التهاب در بازار مرغ/ کاهش مصرف، افزایش قیمت!

مدیر بازرسی و نظارت بر محصولات کشاورزی در پاسخ به این سوال که اگر نظارت وجود دارد پس چرا در بازار تخلف گران فروشی زیادی وجود دارد، می‌گوید: خب در دزدی هم دزد را می‌گیرند و مجدد دزدی می‌شود. نمی‌توانیم بگوییم چون دزد را گرفتیم دزدی قطع می‌شود

التهاب در بازار مرغ/ کاهش مصرف، افزایش قیمت!

«مرغ کیلویی ۶۶ هزار تومان! » این قیمتی است که یکی از مرغ فروشان شهر اعلام می‌کند.

بازار مرغ به گونه‌ای با التهاب و گران‌فروشی مواجه شده است که میزان مصرف مرغ را تحت‌الشعاع خود قرار داده  و آن‌طور که مسئولان جهاد کشاورزی اذعان می‌کنند مصرف آن کاهش‌یافته است. در بازدید میدانی ما مشخص شد که زنجیره گران‌فروشی مرغ به ادعای اکثر مرغ فروشان به مرغداری‌ها برمی‌گردد که مرغ زنده را باقیمتی بیش از قیمت مصوب (۴۱ هزار تومان) و در برخی موارد باقیمت ۴۵ هزار تومان به فروش می‌رسانند و از سویی دیگر، شرکت‌های توزیع نیز به فروش مرغ باقیمت های  ۶۱ و ۶۳ هزار تومان به مغازه‌داران اقدام می‌کنند. در نهایت قیمت مرغ حدود ۶۶ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد. در این میان هرچند برخی از مرغ فروشان به فروش مرغ باقیمت مصوب اقدام می‌کنند، اما اکثر آنان برای خرید مرغ باقیمت حداقل ۶۱ هزار تومان از شرکت‌های توزیع اظهار گلایه می‌کنند. همه این‌ها در حالی است که مدیر بازرسی و نظارت جهاد کشاورزی درباره گران‌فروشی‌ها به دلیل ضعف نظارت می‌گوید: «در دزدی هم دزد را می‌گیرند و مجدد دزدی می‌شود.» وضعیت آشفته‌بازار مرغ فقط به گران‌فروشی منتهی نمی‌شود، بلکه برخی از مرغ فروشان از کمبود مرغ گرم نیز صحبت می‌کنند، به گونه ای که یکی از مرغ فروشان دراین‌باره ادعا می‌کند: قبلا روزانه یک تن تا یک و نیم تن مرغ خریداری می‌کردیم، اما به تازگی این میزان به ۲۰۰ کیلو رسیده است. این در حالی است که مسئولان جهاد کشاورزی اعلام می‌کنند که کمبود نداریم و فقط مصرف مرغ کاهش یافته است.

تخلف تقریبا یک میلیاردی صنف مرغ فروشان در شهریور ماه

ناصر شعربافیان، مدیر بازرسی و نظارت بر محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی درباره دلیل گرانی مرغ می‌گوید:  تولیدکنندگان مرغ گرم در کشور از طریق تشکلی که دارند قیمت تمام شده خودشان را بالاتر از قیمت‌های مصوب تنظیم بازار کشور اعلام می‌کنند و می‌گویند قیمت مصوب برای ما صرف نمی‌کند. با این حال رعایت قیمت مصوب لازم الاجراست با این توضیح که هم اکنون میزان مصرف گوشت مرغ گرم بر اساس شواهد و قراین در بین مردم کاهش یافته است. چون خانواده‌ها بیشتر به سمت مصرف گوشت قرمز رفته‌اند که در مقایسه با گوشت مرغ قیمت مناسب تری دارد. به واحدهای تولیدی هم اعلام کردیم اجازه فروش بیشتر از نرخ مصوب ندارند.

وی خاطر نشان کرد: اگر واحدهایی در حال توزیع با قیمت مصوب و قانونی هستند وظیفه خود را انجام می‌دهند، هرچند این میزان کم باشد. وی درباره میزان بازرسی‌ها گفت: در شهریور امسال هزار و 89 مورد بازرسی منجر به تشکیل 96 پرونده تخلف  با ارزش ریالی حدود یک میلیارد تومان شد.

کاهش مصرف مرغ

مدیر بازرسی و نظارت بر محصولات کشاورزی در پاسخ به این سوال که اگر نظارت وجود دارد پس چرا در بازار تخلف گران فروشی زیادی وجود دارد، می‌گوید: خب در دزدی هم دزد را می‌گیرند و مجدد دزدی می‌شود. نمی‌توانیم بگوییم چون دزد را گرفتیم دزدی قطع می‌شود. ما درصدی از تخلفات را می‌توانیم کشف و تنظیم پرونده کنیم. دقیقا مثل این می‌ماند شما به نیروی انتظامی بگویید تمام دزدان را بگیرید و دیگر دزدی نشود. اگر این شدنی است، فرمایش شما برای بازرسی و نظارت هم شدنی است.

وی درباره کمبود گوشت مرغ و مرغ زنده می‌گوید: تولید مرغ کاهش یافته چون میزان مصرف کاهش یافته اما به هیچ عنوان کمبود نداریم. وی افزود: قیمت مصوب مرغ منجمد هر کیلو گرم 45 هزار تومان فروش توسط امور پشتیبانی دام و 48 هزار تومان فروش برای مصرف کننده است.

کاهش ۲۰ درصدی جوجه ریزی در مهر ماه

محمد مهدی یعقوب زاده، مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی درباره قیمت مرغ مصوب می‌گوید: قیمت مصوب مرغ زنده 41 هزار تومان و برای مصرف کننده 59 هزار و 800 تومان است. قیمت مرغ در کشتارگاه‌ها هم حدود 55  تا 57 هزار تومان و در  تحویل مراکز فروش هم با قیمت 58 هزار تومان است. وی درباره کمبود مرغ می‌گوید: ما موضوع کمبود را تایید نمی‌کنیم چون خیلی از مواقع در هفته‌های قبل مازاد داشتیم. وی افزود: بین 350 تا 450 تن روزانه تولید مرغ داریم و مصرف آن هم بین 400 تا 470 تن متغیر است.

وی درباره گرانی می‌گوید: ما همیشه 10 تا 15 درصد بیشتر از مصرف مان مرغ داشتیم، اما هم اکنون با توجه به افزایش قیمت هزینه‌ها مرغداران طالب تولید بیشتر نیستند. ما به دنبال تولید با حداقل قیمت هستیم. قیمت مرغ موقت در نوسان است و قیمت‌ها مجدد کاهش می‌یابد، اگر هم کاهش نیابد متعادل خواهد شد.  وی درباره میزان جوجه ریزی می‌گوید: میزان جوجه ریزی در مهر تا کنون پنج میلیون و 500 هزار قطعه بوده که پیش بینی ما این است این ماه هفت میلیون جوجه ریزی داشته باشیم درحالی که سال قبل در مهر هشت میلیون و 600 هزار بوده است. بنابراین میزان جوجه ریزی نسبت به مشابه آن در سال گذشته 20 درصد کاهش یافته است. اگر روزانه محاسبه کنیم معادل همین میزان کاهش جوجه ریزی، مصرف نیز کاهش یافته است. 20 درصد کاهش تولید ناشی از کاهش مصرف مرغ در استان بوده است. وی خاطر نشان می‌کند: ما سه تا چهار هزار تن مرغ منجمد داریم که باید توزیع شود. بنابراین تمام مراکز می‌توانند به ما مراجعه کنند تا به روند توزیع این میزان کمک شود.

یعقوب زاده درباره قیمت تمام شده مرغ برای مرغدار می‌گوید: قیمت تمام شده مرغ از مقدار مصوب بالاتر است. وی در پاسخ خبرنگار خراسان به این سوال که رقم قیمت تمام شده را اعلام کنید، می‌گوید: خیر، نمی‌توانم بگویم. چون امروز به شما قیمتی را اعلام می‌کنم و بعد ممکن است فردا قیمت جوجه ریزی تغییر کند.

 

منبع: روزنامه خراسان

منبع: خراسان

دیگر رسانه ها

کدخبر: 47166

ارسال نظر