چند پیشبینی مهم از بورس
روز شنبه شاخص کل افت 28 هزار و 688 واحدی داشت و شاخص کل هموزن 9 هزار و 183 واحد نزول کرد. شاخص کل فرابورس نیز 290 واحد پائین آمد.
برای پیش بینی بورس امروز –دوشنبه 3 آبان- به روند بازار سهام در روز کاری قبل نگاه میکنیم.
روز شنبه شاخص کل افت ۲۸ هزار و ۶۸۸ واحدی داشت و شاخص کل هموزن ۹ هزار و ۱۸۳ واحد نزول کرد. شاخص کل فرابورس نیز ۲۹۰ واحد پائین آمد.
در پایان معاملات روز شنبه، ۵۳ نماد رشد قیمت و ۴۲۷ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۱۰ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۸۷ درصد بازار افت قیمت داشتند.
در آخرین روز معاملاتی هفته جاری شاخص کل بورس باز هم با اصلاح رو به رو شد و در پایان، بازار با ۲۸ هزار واحد منفی در محدوده یک میلیون و ۴۰۷ هزار واحد قرار گرفت. پیشبینی بورس ی کارشناسان از روند بازار در روزهای آینده به چه صورت است؟
افت ارزش معاملات و رشد ارزش صفهای بازار سهام نشان از کاهش نقدشوندگی بازار دارد. ارزش صفهای خرید در پایان معاملات شنبه 231 میلیارد تومان و ارزش صفهای فروش 977 میلیارد تومان بود.
در کنار موج خروج نقدینگی حقیقی از بازار، بحران نقدشوندگی و افزایش صفنشینی در بورس دو نکته منفی مهم این روزهای بورس تهران است. این در حالی است که پس از انتشار گزارشهای مالی ۶ ماهه انتظار میرفت قیمت سهام نمادهای کامودیتی محور رشد کند. رشد قیمت ارز نیز نتوانست مانع ریزش بازار در اولین روز کاری آبان ماه شود. با این وصف روندهای درونی بازار نشانی از میل به صعود ندارند. گویی بورس طلسم شده است. اما ناظران معتقدند طلسم و جادویی در کار نیست بلکه سرمایه مانند آهویی هراسان است و اگر ریسکها و نااطمینانیها افزایش یابد میترسد و میگریزد. بنابراین راه برونرفت بازار از رکود و نزول کاهش ریسکهای سیاسی-اقتصادی و افزایش اعتماد سهامداران به بازار سهام است
در آخرین روز معاملاتی هفته جاری شاخص کل باز هم با اصلاح رو به رو شد و در پایان، بازار با ۲۸ هزار واحد منفی در محدوده یک میلیون و ۴۰۷ هزار واحد قرار گرفت. پیشبینی کارشناسان از روند بازار در روزهای آینده به چه صورت است؟
_ ایمان رئیسی، کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر شاخص کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان را از دست دهد انتظار میرود شاخص در در کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان باقی بماند و برای بازگشت به یک میلیون و ۴۰۰ نیاز به محرک و اعتماد بیشتری خواهد داشت.
_ ابراهیم سماوی، کارشناس بازار سرمایه گفت: از میان گروههای باارزش بازار میتوانیم به شرکتهای پتروشیمی که تولیدکنندگان اوره و متانول هستند اشاره کنیم که در قیمتهای ارزندهای در حال حاضر قرار دارند. در روزهای آینده گزارشهای حسابرسی نشده شش ماهه شرکتها منتشر خواهند شد که توصیه میشود این گزارشها را افراد مورد بررسی قرار دهند، زیرا احتمال رشد صورتهای مالی زیاد است.
بیشترین افزایش قیمت
روز دوشنبه در بورس شرکتهای سیمرغ (سیمرغ)، داده گستر عصر نوین (های وب) و دراوسازی اکسیر (دلر) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت پتروشیمی قائد بصیر (شبصیر)، شرکت تولید ژلاتین کپسول ایران (دکپسول) و شرکت ریل پرداز نوآفرین (حآفرین) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای غپینو (شرکت پارس مینو)، لپارس (شرکت پارس الکتریک) و وبملت (بانک ملت) در روز دوشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت پالایش نفت شیراز (شراز)، صنایع مادیران (مادیرا) و ذوب روی اصفهان (فروی) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در پایان معاملات روز شنبه بازار با مازاد عرضه ۷۴۶ میلیارد تومانی بسته شد. در پایان معاملات شنبه ۱۹۷ نماد صف فروش و ۱۸ نماد صف خرید داشتند. ارزش صفهای خرید نسبت به پایان روز کاری گذشته ۳۰ درصد افت کرد و در رقم ۲۳۱ میلیارد تومان ایستاد. ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به چهارشنبه ۳۸۱ درصد افزایش یافت و ۹۷۷ میلیارد تومان شد.
بیشترین تقاضاها
در روز شنبه نماد انرژی۳ (سایر اشخاص بورس انرژی) با صف خرید ۱۳۰ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از انرژی۳، نمادهای «های وب» (شرکت داده گستر عصر نوین-های وب) و «سیمرغ» (شرکت سیمرغ) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین عرضهها
روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به وبملت (بانک ملت) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۱۶۳ میلیارد تومانی داشت. پس از وبملت، شفن (پپتروشیمی فناوران) و شاراک (شرکت پتروشیمی شازند اراک) بیشترین صف فروش داشتند.
ارسال نظر