جلسه ویژه مجمع تشخیص درباره نرخ ارز | پیش بینی قیمت دلار
اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسهای ، نقطه نظرات نمایندگان دولت و مجلس درباره تصمیم جدید درباره تأمین کالاهای اساسی با ارز ترجیحی را شنیدند و به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسهای ، نقطه نظرات نمایندگان دولت و مجلس درباره تصمیم جدید درباره تأمین کالاهای اساسی با ارز ترجیحی را شنیدند و به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
به گزارش عرشه آنلاین ، آیت الله آملی لاریجانی در ابتدای این جلسه با تأکید بر لزوم اطلاع اعضای مجمع از تصمیمات دولت و مجلس در موضوعات مهم اقتصادی، سیاسی، امنیتی و ... به منظور ارائه مشورت و همچنین ضرورت روشن ساختن ابعاد مختلف موضوعات برای هیأت عالی نظارت مجمع به منظور بررسی از حیث انطباق مصوبات با سیاستهای کلی نظام، این رویه را مسبوق به سابقه دانست و از معاون اقتصادی رئیس جمهوری، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس کل بانک مرکزی و همچنین رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خواست که گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور و همچنین نظرات خود درباره تصمیم ارزی جدید ارائه کنند.
آقای دکتر محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهوری، محور اصلی لایحه دولت را حفظ ارز ترجیحی برای تأمین کالاهای اساسی عنوان کرد.
در ادامه، آقای دکتر مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن ارائه گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور، گفت: تخصیص کل منابع ارزی کشور برای تأمین کالاهای اساسی، امری منطقی نیست و به همین دلیل دولت در صدد اصلاح آن و مصرف بهینه منابع ارزی است.
آقای دکتر صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه، به ارائه آماری از تأمین ارز کالاهای اساسی طی سال جاری پرداخت و بر اصلاح نحوه تخصیص منابع ارزی تأکید نمود.
در ادامه، آقای دکتر پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، بر توافق مجلس با پیشنهاد دولت تأکید کرد و یادآور شد: مجلس در حال بررسی لایحه دولت و رایزنی برای اجرای مؤثر آن است.
پس از اظهارات نمایندگان دولت و مجلس، برخی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
آقای دکتر پرویز داوودی با تأکید بر لزوم توجه هر چه بیشتر دولت به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم افزایش قدرت پول ملی، راهکار حل مشکلات ناشی از کمبود منابع ارزی و تفاوت نرخ ارز را تشدید و تقویت رصدها و نظارتها، توجه به پیمان ارزی، پیش بینی مالیات بر عایدی سرمایه و همچنین هدایت منابع پولی بانکها به سمت تولید عنوان کرد.
آقای دکتر داوود دانش جعفری نیز وضعیت فعلی را به دلیل وجود اختلاف در نرخ ارز، مستعد افزایش رانت و فساد دانست و با تأکید بر لزوم تثبیت نرخ ارز راه حل اصلی را جبران کسری بودجه دانست.
همچنین آقای دکتر سعید جلیلی با اشاره به نبود شفافیت در خصوص تخصیص ۵۷ میلیارد دلار ارز ترجیحی طی سالهای اخیر خواستار پیگیریهای قضائی در این زمینه شد.
وی همچنین راه حل اساسی مشکلات اقتصادی را در کاهش هزینههای غیرضروری و افزایش درآمدها به شکل واقعی دانست.
آقای دکتر احمد توکلی نیز بر ضرورت تثبیت نرخ ارز توسط دولت تأکید کرد.
همچنین آقای دکتر واعظ زاده با بیان اینکه تصمیمات فوری و موقتی باید مقدمه تصمیمات اساسی باشد، گفت: حذف حمایت ارزی از کالاهای اساسی و افزایش یارانه نقدی، تورم را افزایش خواهد داد.
حجت الاسلام مجید انصاری نیز با تأکید بر ضرورت کنترل منابع زاینده کسری بودجه، از افزایش بی رویه حقوقها انتقاد کرد و خواستار حذف یارانه نقدی اقشار برخوردار و همچنین توجه جدی به پیمان ارزی شد.
همچنین آقای مهندس میرسلیم با بیان اینکه نرخ ارز به صورت دستوری تثبیت نمیشود، بر لزوم جلوگیری از طرحهایی نظیر واردات خودرو که منابع ارزی کشور را تهدید میکند، تأکید کرد.
پیش بینی قیمت دلار برای فردا ۲۰آبان / واکنش منفی بازار به اقدام بایدن علیه ایران
این روزها با نزدیک شدن به مذاکرات هستهای و دور جدید گفتوگوهای ایران با اروپاییها، اخبار ضدونقیضی منتشر میشود که منجر به بالا رفتن سطح انتظارات تورمی و نگرانیها نسبت به آینده برجام شده و همین موضوع دلار را که تا هفته پیش محدوده ۲۷هزار تومان را حفظ کرده بود، در مسیر صعودی قرار داده است.
از ابتدای هفته جاری با اظهاراتی که از سوی مقامات داخلی و آمریکایی منتشر شد دلار فاز افزایشی گرفت و تا روز یکشنبه بعد از حدود یک ماه و نیم به مرز ۲۸هزار تومان رسید؛ روز دوشنبه بازار تقریبا آرام بود و سهشنبه هم افزایش عرضه از سوی بازارساز منجر به عقبنشینی برخی خریداران شد و از همین رو دلار در محدوده ۲۸۱۰۰ تا ۲۸۱۵۰تومان نوسان داشت تا اینکه اقدام بایدن علیه ایران مجددا جو بازار را متشنج کرد.
در حالیکه مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ درباره احیای برجام قرار است هشتم آذر ماه در وین برگزار شود، شب گذشته رییس جمهور آمریکا «وضعیت اضطراری ملی» در قبال ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد که این اقدام در کانالهای تلگرامی معاملات دلار برجسته شد.
در کنار این خبر که انتظارات تورمی و حجم خریدها را بالا برد، قیمت درهم نیز امروز به یک قدمی سطح ۷۷۰۰تومان رسید که این موضوع هم باعث شد دلار تا مرز ۲۸۲۰۰تومان پیشروی کند؛ حالا از آنجا که از ابتدای امسال دلار آزاد قیمتی بالاتر از ۲۸۳۰۰تومان را ندیده، برای عبور از این سطح نیاز به اهرم قدرتمندی دارد و باتوجه به اینکه زمان برگزاری دور بعدی مذاکرات مشخص شده، به نظر نمیرسد دلار بتواند در چنین شرایطی رکوردشکنی کند.
ارسال نظر