ماجرای جنجالی توزیع خطرناک روغنهای خوراکی آلوده و تاریخ گذشته
ماجرای واردات محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی غیرقابل مصرف در قالب ۳ محموله به کشور حواشی زیادی را ایجاد کرده است.
ماجرای واردات محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی غیرقابل مصرف در قالب ۳ محموله به کشور حواشی زیادی را ایجاد کرده است.
براساس اخبار منتشر شده؛ بیش از ۴۷ هزار تن روغن مایع مسموم و تاریخ گذشته در دولت ابراهیم رئیسی توزیع شده است
بیش از ۹۱ هزار تن روغن مایع در مرداد ۱۴۰۰ توسط «شرکت مادر تخصصی بازرگانی ایران» از دو کشور ترکیه و آرژانتین وارد ایران شد که بنا به گزارشهای صریح سازمان غذا و دارو مسموم به سموم کشاورزی و آفتکشها بودند.
این محموله از مرداد ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۲ در گمرک شهید رجایی نگهداری میشد و طی ۴ مرحله نمونهبرداری و آزمایش آن در آزمایشگاههای مختلف «غیر قابل ترخیص» و «غیر قابل مصرف انسانی» شناخته شد.
علیرغم گزارشهای رسمی درباره مسموم بودن این محموله در اردیبهشت ۱۴۰۲ ؛ یک کمیته فنی نتایج بهدست آمده در نمونهگیریها را «غیر قطعی» دانست و دستور به ترخیص ۴۷ هزار تن از این روغنها را صادر کرد که اکنون وارد بازار ایران شدهاند.
در این مدت که روغنها در گمرک بود، تاریخ انقضا روغن ها به پایان رسیده بود اما با یک صورتجلسه تاریخ انقضاء محموله در تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۱۶ به مدت ۶ ماه تمدید و سپس محموله ترخیص شد.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در این خصوص اعلام کرد: یک محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی غیرقابل مصرف به ارزش ۷۰ میلیون یورو در قالب ۳ محموله وارد بندر شهید رجایی وارد شده است.
دو مورد از این محمولهها مربوط به یک شرکت ترکیهای و یک محموله مربوط به یک شرکت آرژانتینی است که وارد کننده این روغنها شرکت بازرگانی دولتی است.
برای مدیران مربوطه، پرونده کیفری تضیع اموال عمومی تشکیل شده و این پرونده در بازپرسی دادسرای بندرعباس در حال پیگیری است.
ارسال نظر