خریداران دلار انتخاباتی شدند ؛ دلار در انتظار یک تصمیم هسته‌ای

قیمت دلار در جریان معاملات نقدی دیروز نزولی شد؛ در شرایط کنونی برخی از فعالان بازار می گویند نشست شورای حکام و احتمال صدور قطعنامه‌‌‌ای علیه ایران توجه عده ای از معامله گران را به خود جلب کرده است؛ برخی از فعالان بازار می گویند اگر قطعنامه‌‌‌ای علیه ایران تصویب شود، می‌تواند بر تشدید تنش‌ها میان ایران و غرب بیفزاید و در این سو نیز جهت انتظارات در بازار را تغییر دهد.

خریداران دلار انتخاباتی شدند ؛ دلار در انتظار یک تصمیم هسته‌ای

بررسی‌ها حاکی از آن است که نرخ دلار آزاد همچنان تمایلی به افزایش ندارد. تحلیلگران بر این باورند که اخبار رسمی و غیررسمی عامل مثبت ماندن انتظارات فعالان بازار است.

به گزارش عرشه آنلاین؛ قیمت دلار در دومین روز معاملاتی هفته با کاهش محدود بازگشایی شد. معامله‌گران، بازار ارز را منتظر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و نشست شورای حکام می‌دانند. به این ترتیب شرایط خرید و فروش در بازار ارز طی روزهای اخیر رکودی شده است.

 قیمت دلار روز یکشنبه با کاهش ۵۰۰ تومانی بازگشایی شد، اما این روند در ادامه روز کمی تعدیل شد و قیمت در میانه کانال هفتم از کریدور پنجم بسته شد.

بازار ارز از ریسک خالی شد

کارشناسان اقتصادی معتقدند موضوع انتخابات ریاست جمهوری که تیرماه برگزار می‌شود و نشست شورای حکام، بازار ارز را در حالت انتظاری قرار داده است. آنها می‌گویند انتظارات تورمی نسبت به اقتصاد رفتاری وزن بالایی دارد و همین موضوع در ماه‌های آینده حجم زیادی از تقاضا را در بازارهای مالی به وجود می‌آورد.

تحلیلگران، سیاست‌گذار را مسئول ایجاد هر روندی در بازار ارز و قیمت دلار می‌دانند و معتقدند فعلا راهگشای ایجاد شرایط باثبات و آرام در بازار، به موضوعات سیاسی و حسن روابط با سایر کشورها گره خورده است.

آمار‌ها نشان می‌دهد با وجود آنکه یک هفته از شهادت رئیس جمهور و هیات همراهش درسانحه سقوط بالگرد می‌گذرد، بازار‌ها در ثبات کامل به سر می‌برند و بازار‌ها با تلاطم مواجه نشده اند. مقام معظم رهبری در همان روز نخست فرمودند: هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نمی‌آید.

یکشنبه هفته گذشته خبر سقوط بالگرد رئیس جمهور و هیات همراهش فضای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور را تحت تاثیر قرار داد و همه را شوکه کرد. اهمیت این خبر به قدری بود که تحولات مرتبط با آن می‌توانست فضای اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار داد.

خبر حتی جنبه‌های بین المللی زیادی داشت و واکنش کشور‌های مختلف جهان را نیز در پی داشت. درچنین شرایطی انتظار می‌رفت خبر سقوط بالگرد رئیس جمهور بازار‌ها را دستخوش تغییر کند، اما این اتفاق به مدد مدیریت‌های کلان برای اداره کشور و سیستم مدیریتی که در دوره شهید ابراهیم رئیسی به اجرا درآمده اتفاق نیافتاد و بازار‌ها در ثبات کامل به سر بردند.

به بیان دیگر مدیریت و کنترل بازار و ساختار یکپارچه اقتصاد کشور که به صورت سیستماتیک اداره می‌شود اجازه بروز تلاطم در بازار‌ها را گرفت به طوری که همان روز نیز مقام معظم رهبری فرمودند: مردم مطمئن باشند که هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نمی‌آید.

ثبات در بازار‌ها

آن طورکه آمار‌ها نشان می‌دهد در روز یک‌شنبه که خبر سقوط بالگرد رئیس جمهور، کشور را تحت تاثیر همه‌جانبه قرار داد. در ابتدا قیمت هر دلار آمریکا اندکی رشد کرد و به ۶۱ هزارو ۱۰۰ تومان رسید، اما این رشد اندک فقط چند ساعت دوام داشت و قیمت هر دلار آمریکا خیلی زود تحت تاثیر سیاست‌های کنترلی شروع به نزول کرد و به محدوده قبل بازگشت.

این روند نزولی در روز‌های بعد هم ادامه یافت به طوری که قیمت هر دلار آمریکا از یک‌شنبه ۳۰ اردیبهشت تاکنون با ۲ هزارو ۵۰۰ تومان کاهش معادل ۴.۱ درصد به محدوده ۵۸ هزارو ۶۰۰ تومان رسیده است.

ثبات دربازار‌ها فقط محدود به بازار ارز نماند و با کنترل‌هایی که در بازار ارز انجام شد قیمت انواع سکه نیز تغییری نکرد و حتی قیمت سکه طرح جدید و طرح قدیم به ترتیب با افت ۳ و ۲.۱ درصدی مواجه شدند.

بازار ارز به کما رفت

 

گفتنی است قیمت درهم روز یکشنبه ۶ خرداد با رقم ۱۵ هزار و ۷۴۰ تومانی معامله شد و نسبت به روز شنبه تغییر قیمت نداشت. تتر بدون تغییر قیمت و با رقم ۵۸ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد.

قیمت پوند انگلیس در دومین روز هفته تغییر قیمت نداشت و در کف کانال ۷۳ هزار تومانی معامله شد و یورو نیز بدون تغییر روی رقم ۶۲ هزار و ۵۸۰ تومانی ایستاد.

گفتنی است اسکناس و حواله دلار روز یکشنبه افزایش داشت. اسکناس دلار با رقم ۴۴ هزار و ۹۱۶ تومان و حواله دلار با رقم ۴۱ هزار و ۹۳۸ تومان عرضه شد.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 139116

ارسال نظر