مردم پول خود را از بورس به بازار رمزارزها می برند!

هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه، بر اهمیت شناخت نامزدهای انتخابات از بازار سرمایه تأکید می‌کند. وعده‌های بورسی کاندیداهای ریاست جمهوری، به وضوح برای تحلیلگران و فعالان بازار قابل ارزیابی است. عمیدی اعلام کرده است که ۱۲۰ میلیارد دلار سرمایه در بازار در چهار سال گذشته سوخته شده است، اما نامزدها به این موضوع سکوت کرده‌اند.

مردم پول خود را از بورس به بازار رمزارزها می برند!

هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه، بر اهمیت شناخت نامزدهای انتخابات از بازار سرمایه تأکید می‌کند. وعده‌های بورسی کاندیداهای ریاست جمهوری، به وضوح برای تحلیلگران و فعالان بازار قابل ارزیابی است. عمیدی اعلام کرده است که ۱۲۰ میلیارد دلار سرمایه در بازار در چهار سال گذشته سوخته شده است، اما نامزدها به این موضوع سکوت کرده‌اند.

بازار سرمایه طی چهار سال گذشته، اسم رمز شعارهای تبلیغاتی کاندیداهای ریاست جمهوری و مجلس بوده است. نامزدهای کرسی‌های قدرت در طول این مدت، از بیان وعده عجیب و بی‌پایه درمان سه روزه بورس گرفته تا طرح شعارهای رنگارنگ در حمایت از سهامداران و بازار سرمایه، دریغ نکرده‌اند. چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز از این بهره‌برداری سیاسی خالی نیست و شعار حمایت از بورس در اظهارات هر ۶ کاندیدا دیده می‌شود؛ اگرچه هیچ‌یک، برنامه مشخص و روشنی برای عمل به وعده خود ارائه نکرده‌اند.

باید اشاره داشت که تا کنون تمامی نامزدهای انتخابات، بر اصل حمایت از بازار سرمایه تاکید کرده‌اند، اما مشخص نیست در حالی که تمامی آنها در سمت‌های اجرایی موثر بر مدیریت اقتصادی کشور فعال و مشغول هستند، چگونه است که برنامه مشخصی برای بازار سرمایه تدارک ندیده‌اند! در این میان قرارگرفتن حسین عبده تبریزی، دبیرکل اسبق بورس و نظریه‌پرداز و کارشناس ارشد اقتصادی در کنار مسعود پزشکیان، تنها نقطه روشن و امیدوارکننده برای فعالان بازار بوده است، که البته هنوز منجر به ارائه برنامه‌ای درباره بازار سرمایه نشده است.

به این ترتیب، مناظرات و میزگردهای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری این سیگنال را به فعالان بازار سرمایه ارسال کرده است که این بار هم مشت دولت جدید برای این بازار خالی خواهد بود و نباید به وعده‌ها و شعارها، دل خوش کرد.

پوشالی بودن وعده‌های نامزدهای انتخابات برای فعالان بورس روشن شده است

در همین راستا، هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: «متاسفانه این دوستان شاید به دلیل عدم شناخت از بازار سرمایه، فکر می‌کنند، اهالی این بازار هم مانند بسیاری از حوزه‌های کشور، دچار احساسات و هیجانات خاص می‌شوند و شانس خود را با وعده‌ها و حرف‌های غیرعملیاتی و غیرقابل باور و حتی متاسفانه اغواکننده امتحان می‌کنند.»

وی افزود: «مشخصا درباره کسانی که در دوره‌های قبل، کاندیدا شده بودند و در همین مرحله قول و وعده‌های عجیب و غریب داده بودند، پوشالی بودن وعده‌ها برای تحلیلگران، فعالان بازار سرمایه، کارشناسان و کسانی که بازار سرمایه را می‌فهمند، مشخص است؛ نمونه آن، آقای قاضی‌زاده هاشمی‌ست که قرار بود سه روزه بورس را به سامان برساند و متاسفانه در دوره سه‌ساله دولت سیزدهم، ایشان که در مسند ریاست مجموعه‌هایی بود که بانک دی را در زیرمجموعه خود داشت، بدترین عملکرد را برجای گذاشت.»

دشمنان بازار سرمایه در کنار قالیباف قرار گرفته‌اند!

عمیدی اظهار کرد: «یا درباره نکاتی که اکنون آقای قالیباف مطرح می‌کند، باید اشاره داشت که ایشان در مسند ریاست مجلس بودند و بدترین موارد علیه بازار سرمایه در همین مجلس تصویب شد! ایشان هم تا زمانی که سر و صدا به‌اندازه‌ای بلند شد که کمیسیون‌های مختلف مجلس بالاخره با فشار فعالان بازار سرمایه وارد تصمیم‌گیری شدند، آن هم با رعایت نظر دولت، دغدغه‌ای در این باره نداشتند.»

وی افزود: «حتی در حال حاضر هم کسانی را در کنار خود دارند که دشمنی خاص آنها با بازار سرمایه کاملا مشخص است. صحبت‌ها و مصاحبه‌های قبلی مشاوران اقتصادی و همراهان ایشان هنوز موجود است؛ قطعا اینها از چشم ریزبین و دقیق فعالان بازار سرمایه دور نمی‌ماند!»

کلی‌گویی‌ها دیگر به درد بازار سرمایه نمی‌خورد

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: «حتی آقای پزشکیان هم همین‌گونه است. در حال حاضر با آقای عبده تبریزی در جلسات حاضر هستند اما در حد کلی‌گویی و جملات نامشخص درباره بازار سرمایه و اقتصاد صحبت می‌کنند. می‌گویند بورس باید حمایت شود اما این کلی‌گویی‌ها دیگر به درد بازار سرمایه نمی‌خورد.»

عمیدی اضافه کرد: «فعالان بازار سرمایه از خود سازمان بورس به‌عنوان رگولاتور و متولی بازار نه تنها گلایه و نسبت به عملکرد این سازمان انتقادات شدیدی دارند، که از این افراد گذشته و عبور کرده‌اند.» وی افزود: «بازار سرمایه و بورس اکنون در مرحله‌ای از عمق فشار قرار دارد که دیگر متاسفانه با وعده و حرف‌درمانی و کلی‌گویی مشکلات آن قابل حل نیست.»

وی اظهار کرد: «نمی‌توانیم اعتقاد داشته باشیم که می‌خواهیم بازار سرمایه را حمایت کنیم، اما اجازه دهیم بانک مرکزی یک‌شبه نرخ بهره را به ۳۰ درصد برساند! نرخی که تغییرات ۰.۲۵ درصدی آن حتی با وجود اعلام قبلی و قابلیت پیش‌بینی در جهان، باعث ایجاد بازدهی یا افت‌های ۲۵ درصدی و ۳۰ درصدی می‌شود.»

عمیدی بیان کرد: «چطور ممکن است یک نفر در بدنه دولت و بانک مرکزی نرخ بهره را این‌گونه افزایش دهد و از این اقدام دفاع هم کند و پشت آن بایستد و ژست قلدرمآبانه هم بگیرد با این مضمون که همین است که هست! از سمت دیگر هم بگوید بازار سرمایه را حمایت می‌کنیم!»

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: «دوستان در تیم اقتصادی دولت و مجلس در دوره قبل حرکاتی را انجام دادند که تمامی معادلات و محاسبات بازار سرمایه را بر هم زدند. مستقیما از کاری که انجام می‌دهند، دفاع می‌کنند و حتی علم اقتصاد را زیر سوال می‌برند. ما واقعا با پدیده‌های عجیب و غریبی در چهار سال گذشته یعنی از سال ۹۹ به این سو موجاه شده‌ایم که از حمایت بورس و اولویت اول قراردادن آن، رسیده‌ایم به دشمنی آشکار با بورس!»

وی عنوان کرد: «مقام رهبری هر سال را با عنوان تولید نام‌گذاری می‌کنند اما کسانی که مدعی ولایت‌مداری و اجرای منویات رهبری هستند، دقیقا عکس این نام‌گذاری‌ها عمل می‌کنند.»

عمیدی بیان کرد: «کسی را در مسند ریاست سازمان بورس گذاشته‌اند که رانت یک عده دیگر که بازار سرمایه را گروگان گرفته‌اند و با داشتن رانت در اردیبهشت سال گذشته موجب ریزش بازار شدند را در نظر نمی‌گیرد. آن زمان، ایشان درباره بازار سرمایه اعلام کرده‌اند که رشدهای طوفانی برای بورس آزاردهنده است در حالی که یک ماه و نیم بود که بازار داشت نفس می‌کشید! اما ایشان ترمز بازار را کشید.»

وی افزود: «بعد گفتند چه کسانی بودند که این حجم از معاملات را انجام دادند و اطلاع داشتند، پاسخ دادند، کسانی بودند و سیو سود کردند. اگر سیو سود کرده‌اند، این لیست ۴۰-۵۰ نفره متخلفان که بالاخره مجبور شدند به قوه قضائیه اعلام کنند، چه کسانی هستند؟ چرا از اردیبهشت ۱۴۰۲ تا کنون، هیچ اظهار نظر روشن و رسمی انجام نمی‌شود و فقط سکوت کرده‌اند؟ چرا تمرکز خود را فقط گذاشته‌اند برای تامین مالی؟ آنقدر در بازار سرمایه قحط‌الرجال شده که عده‌ای بیایند و تعاریف بازار سرمایه را عوض کنند!»

کاری کرده‌اند که مردم پول خود را ببرند به بازار رمزارز، سکه و فعالیت‌های تورم‌زا!

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: «فلان کارشناس در تلویزیون صحبت می‌کند و می‌گوید، بورس جایی‌ست که باید در آن تامین مالی انجام شود. یعنی بورس را فقط جایی برای تامین مالی می‌دانند! این غلط‌ترین تعریف ممکن است که حتی یکی از مهمترین و معروف‌ترین کارشناسان با هدف حمایت از بازار سرمایه آن را مطرح می‌کند و متاسفانه گل به خودی می‌زند.»

عمیدی اظهار کرد: «بازار سرمایه متاسفانه تنها به محل تامین مالی دولت تبدیل شده است؛ تامین مالی ۴۰ درصدی صنایع و شرکت‌ها. آیا رسالت بازار سرمایه این است؟ شما باید کمک کنید که تولید ناخالص ملی بالا برود. باید کمک کنید که شرکت‌های بازار سرمایه به رشد و اعتلا برسند. شما کاری کرده‌اید که مردم پول خود را ببرند به بازار رمزارز ، سکه و فعالیت‌های سفته‌بازی مخرب و تورم‌زا.»

۲۵ اقتصاددانی که بورس را عامل تورم معرفی کردند، شده‌اند مشاوران اقتصادی بعضی از همین کاندیداها!

عمیدی با بیان اینکه «آن ۲۵ اقتصاددانی که نامه نوشتند و بورس را عامل تورم اعلام کردند، الآن شده‌اند مشاوران اقتصادی برخی از همین کاندیداها!» اظهار کرد: «الآن چهار سال شده که بازار سرمایه منفی‌ست و چهار سال هم شده که کشور به طور میانگین، درگیر تورم ۴۰ درصدی‌ست! این اشتباه مهلک شما را که نامه‌نگاری کردید و بورس را عامل تورم اعلام کردید، چه کسی پاسخ می‌دهد؟ چرا باید بلایی به سر ذی‌نفعان بازار سرمایه بیاورند که تعداد ۵۰ میلیون سهامدار و فعال این بازار به ۵۰ هزار نفر برسد؟»

می‌خواهند هزینه وعده‌های خود را از جیب سهامدار بردارند!

وی افزود: «این اتفاقی که در بازار سرمایه افتاده آنقدر وحشتناک است که مدیرعامل شرکت بورس تهران می‌گوید درآمد آرایشگاه‌های زنانه از معاملات بازار سرمایه بیشتر بوده است. متاسفانه شما این بلا را بر سر بازار سرمایه آورده‌اید! هر بار یک قانون جدید گذاشته‌اید، هر بار دست خود را در جیب یکی از صنایع و شرکت‌ها کرده‌اید. به‌واسطه اینکه قول داده‌ای تورم و گرانی ایجاد نکنید و قیمت بنزین را افزایش ندهد، کل سوبسید مورد نیاز را از جیب صنعت پالایشگاهی برمی‌دارید! به اسم اینکه وعده‌ داده‌اید نهضت ملی مسکن به راه بیندازید و وام مسکن بدهید، بانک‌ها را با تسهیلات تکلیفی تحت فشار قرار می‌دهید! می‌خواهید تمام هزینه‌هایی که باید برای مردم، برای اقتصاد، وعده‌هاتان و کشورداری تامین کنید، از بازار سرمایه و از جیب سهامدار بردارید.»

عمیدی اظهار کرد: «سوال من این است که اگر سهامداران در بازار سرمایه نباشند و پول‌هایشان را از بازار ببرند که برده‌اند، شما می‌خواهید از کجا تامین مالی کنید؟ آیا شما توانستید اوراق دولتی را بفروشید؟ آیا توانستید کسری بودجه دولت را با فروش اوراق مدنظر در بودجه تامین کنید؟ اخزای شما با ۳۶ درصد هم فروش نمی‌رود! شما کاری کرده‌اید که دشمنی خود را با تولید کاملا اثبات کرده‌اید. همه هم از منویات رهبری صحبت می‌کنید! آیا مقام رهبری گفته‌اند تولید را نابود کنید؟ آیا ایشان گفته‌اند سرمایه‌های مردم را از بین ببرید؟ آیا ایشان گفته‌اند پول مردم را به سمت رمزارز ببرید؟»

این کارشناس بازار سرمایه ابراز کرد: «الآن اعتماد مردم به یک بازی عجیب و بلاتکلیف که هنوز مشخص نیست پشتوانه‌ای دارد یا نه، از اعتماد آنها به کل بازار سرمایه بیشتر است! شما چه کرده‌اید که باعث شده‌اید مردم در قیمت‌های عجیبی که مشابه آن را بیرون نمی‌بینید، سهام خود را به ثمن بخس بفروشند و خارج شوند؟ متاسفانه این کاندیداها هم هیچ‌کدام دغدغه بازار سرمایه را ندارند؛ فقط دیده‌اند فضایی‌ست که می‌توانند روی آن مانور و وعده بدهند.»

عمیدی تصریح کرد: «متاسفانه افرادی هم که انتخاب شده و به جلسات آنها رفته بودند، مشخص بود که برنامه‌ای برای بازار سرمایه ندارند. خیلی از آنها البته اعلام می‌کنند که فرصت برنامه‌نویسی نداشته‌ایم و می‌خواهیم برنامه هفتم را سرلوحه قرار دهیم یا برای بازار سرمایه برنامه خاص داریم. بدانید که این طور نیست!»

قیمت سهام به سطح سال ۹۸ تنزل کرده است!

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه هر روز بازار سرمایه منفی‌ست، اظهار کرد: «قیمت‌ها در بازار سهام به سطح سال ۹۸ بازگشته است! سوال من این است که در سال ۹۸ و ۹۹ قیمت‌ها در کدام بازار و حوزه اقتصادی کشور برابر با سطح فعلی بوده است؟ در هیچکدام از ارزاق و مواد غذایی، دلار، طلا، سکه، ملک، خودرو و هر کالای دیگری، قیمت‌های فعلی برابر با قیمت‍‌های سال ۹۸ نیست. اما قیمت سهام به قیمت سال ۹۸ معامله می‌شود!»

۱۲۰ میلیارد دلار سرمایه طی چهار سال گذشته در بورس سوخته است!

عمیدی بیان کرد: «محاسبات ما نشان می‌دهد حدود ۱۲۰ میلیارد دلار سرمایه طی این مدت از بین رفته است! بیایید این آمارها را اعلام کنید و بگویید ما در دولت سیزدهم هم مسئول و متولی بودیم، از آقایان مخبر، خاندوزی، جلیلی، قالیباف که رئیس مجلس بودند، همین آقای قاضی‌زاده و تیم فعلی که همه دست‌اندرکار بوده‌اند، بیایند اعلام کنند که چگونه می‌توان ۱۲۰ میلیارد دلار سرمایه یک کشور و مردم را طی چهار سال از بین برد و سوزاند!»

گشایش ارزی ۵ میلیارد دلاری را دستاورد معرفی می‌کنند اما در برابر سوخت ۱۲۰ میلیارد دلار سکوت کردند

عمیدی افزود: «از گره‌گشایی و حل مشکلات ارزی با ارزش پنج میلیارد دلار صحبت می‌کنند، اما چگونه ۱۲۰ میلیارد دلار برای آنها عددی نیست؟ می‌توانند با یک گشایش ارزی پنج یا ۱۰ میلیارد دلاری که آیا بشود یا نشود، ماه‌ها به‌عنوان دستاورد مثبت صحبت کنند اما ۱۲۰ میلیارد دلار سرمایه مردم این کشور که مالیات آن را هم در لحظه پرداخت کرده‌ بودند، طی چهار سال پیش چشمان از بین رفته و سکوت کرده‌اند!»

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: «متاسفانه تمام اظهارات فعلی شعار است و گوش بازار سرمایه هم از این حرف‌ها پر! متاسفانه عمق فاجعه خیانتی که در بازار سرمایه نسبت به سهامداران و بخش تولید، رخ داده بسیار وحشتناک‌تر از آن است که سه نفر بخواهند در یک ساعت درباره آن کلی‌گویی کنند و درباره آن صحبت کنند.»

پرونده ریزش بازار سرمایه باید توسط نهادهای اطلاعاتی و امنیتی بررسی شود

عمیدی عنوان کرد: «امیدوارم پای بازرسان قوه قضائیه، وزارت اطلاعات و بازرسی دفتر مقام رهبری به پرونده ریزش بازار سرمایه باز شود تا به اقدامات متخلفان یا افرادی که ترک فعل کردند و افرادی که بازار سرمایه را دچار انحراف کردند، رسیدگی شود.»

وی افزود: «بازار سرمایه چهار سال است، دچار ریزش شده و جالب اینکه در هر جای کشور که صحبت می‌شود همه از ریزش می‌گویند اما کسی نمی‌آید عوامل آن را بررسی کند. کسی نمی‌آید فرضیه نفوذ و توطئه بیگانه را در این باره بررسی کند. بررسی کنند ببینند رد پای چه افرادی در این ریزش‌ها وجود داشته است. شاید واقعا یک حمله اساسی به زیربنای تولید کشور باشد که رقم خورده است.»

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: «فکر نمی‌کنم هیچ‌کجای اقتصاد کشور، چهار سال تمام چنین فاجعه‌ای رخ دهد و ارکان نظارتی، قضائی، نظامی و انتظامی سکوت کنند و نپرسند که چه اتفاقی افتاده است. بی‌سابقه است که ۱۲۰ میلیارد دلار سرمایه کشور از بین برود و پای نهادهای امنیتی و قضائی به آن باز نشود.»

دیگر رسانه ها

کدخبر: 142690

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر