قیمت دلار آمریکا امروز جمعه ۱۴ دی ماه ۱۴۰۳ | افزایش دیوانه وار نسبت به دیروز
قیمت دلار امروز جمعه ۱۴ دی ماه /افزایش دیوانه وار قیمت دلار
جزئیات جدیدترین قیمت دلار آمریکا امروز جمعه ۱۴ دی ماه ۱۴۰۳ را در ادامه خبر بخوانید.
جزئیات جدیدترین قیمت دلار آمریکا امروز جمعه ۱۴ دی ماه ۱۴۰۳ را در ادامه خبر بخوانید.
به گزارش عرشه آنلاین؛ بازار ارز امروز شاهد افزایش نسبی در قیمت دلار آمریکا بود. دلار در مقایسه با روز گذشته با رشد جزئی مواجه شد و به ۸۰ هزار و ۶۳۵ تومان رسید. این نوسان قیمتها نشاندهنده تأثیر تغییرات عرضه و تقاضا در بازار و همچنین تصمیمات اقتصادی است. در این گزارش به تحلیل وضعیت فعلی و پیش بینی تغییرات قیمت دلار در روزهای آینده پرداخته میشود.قیمت دلار در شروع معاملات روز پنجشنبه با کاهش ۷۰۰ تومانی بازگشایی شد و در کف کریدور هشتم قرار گرفت. روند معاملات در آخرین روز معاملاتی هفته در تعادل قرار دارد و معاملهگران این توازن را حاصل تلاش سیاستگذار میدانند.
قیمت دلار آمریکا امروز
همان طور که در جدول قیمت دلار در زیر مشاهده می کنید،امروز جمعه ۱۴ دی ماه، دلار آمریکا در بازار آزاد با افزایش ۰.۷۴ درصدی نسبت به روز گذشته مواجه شد.
این افزایش به معنای رشد ۵ هزار و ۹۵۰ تومان است و قیمت فعلی دلار به ۸۰ هزار و ۶۳۵ تومان رسید. همچنین، بیشترین قیمت دلار در طول روز به ۸۱ هزار و ۳۲۰ تومان و کمترین قیمت آن به ۸۰ هزار و ۵۱ تومان رسید.
جدول قیمت دلار امروز
ویژگی | مقدار قیمت (تومان) |
---|---|
قیمت کنونی | ۸۰ هزار و ۶۳۵ |
کمترین قیمت | ۸۰ هزار و ۵۱ |
بیشترین قیمت | ۸۱ هزار و ۳۲۰ |
تغییرات قیمت | افزایش ۵ هزار و ۹۵۰ تومان (+۰.۷۴٪) |
پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه ۱۵ دی ماه
قیمت دلار در شروع معاملات روز پنجشنبه با کاهش ۷۰۰ تومانی بازگشایی شد و در کف کریدور هشتم قرار گرفت. روند معاملات در آخرین روز معاملاتی هفته در تعادل قرار دارد و معاملهگران این توازن را حاصل تلاش سیاستگذار میدانند.اسکناس آمریکایی در بیشتر روزهای هفته اخیر نوسان افزایشی داشت و میتوان گفت این بیشترین افت قیمت دلار در یک هفته اخیر است. کاهش ارزش قیمت دلار را معاملهگران اصلاح محدود تعبیر میکنند. گفتنی است معاملهگران امید دارند این روند در شروع هفته سوم دی نیز تداوم داشته باشد.
علاوه بر این کارشناسان اقتصادی دست بازارساز را خالی میدانند و شروع قیمت دلار در هفته آینده را برای تحرکات بعدی بازار ارز مهم در نظر میگیرند.به اعتقاد تحلیلگران بازار ارز این ریزش، عادی است و باید مانند یک نوسان محدود به آن نگاه کرد. آنها معتقدند دومینوی قیمتگذاری دستوری دولت بر اقتصاد، ریشه تمام چالشهای اقتصادی حال حاضر است.
با توجه به روند کنونی، پیشبینی میشود که قیمت دلار در روزهای آینده همچنان تحت تأثیر نوسانات بازار و تصمیمات اقتصادی داخلی قرار گیرد. از آنجا که امروز افزایش جزئی در قیمت دلار مشاهده شد، احتمال میرود که این روند ادامه یابد.
نوسانات کوچک در نرخ ارز بهویژه در شرایط فعلی ممکن است همچنان ادامه یابد. همچنین، هرگونه تغییر در سیاستهای اقتصادی داخلی و جهانی میتواند بر قیمت دلار تأثیرگذار باشد.
کارشناسان بازار ارز معتقدند که اگر این روند افزایشی ادامه یابد، احتمال افزایش بیشتر قیمت دلار در روزهای آینده وجود دارد. البته تغییرات در عرضه و تقاضای دلار و تحولات جهانی میتواند جهت تغییرات قیمت دلار را تغییر دهد.
بیتفاوتی دلار به خبر خوش همتی
یک کارشناس اقتصادی گفت: در این مدت هم دلاری فروخته نشد و اگر بانک مرکزی اقدام به عرضه دلار در بازار میکرد تا حدی قیمتها پایین میآمد بنابراین عرضهای صورت نگرفته است.
آلبرت بغازیان، کارشناس اقتصادی درباره اجازه رهبری برای بررسی دوباره لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلح اظهار داشت: تقریبا این موضوع را همه پذیرفتهاند که FATF یک تصمیم فرادولتی است و باید به تایید مقامات بالا هم برسد چراکه ممکن است پس از مدتی برخلاف سیاست دولت، مخالفتی مطرح شود و مجددا ایران از عضویت در کارگروه ویژه مالی انصراف دهد. به همین دلیل به این موضوع تاکید داریم که مجمع تشخیص مصلحت در این باره تصمیم فرادولتی بگیرد و باید تصمیم حکومتی گرفته شود.
وی با اشاره به نگرانیها از تصویب دو مصوبه CFT و پارلمو از ۴۱ موضوع FATF گفت: این دو بند شامل مبارزه با تروریسم و پولشویی میشود و اساسا عضویت در FATF مشروط به این دو کنواسیون مهم است. در صورت پذیرش آن باید صورتهای مالی شفاف به این نهاد ارایه دهند اما مخالفان موضوعی مطرح میکنند این است که ما با مشکل پولشویی داخلی مانند فرار مالیاتی برخی از شرکتها یا درآمدهای نامشروع برخی از بانکها مواجه هستیم با پیوستن به FATF این موضوعات رصد خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: موضوع دیگر این است که با عضویت FATF درآمدهای نفتی که مشمول تحریمهاست از کانالهایی که وارد کشور میشود که امکان شناسایی دارند.
بغازیان ادامه داد: موضوع مهم دیگر ادعای برخی از کشورها مبنی بر کمک به گروهکهای ترویستی است. ایران از ابتدا اعلام کرده که برخلاف این ادعا، این گروهکها را ترویستی نمیداند بلکه آنها گروههای آزادی بخش برای آزادی فلسطین و قدس هستند. بنابراین تصور این است اگر ما FATF را بپذیریم عملا این گروهها را ترویسم میدانیم. بنابراین مجمع این موضوع را نمیپذیرد اساسا به همین دلیل است که بازار ارز عکس العملی به خبر اخیر همتی نشان نداد چراکه مطمئن است دوباره در مجمع رد خواهد شد.
وی درباره اظهارات برخی از مخالفان FATF که میگویند عضویت در این کارگروه اثری بر روی اقتصاد ایران نخواهند گذاشت، گفت: موضوع مهم این است که عضویت کشور در نهادها و سازمانهای بینالمللی اعتماد سرمایه گذاران به کشور را افزایش میدهد. عدم حضور در لیست سفید یک محدودیت است و سرمایهگذار خارجی یا بانک خارجی برای حضور گسترده در ایران به این اطمینان نیاز دارند و این تصور را دارند که با عدم عضویت ایران در FATF ممکن است پولهای کثیف و پولشویی شده از شعب یا از طریق قرارداد آنها جابه جا شود و این اقدام تبعات زیادی برای آنها خواهد داشت و ریسک حضور آنها را در ایران افزایش میدهد.
این کارشناس اقتصادی افزود: عدم عضویت در FATF مانند عدم عضویت در سازمان بینالمللی تجارت جهانی است که وقتی کشوری مانند کره واردات به ایران را ممنوع میکند یا اینکه ترکیه برای واردات پوشاک ایرانی تعرفه ۱۰۰ درصدی در نظر میگیرد اما تعرفه نخ و پنبه ایران را صفر اعلام میکند، ایرانی به دلیل عدم عضویت در سازمان تجارت جهانی جایی برای اعتراض ندارد البته اگر هم عضو این سازمان جهانی شود نمیتواند تعرفه ۸۰ تا ۱۰۰ درصدی برای واردات خودرو وضع کند.
بغازیان همچنین درباره اظهارات دیگر مخالفان FATF مبنی بر اینکه عضویت در این نهاد هیچ اثری در روابط بانکی ایران ندارد، اظهار داشت: اثر ندارد به این دلیل اینکه در حال حاضر با هزینه بالا تحریمها و محدودیتها را دور میزنیم. سوییفت برای تسویه دلار است، چیزی شبیه شتاب ایران و برای معاملات دلار باید عضو سوییفت شویم اما به جای آن عضو سوییفت روسی تحت عنوان میر شدهایم که از کانال های روسیه باید روبل جابه جا کنیم. هر چند در نهایت جابه جایی صورت میگیرد اما خلا دلاری را پر نمیکند. بعد از آن باید روبل را به ارز دیگری تبدیل کنیم بنابراین هر چند بدون سوییفت و FATF هم امور بانکی انجام میشود اما هزینهها را برای کشور بالا بردهایم و نتیجه این می شود که ۳۰ تا ۴۰ درصد پول نفت به کشور برنمی گردد و در این میان یک سری صرافها و دلالها سود میبرند.
وی همچنین درباره عدم واکنش بازار ارز به خبر خوب روز گذشته همتی درباره بررسی مجدد FATF در مجمع تاکید کرد: ظاهرا در گذشته هم با تصویب این دو مصوبه در مجمع مخالفت شده و برداشت بازار این بود که این حرکتی بوده که آقای همتی با آن بازار ارز را آرام کند تا اگر این خبر قیمت ارز را کاهش نمیدهد حداقل روند افزایشی هم ادامه پیدا نکند. اما از آنجایی که بازار میداند احتمالا دوباره مجمع با این دو مصوبه مخالفت کند، اثر این گونه اخبار بر بازار ارز خنثی شده است.
این کارشناس اقتصادی افزود: یک بار اعضای مجمع تشخیص مصلحت اعلام کردند که این مصوبه CFT و پالرمو ایراد دارند اما با دستور رهبری دوباره به مجمع ارجاع شده و گویا این دستور رهبری هم با اصرار دولت بوده است. اما باید یک خوشبینی در بازار ارز ایجاد میکرد اینکه بازار ارز به این خبر واکنش مثبتی نداشت، نشان میدهد که افزایش نرخ ارز هیجانی نبوده و بر روی این قیمت ایستاده و این قیمت هم خواست دولت و بانک مرکزی است و بانک مرکزی هم زیر بار این عدد رفته است.
بغازیان گفت: در این مدت هم دلاری فروخته نشد و اگر بانک مرکزی اقدام به عرضه دلار در بازار میکرد تا حدی قیمتها پایین میآمد بنابراین عرضهای صورت نگرفته است.
ارسال نظر