دستور رئیسی به وزیر کار درباره تعیین حقوق کارگران؛ این کار انجام نشود
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از عقب نشینی این وزارتخانه برای اصلاح ماده ۴۱ قانون کار خبر داد و گفت: دستور آقای رئیسجمهور روی چشم ما جا دارد و فعلا ارادهای برای اصلاح این ماده قانونی نداریم.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از عقب نشینی این وزارتخانه برای اصلاح ماده ۴۱ قانون کار خبر داد و گفت: دستور آقای رئیسجمهور روی چشم ما جا دارد و فعلا ارادهای برای اصلاح این ماده قانونی نداریم.
تعیین حداقل حقوق و دستمزد کارگران همچنان بر عهده شورای عالی کار
صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به موضوع پیشنهاد تعیین حقوق و دستمزد کارگران در مجلس گفت: در مورد ماده ۴۱ و ماده ۱۶۷ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیشنهاد اصلاحیه داشت که در جلسه روز کارگر که با حضور رئیس جمهور برگزار شد برخی از نمایندگان تشکلها از رئیسجمهور درخواست کردند که بگذاریم ماده ۴۱ بگذاریم به همان سبک بماند و همواره شورای عالی اشتغال حداقل حقوق و دستمزد کارگران را مانند گذشته تعیین کند و این امر به مجلس شورای اسلامی سپرده نشود.
وی افزود: رئیسجمهور نیز اشارهای داشتند که ما آن را درک کردیم و از ارسال لایحه اصلاح ماده ۴۱ عقب نشینی کردیم دستور آقای رئیسجمهور روی چشم ما جا دارد و فعلا ارادهای برای اصلاح این ماده قانونی نداریم.
خبر مهم برای کارگران؛ عقب نشینی دولت از واگذاری تعیین حقوق کارگران به مجلس
سخنگوی دولت هم امروز در خصوص اظهارنظر مسئولان وزارت کار درباره واگذاری تعیین حقوق کارگران از سوی مجلس و حذف سهجانبهگرایی واکنش نشان داد و گفت: هیچ لایحهای در این خصوص نه تصویب شده و نه در این دولت تصویب خواهد شد.
در حالی وزیر کار تاکنون چندین بار در رابطه با احتمال واگذاری تعیین دستمزد به مجلس خبر داده است که امروز سخنگوی دولت، این موضوع را منتفی دانست.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در خصوص اظهارنظر مسئولان وزارت کار درباره واگذاری تعیین حقوق کارگران از سوی مجلس و حذف سهجانبهگرایی اعلام کرد: دولت هیچ تصمیمی درخصوص واگذاری مرجع تعیین حقوق کارگران به مجلس نگرفته و به سهجانبهگرایی معتقد است.
وی عنوان کرد: دولت به اصل ۳ جانبهگرایی معتقد است. تضمین حقوق کارگر و کارفرما در گروی اصل سهجانبهگرایی خواهد بود. دولت در این موضوع هیچ برنامه و لایحهای ندارد هیچ لایحهای در این خصوص نه تصویب شده و نه در این دولت تصویب خواهد شد دولت مخالف نقض اصل سهجانبهگرایی و واگذاری آن به مجلس شورای اسلامی است.
بنا به این گزارش، صولت مرتضوی، وزیر کار ۲۸ اسفندماه سال گذشته اعلام کرد: به این نتیجه رسیدیم که با ارسال لایحهای به مجلس نحوه تعیین حداقل حقوق کارگران را عوض کنیم. بهترین مرجع برای تصمیمگیری حقوق کارگران مجلس است.
به گفته او، مجلس با گرفتن نظر نمایندگان کارگری و کارفرمایی و وزارت کار در مورد حقوق کارگران تصمیم میگیرد و آن را در لایحه بودجه میگنجاند.
وزیر کار همچنین پس از یک ماه در پاسخ به سوالی پیرامون وضعیت لایحه واگذاری تعیین نرخ دستمزد کارگران به مجلس، گفت لایحه واگذاری تعیین دستمزد در حوزه کارشناسی وزارتخانه در حال بررسی است، در بخش کارشناسی وزارتخانه است که بعد باید به دولت ارسال شود و در صورت تصویب در هیات دولت به مجلس ارسال خواهد شد.
حمید حاج اسماعیلی، کارشناس بازار کار نیز در گفت وگو با خبرآنلاین عنوان کرد: اساس و استاندارد تعیین دستمزد در دنیا این است که خود کارگران برای آن چانهزنی میکنند و بخشی از میز مذاکره در چانهزنیهای دستمزد هستند.
ارسال نظر