پادشاه قیمت دلار تهران را دستکاری کرد

سایه واسطه‌ها بر بازار ارز سنگین شده است و همین خبر دلار را در سراشیبی انداخته است. در این حال تتر با شتاب بیشتری سقوط کرد

پادشاه قیمت دلار تهران را دستکاری کرد

سایه واسطه‌ها بر بازار ارز سنگین شده است و همین خبر دلار را در سراشیبی انداخته است. در این حال تتر با شتاب بیشتری سقوط کرد

 پای واسطه‌ها به بازار ارز باز شد. در هجدهم اردیبهشت سال جاری خبری مبنی بر تماس تلفنی وزیر خارجه پادشاهی عمان با حسین امیرعبدللهیان وزیر خارجه ایران منتشر شد. تنها یک روز پس از این خبر، روزنامه الجریده کویت به نقل از برخی منابع بلندپایه ایرانی مدعی شد که آمریکا و ایران در چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت (اول می) دور جدیدی از نشست‌های امنیتی را در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس برگزار کردند

بنابر ادعای این روزنامه کویتی طی این نشست، دو طرف درباره راه‌های کاهش تنش‌ در منطقه و حمایت تهران از آتش‌بس در غزه در قبال احیای توافق نانوشته‌ای که پیش از این بین تهران و واشنگتن درباره توافق هسته‌ای حاصل شده بود، گفت‌وگو کردند.

در روز جمعه هم خبرگزاری آکسیوس اعلام کرد که نمایندگان ایرانی و آمریکایی ‌طی هفته گذشته به میزبانی وزارت خارجه عمان به منظور پیشگیری از تشدید تنش‌های منطقه‌ای و گفت‌وگوهای هسته‌ای مذاکره کردند.

عمان میانجی مذاکرات میان ایران و آمریکا است و هربار پای این کشور عربی به اخبار میان ایران و آمریکا باز می‌شود، معامله‌گران بازار ارز نسبت به خرید دلار محتاط می‌شوند و انتشار دوباره این خبر در بازار انتظارات کاهشی را تقویت کرد

چرا بازار دلار پی‌درپی رکورد کاهشی می‌زند؟

سریال کاهش در بازار ارز به انتهای هفته رسید و قیمت دلار یک محدوده حمایتی دیگر را از دست داد. با از دست رفتن این مرز، قیمت دلار یک کانال دیگر عقب نشست. در معاملات پنجشنبه قیمت دلار هرات مرز حمایت ۵۸ هزار و ۸۰۰ تومان را بعد از سه روز درگیری با این سطح از دست داد. با از دست رفتن این نقطه حمایت در هرات، دلار تهران هم که در ورود به کانال ۵۸ هزار تومان مقاومت کرده بود کانال ۵۹ هزار تومان را از دست داد.

برای کاهش این روزهای بازار ارز پنج دلیل عنوان می‌شد. دلیل اول مداخله بازارساز در بازار ارز و تعطیلی بازار طلا بود. گروهی از معامله‌گران معتقدند قیمت دلار از سمت بازارساز تحت فشار است و با تزریق قیمت دلار توانسته در روزهایی که بازار طلا تعطیل بوده قیمت دلار را کاهشی کند. دلیل دوم اخباری است که از مذاکرات برجامی به بازار مخابره می‌شود. از هفته گذشته خبرها درمورد مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا از طریق عمان در بازار زیاد شده است. 

دلیل سوم صحبت‌های مثبت گروسی از سفرش به ایران بود که به بازار ارز مخابره شد. فشار فروش در بازار رمزارز هم دلیل چهارم عنوان می‌شد. از هفته گذشته یک خبر به بازار آمد که در آن گفته شده احتمال مسدودسازی دارایی‌ تتر ایرانی‌ها به دلیل تحریم وجود دارد. با این خبر ریزش قیمت تتر بیشتر از دلار شد و قیمت تتر به زیر دلار هرات رفته است. البته گروهی از معامله‌گران هم مدعی‌اند بازارساز در تتر هم مداخله دارد و از آن طریق در بازار تزریق دارد. دلیل پنجم را معامله‌گران به نبود نقدینگی در بازار به خاطر تعطیلی بازار طلا و آخر ماه مرتبط می‌دانند که بازار را به وضعیت بلوکه برده است.

قیمت دلار هرات شنبه را در ۵۸ هزار و ۲۵۰ تومان شروع کرد و در ابتدا یک بالایی داد و بعد از بازگشایی بازار دبی، کاهشی شد. با کاهش قیمت درهم، قیمت دلار هرات با افت کانال ۵۸ هزار تومان را از دست داد و در ۵۷ هزار و ۵۵۰ تومان بسته شد. البته در پشت خط قیمت دلار هرات به سمت کف ۵۷ هزار تومان حرکت کرده.

قیمت درهم امارات با گپ منفی آغاز به کار کرد و کانال ۱۶ هزار تومان را از دست داد. قیمت درهم در نیمه دوم با کاهش ۲۳۰ تومانی در ۱۵ هزار و ۷۶۰ تومان بسته شد. 

در بازار طلا و سکه دامنه نوسان کوتاه شده و قیمت سکه به سمت کف ۴۰ میلیون حرکت کرد. حباب سکه در روز شنبه دو درصد افت داشت و به ۲۱ درصد رسید که از ۵ اردیبهشت بی‌سابقه بوده است. 

حباب طلای آبشده هم همچنان منفی است و به عقیده معامله‌گران به واسطه این حباب، قیمت آبشده با دلار حرکت کاهشی خاصی نداشت.

با این حال که تعطیلی بازار طلا دارد وارد هفته سوم می‌شود همچنان بازار طلا تق و لق کار می‌کند. در روز شنبه یک خبر به بازار رسید که توافق جدیدی بین طلافروشان و وزارت صمت رخ داده اما رئیس اتحادیه طلای مشهد در این باره گفته وزارت صمت بین خودشان توافق کرده و با ما توافقی نداشته که مغازه‌ها باز کنند.

در بازار توییت رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه مورد توجه بود. حمیدرضا مقصودی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته پس از پایین رفتن نرخ ارز رسمی، نوبت به تعطیل کردن مراکز سفته‌بازی است. از بورس کالا و چهارراه استامبول تا بانک‌های خصوصی.

یکسری از تحلیلگرانی که به بازارساز نزدیک بودند در واکنش به این توییت می‌گفتند ما ترجیح می‌دهیم سکوت کنیم. یکسری‌های دیگر می‌گفتند در بحث سیاست‌های ارزی مواضع بانک مرکزی مهم‌تر از مواضع مدیران سازمان برنامه‌ست.

اما یکسری‌ها بودند که می‌گفتند فارغ از اینکه این توییت چه اثری می‌تواند بر بازار داشته باشد، نشاندهنده این است که یک مدیر نشسته بر صندلی استراتژیک در سازمان برنامه با سازوکار حواله و اسکناس آشنایی ندارد. این گروه اعتقد داشتند اینچنین مواضع در زمان ریزش قیمت می‌تواند رشته‌ها را پنبه کند.

تحلیل‌ها از ادامه روند بازار ارز متفاوت شده؛ درحالی که گروهی از معامله‌گران معتقدند بازار به محدوده کف مهمی رسیده و توان کاهش بیشتر ندارد، اما در مقابل گروهی می‌گویند که قیمت دلار هنوز کف نزده و نشانه‌های کف در بازار دیده نمی‌شود. یک تحلیل هم از قیمت طلای آبشده دست به دست می‌شد که در آن نوشته شده با توجه به حباب منفی طلای آبشده اگر بازار طلا باز شود قیمت می‌تواند نوسانی شود.

نکته بازار ارز این بود که یک کانال تحلیلی در حال فروش قیمت درهم زودتر به بقیه بود. هزینه هر ماه هم برای درهم زودتر ۱۰۰ تتر عنوان شده بود.

منبع : اکو ایران

دیگر رسانه ها

کدخبر: 138075

ارسال نظر