پاسخ وزارت رفاه به جاماندگان از یارانه
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه جاماندگان یارانه باید منتظر آغاز فعالیت سامانه سازمان هدفمندی باشند و نگرانی هم نداشته باشند گفت:، اما آنها که یارانه گرفتهاند و احساس میکنند که به اشتباه در دهک ۱۰ یا دیگر دهکها قرار داده شدهاند، میتوانند در سامانه وزارت رفاه ثبت اعتراض کنند که ما بررسی کرده و نتیجه را اعلام میکنیم.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه جاماندگان یارانه باید منتظر آغاز فعالیت سامانه سازمان هدفمندی باشند و نگرانی هم نداشته باشند گفت:، اما آنها که یارانه گرفتهاند و احساس میکنند که به اشتباه در دهک ۱۰ یا دیگر دهکها قرار داده شدهاند، میتوانند در سامانه وزارت رفاه ثبت اعتراض کنند که ما بررسی کرده و نتیجه را اعلام میکنیم.
به گزار عرشه آنلاین، داریوش ابوحمزه به سوالاتی پیرامون اصلاح نظام یارانهها پاسخ داد و درباره اینکه چرا یارانه برای برخی مردم واریز نشده است؟ گفت: اعتراضات یارانهای از زمانی که یارانه ۴۵ هزار تومانی پرداخت میشده، وجود داشته و با این مسئله آشنا هستیم که یک علت به عدم چک کردن دقیق حساب بانکی یا عدم ارسال پیامک بانکی بازمیگردد که هموطنان باید آن را کنترل کنند.
وی افزود: اما گروهی که اکنون یارانه برایشان واریز نشده و نگرانیهایی دارند دو دسته می شوند؛ دسته نخست افراد دهک ۱۰ درآمدیاند که مشمول دریافت یارانه نیستند. در حال حاضر جامعه هدف این سیاست، افرادی هستند که تا کنون یارانه نقدی دریافت میکردند به استثنای دهک دهم. ۷۶ میلیون نفری که یارانه میگرفتند در دهک اول تا دهک نهم قرار دارند و دهک دهم یارانه دریافت نکردند.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: غیر از افرادی که در دهک دهم قرار دارند؛ دسته دوم که یارانه به حسابشان واریز نشده، افرادی هستند که به دلایل مختلفی یارانه دریافت نمیکنند که ادله مختلفی برای آن وجود دارد.
به عنوان مثال ممکن است سال ۹۳ پدر خانواده به علت تمکن مالی از دریافت یارانه انصراف داده باشد، اما سالهای گذشته فرزندانش ازدواج کرده و زندگی شان جدا شده ولی تمکن مالی ندارند و مشمول یارانه میشوند.
این افراد حق دارند که یارانه دریافت کنند و به طور کلی تحت عنوان جاماندگان یارانه تلقی میشوند.
ابوحمزه با بیان اینکه سازمان هدفمندسازی به زودی ترتیبی اتخاذ میکند که این افراد به سامانهای مراجعه کرده و ثبتنام کنند اظهار کرد: بعد از ثبتنام، این افراد دوباره دهکبندی میشوند و اگر در دهک ۱۰ نباشند حتما مشمول دریافت یارانه خواهند شد.
وی درباره علت بروز اختلال در سایت وزارت رفاه برای ثبت اعتراضات گفت: از روز گذشته که این بحث مطرح شد پشتیبانیهای فنی از سایت به عمل آمد. مسئله این است که هموطنان جامانده از یارانه باید در سامانهای که سازمان هدفمندی راه اندازی و معرفی میکند ثبت نام کنند تا بررسی شوند. همکاران ما در سازمان هدفمندی شبانه روزی در تلاش برای آماده کردن سامانه هستند.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: ولی اتفاقی که در عمل افتاد این بود که چون آن سامانه هنوز آماده نشده بود آن هفت میلیون نفری که جامانده هستند به سامانه ما هجوم آوردند و حجم مراجعه بسیار بالا بود. ما سامانه را برای حضور همزمان یک میلیون نفر آماده کرده بودیم اما حجم بالای مراجعه موجب بروز اختلال شد که اکنون با تلاشهای انجام شده، اختلالات رفع شده است.
وی با تاکید بر اینکه افرادی که یارانه نمیگیرند منتظر آغاز فعالیت سامانه سازمان هدفمندی باشند و نگرانی هم نداشته باشند گفت: اما آنها که یارانه گرفتهاند و احساس میکنند که به اشتباه در دهک ۱۰ یا دیگر دهکها قرار داده شدهاند، میتوانند در سامانه وزارت رفاه ثبت اعتراض کنند که ما بررسی کرده و نتیجه را اعلام میکنیم.
ابوحمزه در گفتوگویی با شبکه خبر در پاسخ به اینکه دهکها چه میزان تغییر کرده و جابهجا شده اند؟ اظهار کرد: تغییر زیادی نداشته، زیرا تمکن مالی افراد معمولا در کوتاه مدت چندان جابه جا نمیشود. ارائه دقیق این آمار نیازمند بررسی دقیق تر است. از تعداد یارانه بگیرها کاسته نشده است. بر اساس قانون، ما موظفیم شش ماه یک بار دهک بندی را بروز رسانی کنیم و طبق روال کارمان را انجام میدهیم.
منبع: ایسنا
ارسال نظر