادل ۱۰ هزار و ۶۸۳ واحد از ارتفاع شاخص کل کاسته شد. طی این افت، شاخص کل از سطح دو میلیون و ۲۶۱ هزار واحد به دو میلیون و ۲۵۰ هزار واحد رسیده است.

 

جریان داد و ستدها در نمادهای کوچک و متوسط بازار نیز در این هفته، منجر به افت شاخص هم‌وزن شد. به نحوی که این نماگر از محدوده ۷۷۰ هزار واحد، با افت ۱.۴۱ درصدی به ۷۵۹ هزار واحد رسیده است.

 

نگاهی به معاملات هفته سوم فروردین ۱۴۰۳ خبر از خروج سنگین هزار و ۶۸۹ میلیارد تومانی پول حقیقی از بازار سهام دارد. این موضوع در کنار کاهش ارتفاع شاخص هم‌وزن نگرانی جدیدی برای اهالی بازار سهام ایجاد کرده است.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 133110

ارسال نظر