پرداخت نقدی یارانهها ادامه نمییابد | برنامه «تخفیف درخرید کالا» به جای پول نقد
داریوش ابوحمزه، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: پرداخت بعدی به همین منوال و مقدار است، اما ممکن است مدل آن از حالت نقدی به حالت "تخفیف در خرید" روی کالاها تغییر کند که اگر این سیاست اجرا شد، اطلاعرسانی میشود.
محمد صادق مفتح گفت: ارائه سبد کالا در جبران افزایش قیمتها مستلزم مقدماتی از جمله ایجاد زیرساخت الکترونیکی، مسئله تأمین، راحتی و رفاه دریافتکنندگان کالا و همچنین واقعیتهای شبکه توزیع بود؛ بنابراین به برنامهریزی و دقت مضاعف نیاز داشت و تصمیم گرفته شد که این کار با عجله انجام نشده و در ابتدا بهصورت نقدی و پس از آن بهصورت سبد کالایی، انجام شود.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی درباره ابهامات موجود پیرامون کالابرگ و اینکه چرا از همان ابتدا این اقدام انجام نشد، افزود: این تصور که برای کالابرگ یک کار سختافزاری جدید مانند آنچه که در دهه ۶۰ داشتیم، انجام میشود؛ اشتباه است و به این شکل نخواهد بود و بهطور حتم از زیرساختهای موجود مانند کارتبانکی استفاده خواهد شد.
وی بیان داشت:، اما اینکه در قبال افزایش قیمت، سبد کالا بدهیم تا هزینه خانوار کنترلشده و مطمئن باشیم مقدار کالری و مواد غذایی لازم به خانوادهها میرسد، از اول در دستور کار دولت قرار گرفت و برنامهریزیهای لازم انجام شد، اما نیاز به مقدماتی داشت.
مفتح بیان داشت: یکی از موضوعات اصلی این بود که در ابتدای طرح که مردم خرید هیجانی در بازار دارند، این موج از سوی فروشگاههای زنجیرهای و میدانهای میوه و ترهبار با افزایش ساعت کار، کنترل شود و پس از بازگشت به شرایط عادی، توزیع در کل شبکه توزیع صورت گیرد، ضمن اینکه اکنون نیز توزیع در کل شبکه اتفاق میافتد.
وی بیان داشت: مردم همیشه بخشی از خرید خود را از مغازهها و بخشی را از فروشگاههای زنجیرهای و ... انجام میدادند و از این پس نیز همین روال طبیعی ادامه خواهد داشت، تنها بر اساس پیشبینی روبهرو شدن با موج خرید مردم در ابتدای کار توصیه شد سازمانها و فروشگاههایی که قابلبرنامهریزی است (سازمان میدانها و فروشگاههای زنجیرهای) مکلف شوند ساعتفروش خود را افزایش دهند تا مطمئن شویم که مردم در کمترین زمان ممکن، کالای خود را خریداری میکنند.
قائممقام وزیر صمت در امور بازرگانی در خصوص امکان فروش و یا واگذاری بخشی از این یارانه و یا امکان اختصاص کل مبلغ یارانه به خرید یک کالای اساسی مانند روغن، توضیح داد: بهطور طبیعی، مانند گذشته این شرایط شکل خواهد گرفت، هرچند که موافق این کار نیستیم، زیرا مقادیر کالایی تعیینشده (میزان گوشت و مرغی که بناست در قالب کالابرگ تحویل شود) بر اساس استاندارهای بهداشت و تغذیه است، اما از آنجا که به توافق فرد صاحب کالا و مغازهدار برمیگردد، ما قرار نیست در این خرده معاملات دخالت کنیم.
وی درباره اینکه نحوه پرداخت بعدی یارانهها چگونه خواهد بود؟ گفت پرداخت بعدی به همین منوال و مقدار است، اما ممکن است مدل آن از حالت نقدی به حالت "تخفیف در خرید" روی کالاها تغییر کند که اگر این سیاست اجرا شد، اطلاعرسانی میشود.
وی افزود:یارانهها خیلی زیاد بلوکه نمیماند و علت این بلوکه ماندن به تاریخ دقیق بازنگری در یارانهها باز میگردد و از این نظر فعلا در حسابها بلوکه است و زمانی که سیاستها اجرا شود، پولها نیز قابل برداشت میشود
جزییات طرح «مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها»
با آغاز اجرای طرح «مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها» از بیستم اردیبهشت ماه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که مسئولیت تعیین وضعیت اقتصادی خانوار و دهکبندی آنها را برعهده داشته، روشهایی را برای استعلام و ثبت اعتراض به دهکبندیها اعلام کرده است.
بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افرادی که به هر نحوه به دهکبندی خود اعتراض دارند میتوانند از طریق سامانه جامع رفاه ایرانیان در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس hemayat.mcls.gov.ir اعتراض خود را ثبت کنند و اگر اطلاعات اعلامی تایید شود، یارانه آنها جبران خواهد شد.
علاوه براین، شماره تلفن ۰۲۱۶۳۶۹ و شماره گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای پاسخگویی به سؤالات در این زمینه در اختیار مردم گذاشته شده است.
و اما افرادی از ابتدای اجرای طرح هدفمندکردن یارانهها در سال ۱۳۸۹ ، یارانه نقدی دریافت نکردهاند یا به دلیل انصراف یا عدم ثبت نام از سال ۱۳۹۳ مشمول یارانه مذکور نبوده و متقاضی بررسی شرایط مالی و اقتصادی خود برای دریافت یارانه کمک معیشتی جدید هستند، نیز می توانند طی سه ماه آینده نسبت به ثبت مشخصات خود در سامانهای که به زودی توسط سازمان هدفمندسازی یارانهها اطلاع رسانی خواهد شد، اقدام کنند.
در صورت تأیید درخواست، یارانه کمک معیشتی جدید از ابتدای اجرای برنامه محاسبه و به خانوار تعلق خواهد گرفت.
برای این موضوع نیازی به مراجعه حضوری و یا تماس تلفنی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیست و موضوع صرفا از طریق سامانه سازمان هدفمندسازی یارانهها که به زودی در دسترس قرار میگیرد، قابل پیگیری است.
در همین زمینه، عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته است: اجرای این طرح ملی سوالات و دغدغههایی را برای مردم به وجود آورد که نیازمند شفافسازی و همراهی همهجانبه است. گروههای پاسخگویی وزارت مردم به صورت شبانهروزی پاسخگوی درخواستها و سوالات خانوارها درباره عدالتبخشی به پرداخت یارانهها هستند.
وی افزود: در چهار روز اول اجرای طرح، دو میلیون تماس و مراجعه به سایت انجام شده و اعتراضات یک میلیون و ۵۰ هزار نفر ثبت شده که در حال بررسی است.
داریوش ابوحمزه، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز اخیرا به برخی پرسشها درباره یارانهها در لایوی اینستاگرامی پاسخ داده است:
ارسال نظر