شکر گران و کمیاب شد

قیمت شکر در روزهای اخیر افزایش یافته است و در برخی از شهرها با کاهش عرضه این محصول مواجه هستیم.

شکر گران و کمیاب شد

 قیمت جدید شکر اعلام شد

حداکثر قیمت شکر برای مصرف‌کننده در هر کیلو ۲۰ هزار تومان تعیین شد. این در حالی است که پیش از این هر کیلوگرم شکر فله‌ای ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان قیمت داشت. بررسی‌ها نیز نشان می‌دهد انواع شکر بسته‌بندی در سطح خرده‌فروشی‌ها بین ۲۵ هزار تا ۳۵ هزار تومان عرضه می‌شود.

قیمت شکر در حالی شرایط صعودی را طی می‌کند که مسئولان وزارت جهاد کشاورزی بارها مدعی خودکفایی در تولید شکر بودند. با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد که به دلیل بروز بحران کم‌آبی، سال گذشته تولید نیشکر و چغندرقند حدود ۱۵۰ هزار تن کاهش یافته است.

علاوه بر اینکه تولید نیشکر و چغندرقند در ایران کاهش داشت، طی هفته‌های اخیر کشورهای عمده تأمین‌کننده شکر ایران سیاست‌های تجاری خود را تغییر داده‌اند. پس از بروز بحران روسیه و اوکراین دو کشور برزیل و هندوستان تصمیم بر کاهش صادرات شکر گرفتند. ایران که بخش قابل‌توجهی از از واردات شکر خود را از طریق این دو کشور انجام می‌داد حالا با مشکل جدیدی مواجه است.

قاسمعلی حسنی، دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت :به هر اندازه که مشتریان بخواهند، شکر آزاد داریم. درنتیجه قیمت شکر حداقل تحت تأثیر کمبود نیست.

 ما از قطع واردات شکر از برزیل و هند اطلاعی نداریم. مشخص نیست که این دو کشور با انتشار این اخبار به دنبال یک بازی رسانه‌ای هستند و یا آنکه قرار است به آن عمل کنند.

با وجود افزایش قیمت شکر از ۱۳هزار و ۲۰۰ تومان به ۲۰هزار تومان درب کارخانه، این محصول بر اساس گزارش‌های میدانی ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و با کاهش عرضه این محصول مواجه هستیم.

قیمت شکر در روزهای اخیر افزایش یافته است و در برخی از شهرها با کاهش عرضه این محصول مواجه هستیم.

 در حالی که قیمت مصوب هر کیلوگرم شکر درب کارخانه از ۱۳.۲ هزار تومان به ۱۸ هزار تومان افزایش یافته است اما این محصول در بازار با قیمت‌های بالایی به فروش می‌رسد به‌طوری که بر اساس گزارش‌های میدانی برای خرید یک کیلوگرم شکر باید ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان پرداخت کرد.

این در حالی است که تعیین قیمت ۱۸هزارتومانی شکر و افزایش قیمت این محصول، واردات آن را نیز برای تجار به‌صرفه می‌کند؛ بر این اساس در آینده شاهد افزایش واردات و تنظیم بازار خواهیم بود.

فریبرز کریمی زند مدیرعامل شرکت کشت و صنعت نیشکر دهخدا اظهار داشت: کمبود شکر در کشور نداریم بلکه مشکل در مدیریت توزیع است؛ به همین دلیل در یک شهر با کاهش عرضه و در شهری با فراوانی مواجه هستیم.

وی افزود: فصل تولید شکر چغندری تمام شده است و شکرهایی که در بازار عرضه می‌شود از محل تولید نیشکر و بخشی نیز شکر چغندری پاییزه در جنوب کشور است که باید این محصولات در کل کشور توزیع شود.

زند ابراز کرد: دولت نیز واردات شکر دارد که برای تنظیم بازار، اقدام به توزیع این محصول می‌کند.

وی گفت: با بالا رفتن نرخ مصوب شکر به هرکیلوگرم ۱۸ هزار تومان، این محصول نرخ خود را به نرخ شکر وارداتی نزدیک کرده است به‌طوری که تجار می‌توانند با در نظر گرفتن ۱۰ درصد سود این محصول را به‌قیمت ۱۹ تا ۲۰ هزار تومان عرضه کنند و به‌نظر می‌رسد با این اقدام برخی تجار بخش خصوصی به‌ویژه صنایع شیرینی و شکلات اقدام به واردات کنند.

علیرضا اشرف رئیس انجمن صنایع قند و شکر ایران نیز یادآور شد: اعضای تولیدکننده انجمن از اول مهر ماه تا پایان اسفند ماه اقدام به تولید شکر می‌کنند و طبق دستور دولت، محصول خود را ضمن تولید به فروش می‌رسانند.

وی اضافه کرد: در الباقی ایام سال برای تنظیم بازار شکر، دولت از محل ذخایر استراتژیک و مجوزهای واردات شکر خام، اقدام به تأمین نیاز بازار و تنظیم بازار می‌کند؛ هر زمانی ستاد تنظیم بازار مجوز‌‌های واردات را به‌موقع انجام دهد و واردات سرموقع انجام شود، بازار نیز تعادل دارد.

رئیس انجمن صنایع قند و شکر ایران ادامه داد: انجمن از طریق مکاتبات متعدد، موجودی انبارهای کارخانه‌جات تولیدکننده شکر و نیاز به واردات را به دولت اعلام کرده است و بخش حاکمیتی برای تنظیم بازار این محصول اقدام می‌کند.

وی افزود: اعضای انجمن، تنها تولیدکننده شکر هستند و در این‌که نظام تنظیم بازار به‌درستی عمل می‌کند یا خیر نقشی ندارند، تنها در یک مقطعی در سال‌های قبل مسئولیت تنظیم بازار به انجمن سپرده شده بود.

بنابر این گزارش حجت براتعلی مدیرکل توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران روز گذشته از توزیع۶۰ هزار تن شکر در کشور با هدف حفظ آرامش بازار و ثبات قیمت‌ها خبر داد.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 20547

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      • ناشناس

        اقای سردار وحیدی فرمودی ۴قلم گران می شود و کسی حق گران کردنکالای دیگر ندارد حالا بفرماجلوی گرانی شکررا بگیر تا به حرفهای خود ثابت قدم هستی یا خیر

      • ناشناس

        آقای رییسی تحویل بگیر شکر کالا اساسی نیست

      • ناشناس

        گفتید فقط چهار قلم؟!؟ که هرقلم با دهها مواد غذایی سروکار داره!!؟؟؟ وحالا وشکر وگوشت ووووو... خ

      • سید

        آقای رییسی می‌گفت غیر از چهار قلم جنسی که اعلام شده هیچ کالایی افزایش قیمت ندارد.پس چی شد؟جراحی اقتصاد شما پدر قشر ضعیف را درآورده.اصلا به قشر ضعیف و کم درآمد فکر میکنید؟؟؟

      • ناشناس

        مردم هم فقط نشستن اینا هم دارن تند تند گرون میکنن ایران فقط برا مرفح ها آقا زاده ها خوبه نه ما بدبختا که کسی از هیچیمون خبر نداره.

      • حسین

        اگر شکر گران شود این که مهم نیست این کارها در کشور عادی است چون مدیران کاری دیگر بلد نیستند چون توانشان بیشتر از این نیست

      • ناشناس

        وای چراهمه چیزسربه فلک کشیدخدا، ماالان داریم کیلو20میخریم الان چندمیشه لابدنزدیک 30 اونی که نداره چکارکنه بعدمیگن بچه بیاریدبیاریم مثل خودم فلک زده وبدبخت بشه

      • وحید

        شکر کجا کیلوی سیزده هزاروخورده است شکراز اسفند ماپارسال شده بیست وشش هزارتومن فروشگاه رفاه آورده کیلوی چهارده هزارتومن هرنفر سه کیلو دولتی آزادهم شده بیست شش هزارتومن

      ارسال نظر