کمبود پول نقد در عابربانک‌ها | چرا عابربانک‌ها پول ندارند؟

به تازگی کمبود پول نقد در دستگاه‌های عابربانک، باعث مشکلات زیادی از جمله خرید از دستفروشان شده است.

کمبود پول نقد در عابربانک‌ها | چرا عابربانک‌ها پول ندارند؟

در این روزهای اخیر، خرید کردن از دست‌فروش‌ها به یک مشکل برای مردم تبدیل شده است. بسیاری از دست‌فروش‌ها و حتی برخی مغازه‌داران، تنها پول نقد دریافت کرده و از استفاده ازکارت‌خوان امتناع می‌کنند. از سوی دیگر ماجرا، این اتفاق باعث شده که در برخی موارد، صف‌های طولانی جلوی عابربانک‌ها تشکیل شود. عابربانک‌هایی که بخش زیادی از آن‌ها پول نقدی برای ارائه ندارند و باعث کمبود پول نقد شده‌اند. اما چه چیزی باعث این اتفاق شده است؟

امسال وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی، طی تصمیم جدیدی اعلام کردند که تراکنش‌های بانکی از طریق دستگاه کارت‌خوان، مشمول مالیات خواهد شد. این تصمیم از همان ابتدا با اعتراضات شدید صاحبان کارت‌خوان مواجه شد. به طوری که برخی از کسبه، در واکنش به این مالیات، مغازه‌های خود را تعطیل کردند. اما این مالیات دقیقا چیست؟

سیاوش غیبی‌پور، کارشناس مالیاتی، در این باره گفت: تراکنش در واقع انعکاس فعالیت‌های اقتصادی یک شهروند است. این طرح جدید باعث می‌شود که درآمدهای از طریق کارت‌خوان در مرحله اظهارنامه مالیاتی پیگیری شود. همچنین حساب افرادی که کارت‌خوان دارند اما کارت‌خوان آنها به پرونده مالیاتی متصل نیست، مسدود خواهد شد.

به نظر می‌رسد که این تصمیم وزارت اقتصاد مبنی بر مالیات ستانی از تراکنش‌های بانکی، یکی از دلایل مشکلات موجود باشد.

دست‌فروشان و مغازه‌داران به دلیل فرار از پرداخت مالیات، فقط وجه نقد دریافت می‌کنند. در نتیجه تقاضای پول نقد افزایش یافته و بسیاری از عابربانک‌ها، اسکناس کافی برای پاسخ دادن به این افزایش تقاضا را ندارند و کمبود پول نقد بوجود می‌آید. موضوعی که یک منبع آگاه در بانک مرکزی هم آن را تایید کرده است.

غیبی‌پور در رابطه با کاسبانی که فقط پول نقد دریافت می‌کنند، گفت: برنامه‌هایی از سوی بانک مرکزی وجود دارد که پول‌ نقد افراد ردگیری شده و مشخص شود که از چه طریقی بدست آمده است. اگر این درآمد از مسیری باشد که مالیات آن پرداخت شود که مشکلی نیست اما اگر اینطور نباشد، به عنوان پولشویی ثبت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر کسی پولی با منشا نامشخص داشته باشد، این پول به هر شکلی که باشد باید منشایابی شود. بنابراین این رفتار فروشندگان نیز مقطعی است و در آینده برطرف خواهد شد./ تجارت نیوز

دیگر رسانه ها

کدخبر: 31122

ارسال نظر