کام بورسی ها سرخ و تلخ تر شد| در بورس چه خبر است |
امروز شاخص کل با افت بیش از ۱۷هزار واحدی، کام بورسیها را تلخ کرد. شاخص کل بورس امروز در پایان معاملات، ۱۷هزار و ۳۵۴واحد سقوط کرد و روز تلخی را برای سهامداران رقم زد. به این ترتیب روزهای سرخ بورس ادامه یافت.
علت ریزش بورس امروز چه بود؟امروز شاخص کل با افت بیش از ۱۷هزار واحدی، کام بورسیها را تلخ کرد. شاخص کل بورس امروز در پایان معاملات، ۱۷هزار و ۳۵۴واحد سقوط کرد و روز تلخی را برای سهامداران رقم زد. به این ترتیب روزهای سرخ بورس ادامه یافت.
به عقیده کارشناسان بازار سرمایه ، شرایط تکنیکالی بازار نیز، یکی از علل سقوط بورس امروز بوده است. تکنیکایستها اعتقاد دارند که بررسی روند شاخص کل، از ادامه کاهش آن حکایت دارد. تحلیل تکنیکال، این سیگنال را به بازار میدهد که هدف بعدی شاخص کل، سطح یک میلیون و ۳۵۰هزار واحد است. به این ترتیب، فروشندگان برای جلوگیری از زیان، به تکاپو افتادهاند.
تجارت نیوز نوشت یکی دیگر از علل تشدید سقوط بورس امروز، بازگشایی نماد پتروشیمی فناوران بود. نماد شفن پس از توقف معاملات در تاریخ سوم مرداد ماه، به دلیل برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه، امروز بازگشایی شد. این بازگشایی اما افت ۲۸درصدی قیمت نماد «شفن» را در پی داشت. به این ترتیب نماد «شفن» به تنهایی شاخص کل را بیش از دو هزار و ۵۰۰واحد کاهش داد.
در حال حاضر، عوامل بنیادی موجود در بورس میتوانند اوضاع بد سهامداران را دگرگون کنند. با این وجود، به نظر میرسد که معاملهگران توجهی به این سیگنالهای مثبت ندارند.
گزارشهای فصلی بسیاری از شرکتهای بورسی از وضعیت خوب این شرکتها حکایت دارند. رشد سوددهی شرکتها و همچنین طرحهای توسعهای برخی از آنها، میتواند نشاندهنده وضعیت خوب آنها در آینده باشد. اما نه تنها تقاضایی برای این شرکتها در بازار وجود ندارد، عرضهکنندگان سهام در بازار جولان میدهند.
از طرف دیگر رشد تورم در ماههای اخیر هم نتوانسته بورس را سبزپوش کند. تورمی که در تیر ماه رکوردشکنی کرد و امیدی نیز برای بهبود آن وجود ندارد.
یکی از دلایل بی توجهی بورسیها به این سیگنالها، بی اعتمادی بوجود آمده در بین اهالی بازار است. بسیاری از مردمی که سال ۹۸ و ۹۹ به بورس دعوت شدند، زیانهای سنگین را تجربه کردهاند. به همین دلیل این سیگنالهای مثبت، توان جلب کردن دوباره اعتماد آنها و بازگرداندن پول مردم به معاملات سهام را ندارند.
یکی از مطالبات اهالی بازار سرمایه در روزهای گذشته، جلوگیری از رشد سود بین بانکی بود. بورسیها که افزایش این نرخ در ماههای گذشته را یکی از عوامل افت بورس میدانستند، بارها نسبت به این موضوع اعتراض کردند. در واکنش به این اعتراضات، دولت و بانک مرکزی در ۶مرداد ماه، نرخ سود بین بانکی را از ۲۱.۳۱درصد به ۲۱.۱۳درصد کاهش دادند. با این وجود، نه تنها بازار واکنش مثبتی به این موضوع نشان نداد، بلکه امروز یکی از سنگینترین افتهای روزهای گذشته را رقم زد.
سایه سنگین مذاکرات بر سر بورس
یکی از مهمترین ابهاماتی که همیشه پیرامون معاملات بورس وجود داشته و ریسک معامله را برای بورسیها بالا برده، آینده مذاکرات هستهای است. مذاکراتی که ماهها است بر بورس سایه انداخته و هرگونه خبر منفی از آن، واکنش شدید بورسیها را در پی دارد. هرچه به نتیجه رسیدن این مذاکرات طولانی شود و این ابهامات ادامه پیدا کنند، واکنش منفی بازار به آن ادامه خواهد داشت.
ارسال نظر