زیر پای دلار خالی شد؛ دلار تا کجا ریزش می کند؟

قیمت دلار امروز در روند رنج قرار گرفت و با همان قیمت روز سه‌شنبه معامله شد. روند عرضه و تقاضا در بازار ارز در تعادل قرار دارد و معامله‌گران نقش بازارساز را پررنگ می‌دانند.

زیر پای دلار خالی شد؛ دلار تا کجا ریزش  می کند؟

قیمت دلار امروز در روند رنج قرار گرفت و با همان قیمت روز سه‌شنبه معامله شد. روند عرضه و تقاضا در بازار ارز در تعادل قرار دارد و معامله‌گران نقش بازارساز را پررنگ می‌دانند.

 قیمت دلار در شروع چهارمین روز هفته در روند رنج قرار دارد و با نوسان محدود ۵۰ تومانی در حال معامله است.

 

استراتژی دلار استراحت در مسیر صعودی است؟

معامله‌گران معتقدند اوضاع آرام سیاسی و تلاش بازارساز مانع رشد بیشتر قیمت اسکناس دلار شده است.

برخی از فعالان بازار ارز این افت پلکانی را شروع حرکت بزرگ دلار به سمت سقف قیمت قلمداد می‌کنند؛ اما با وجود دست پر بازارساز تحقق چنین پیش‌بینی در هفته‌های آینده محتمل نیست.

معامله‌گران همچنان به اخبار سیاسی توجه ویژه‌ای دارند و معتقدند تلاش بازارساز برای ثبات قیمت دلار این اسکناس را در روند رنج قرار داده است. کاهشی‌های بازار نیز امید دارند روند نزولی بازار ارز با تزریق اخبار مساعد سیاسی سرعت بگیرد./ منبع تجارت نیوز 

نرخ دلار تا کجا می ریزد؟

کارشناسان حوزه ارز از ادامه روند کاهش قیمت‌ دلار خبر می‌دهند. دبیرکل جامعه صرافان ایران روند کاهش قیمت دلار را ادامه‌دار می‌داند می‌گوید: بدون شک ما در آینده نزدیک و در ماه پیش رو با کاهش بیشتر قیمت دلار مواجه خواهیم بود.

، فرهاد رمضان با تاکید بر تاثیر مثبت اقدامات بانک مرکزی بر بازار ارز بیان می‌کند: در انتهای سال گذشته ما با نوسان قیمت ارزهای پرتقاضا مواجه بودیم اما خوشبختانه بانک مرکزی با سیاست‌گذاری‌هایی که انجام داد تلاش کرد این نوسانات را به حداقل برساند که موفق هم شد و توانست از رشد قیمت‌ها جلوگیری کند.

رمضان می‌افزاید: سیاست بانک مرکزی در زمینه حراج سکه و شمش در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در جذب نقدینگی‌های سیال جامعه موثر بوده و این موضوع تاثیر خوبی بر کاهش التهابات و انتظارات تورمی در بازار ارز داشته است.

وی در مورد وضعیت بازار ارز در روزهای آینده می‌گوید: برای ماه‌های پیش رو برآورد می‌کنیم که با روندی که بانک مرکزی در پیش گرفته است بدون شک در آینده نزدیک و در ماه پیش رو با کاهش بیشتر قیمت دلار مواجه خواهیم بود و با کاهش قیمت دلار، قیمت سایر ارزها هم با ریزش همراه می‌شود.

رمضان در پاسخ به اینکه قیمت دلار در بازار آزاد چقدر کاهش خواهد یافت؟ بیان می‌کند: در مورد بازار غیررسمی از آنجا که یک بازار متشکل و ساختارمند نیست و قیمت در آن متاثر از انتظارات فعالان و حجم معاملات است نمی‌توان عددی تعیین کرد چون ممکن است تاثیر منفی بگذارد اما با سیاست‌هایی که بانک مرکزی در پیش گرفته است می‌توان با اطمینان گفت که بدون شک بازار غیررسمی نیز با کاهش قیمت مواجه خواهد شد.

زیر پای دلار در بازار آزاد خالی شد

ایبنا: در روز‌های اخیر نرخ ارز در بازار آزاد کاهش سنگینی را تجربه کرده است که پیش‌بینی می‌شود روند نزولی آن ادامه‌دار باشد.

نرخ دلار حتی در کانال‌های تلگرامی نیز که قیمت‌ها را همواره با اختلاف نسبتا زیادی بالاتر نشان می‌دهند، به کانال ۵۸ هزار تومان ورود کرده و در زمان تنظیم این گزارش، نرخ دلار تلگرامی ۵۸ هزار و ۹۰۰ تومان است. البته نرخ ارزی که در بازار خرید و فروش می‌شود براساس گزارش‌های میدانی از میدان فردوسی و محدوده چهارراه استانبول بیش‌از رقم ۵۸ هزار و ۲۰۰ تومان خریداری ندارد.

در ماه‌های اخیر به دفعات این گزاره را از مسئولان بانک مرکزی و برخی از کارشناسان اقتصادی شنیده بودیم که افزایش نرخ ارز ناشی از هیجانات و تنش‌های منطقه‌ای بوده و به زودی به نرخ تعادلی خود باز خواهد گشت؛ اما با این حال تعداد زیادی از افراد، فریب سودجویان و دلالان را خورده و بر سرمایه‌های ارزشمند خود ریسک‌های نامعقولی کردند.

در نهایت نیز با کاهش تنش‌ها و هیجانات، زمزمه‌های گشایش‌های ارزی و همچنین مداخلات هوشمندانه بانک مرکزی در بازار ارز، نرخ دلار در بازار کاهشی شده و آرامش به بازار‌ها بازگشته است.

به گفته محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی، سال گذشته به رغم مشکلات متعدد و تحریم‌ها بیش از ۶۹ میلیارد دلار تامین ارز انجام شد. با گشایش‌های به وجود آمده، دسترسی کشور به منابع ارزی در سال جاری افزایش یافته و قدرت مدیریت بیشتری نیز بر منابع ارزی زیادی که در خارج از کشور وجود دارد خواهیم داشت. این موضوع بر افزایش تسلط بانک مرکزی بر بازار ارز، اثربخش خواهد بود.

چندی پیش نیز معاون بین‌الملل بانک مرکزی در حاشیه اجلاسیه بانک توسعه اسلامی خبر داد که زمینه‌ای فراهم شده تا با مقامات و بانک‌های مرکزی کشور‌های مختلف گفتگو کنیم و در نتیجه این مذاکرات، اتفاقات خوبی در خصوص گشایش منابع مسدود شده ما صورت پذیرفت که در آینده خبر‌های خوبی ارائه می‌شود.

مواردی اینچنینی که مقامات بانک مرکزی از پیش بینی کاهش قیمت‌ها در بازار خبر می‌دهند و به طور شفاف از دلایل غیراقتصادی افزایش نرخ ارز می‌گویند و بعد از مدتی هم پیش‌بینی‌ها رنگ واقعیت به خود می‌گیرند، سبب می‌شود تا اعتبار بانک مرکزی افزایش یافته و مردم از این پس اطمینان بیشتری به سیاستگذار پولی و اقدامات آن داشته باشند. البته که برخی اشخاص و رسانه‌ها که همواره در شرایط هیجانی بازار‌ها به دنبال سیاه‌نمایی و سوداگری هستند نیز همچنان ناکام می‌مانند.

پیش‌بینی کارشناسان محقق شد

پیش از این نیز برخی کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی، کاهش قیمت ارز در بازار را پیش‌بینی کرده بودند  و معتقد بودند نوسانات موقتی و هیجانی است.

در همین زمینه محمدرضا دشتی اردکانی؛ نماینده مردم در مجلس گفت: در یک سال گذشته ما همواره شاهد فعالیت‌های این افراد برای افزایش قیمت ارز در کشور به بهانه‌هایی همچون عملیات طوفان الاقصی، جنگ یمن، سوریه و ... بودیم، اما با وجود تلاش‌های اخلالگران، بازار ارز پس از چند روز افزایش قیمت دوباره به روز‌های آرام خود بازگشت.

دشتی خاطرنشان کرد: همانطور که در سال گذشته پس از مدت کوتاه افزایش قیمت، مجددا قیمت در بازار‌های ارز و طلا و سکه به حالت قبل بازگشت، در مورد اخیر نوسان ارز نیز وضع به همین ترتیب است و کنترل اوضاع دوباره در دست بانک مرکزی خواهد بود.

اکبر ادهم، تحلیلگر بازار‌های مالی نیز گفت: ریزش قیمت ارز در بازار غیر رسمی که به علت کاهش تنش‌های سیاسی رقم خورد ادامه دار خواهد بود. عامل سیاسی با تغییر در فضای روانی جامعه باعث افزایش نرخ در بازار غیررسمی شد؛ ولی با کاهش تنش‌های سیاسی فضای روانی جامعه آرام می‌شود؛ بنابراین نرخ در بازار‌های مالی کاهشی خواهد شد که خوشبختانه این سیر نزولی در بازار ارز نیز آغاز شد.

مرتضی افقه استاد اقتصاد و کارشناس مسائل اقتصادی هم گفته بود تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدود‌ها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست، چون شرایط اقتصادی تغییر منفی نداشته است.  

 

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 137718

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر