اختصاص منطقه آزاد برای بازرگانان افغان در چابهار/ ماجرا چیست؟

دبیر شورای عالی مناطق آزاد به خبر رسانه‌های افغان درباره ایجاد منطقه آزاد مشترک در خاک ایران و در چابهار واکنش نشان داد.

اختصاص منطقه آزاد برای بازرگانان افغان در چابهار/ ماجرا چیست؟

دبیر شورای عالی مناطق آزاد به خبر رسانه‌های افغان درباره ایجاد منطقه آزاد مشترک در خاک ایران و در چابهار واکنش نشان داد.

به گزارش عرشه آنلاین، دبیر شورای عالی مناطق آزاد اظهار داشت: البته خبری که اخیرا رسانه‌های افغان درباره ایجاد منطقه آزاد مشترک در خاک ایران و در چابهار منتشر کردند درست نبود و توافق این بود که افغان‌ها در منطقه آزاد چابهار سرمایه گذاری کنند. به آنها اعلام کردیم که در منطقه آزاد چابهار، فرصت‌هایی برای حضور سرمایه‌گذار افغان فراهم می‌کنیم که مورد استقبال آنها قرار گرفت.

حجت عبدالملکی، مشاور ویژه رییس جمهوری  درباره اقدامات و توافق انجام شده برای ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای خارجی و همچنین خبری که اخیرا درباره ایجاد منطقه آزاد مشترک با افغانستان در خاک ایران منتشر شد، اظهار داشت: با 21 کشور برای ایجاد مناطق آزاد مشترک در مذاکره هستیم و با 6 کشور در این باره سند امضا کردیم و مرحله به مرحله پیش می‌رویم و یکی از این کشورهایی که با آن در حال مذاکره هستیم افغانستان است.

وی ادامه داد: البته خبری که اخیرا رسانه‌های افغان درباره ایجاد منطقه آزاد مشترک در خاک ایران و در چابهار منتشر کردند درست نبود و توافق این بود که افغان‌ها در منطقه آزاد چابهار سرمایه گذاری کنند. به آنها اعلام کردیم که در منطقه آزاد چابهار، فرصت‌هایی برای حضور سرمایه‌گذار افغان فراهم می‌کنیم که مورد استقبال آنها قرار گرفت.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد با بیان اینکه افغان‌ها مدعی هستند که تمایل دارند 6 میلیون تن کالا را از طریق چابهار به افغانستان وارد کنیم، گفت: تیم اقتصادی افغانستان با حضور وزرا چندین بار به ایران و چابهار سفر کردند و زیرساخت‌های این منطقه را پسندیدند و اعلام کردند که تمایل به سرمایه گذاری در چابهار و ترانزیت از این مسیر را دارند.

عبدالملکی تاکید کرد: البته این اقدام به معنای ایجاد منطقه آزاد مشترک در خاک ایران نیست. منظور تیم اقتصادی افغان این بود که تمایل سرمایه‌گذاری در چابهار را دارند و ما هم استقبال کردیم و می‌توانیم زمینی را در پسکرانه بندر چابهار در اختیار آنها قرار دهیم. اما در نهایت توافق به معنای این منطقه آزاد مشترک در چابهار نیست بلکه توافق برای استفاده از فرصت‌های سرمایه گذاری در ایران است. دولت افغانستان درخواست این را داشت که یک کانالی را ایجاد کنیم که سرمایه‌گذاران از این کانال راحت‌تر در چابهار سرمایه‌گذاری کنند و ما هم این درخواست را پذیرفتیم.     

وی افزود: البته مذاکرات با افغان‌ها برای ایجاد منطقه آزاد مشترک در حال انجام است و آنها به شدت بر روی این موضوع اصرار و تاکید دارند و بزودی در این باره سفری به افغانستان خواهیم داشت.

مشاور ویژه رییس جمهوری گفت: منطقه آزاد سیستان در ایران راه‌ا‌ندازی شده و ظرفیت برای تعامل بیشتر با افغان‌ها ایجاد شده‌است.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 135752

ارسال نظر