اسامی نخستین خودروهای وارداتی اعلام شد + عکس
نخستین خودروهای وارداتی که راهی جادههای ایران میشوند، شامل فیات ۵۰۰، فیات تیپو (TIPO)، هیوندای النترا (ELANTRA)، هیوندای کونا (KONA)، هیوندای آی ۱۰ (I ۱۰)، دانگ فنگ Aeolus Yixuan Max و سه محصول چانگان است.
اولین ثبت سفارشهای واردات خودرو انجام شده و پیش بینی میشود تا در اوایل دی ماه نخستین خودروهای وارداتی وارد کشور شود.
با نزدیک شدن به زمان عرضه نخستین خودروهای وارداتی، گمانهزنیها درباره برندهای وارداتی ادامه دارد.
آنطور که مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت اطلاعرسانی کردهاند، تاکنون کل درخواستهای واصله برای واردات خودرو افزون بر ۴۰۰ فقره بوده که در کارگروه تجارت و ارتباطات بین الملل معاونت حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت مورد بررسی قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، در مجموع ۴۰۰ مجموعه و شخصیت حقیقی تقاضای واردات خودرو را ارائه کردند که ۲۷ شرکت حداقل شرایط را داشتند و چهار شرکت ثبت سفارش را انجام دادند و بر اساس این گزارش محموله یکی از شرکتها وارد گمرکات کشور شده است.
بر اساس این گزارش نخستین خودروهای وارداتی که راهی جادههای ایران میشوند، شامل فیات ۵۰۰، فیات تیپو (TIPO)، هیوندای النترا (ELANTRA)، هیوندای کونا (KONA)، هیوندای آی ۱۰ (I ۱۰)، دانگ فنگ Aeolus Yixuan Max و سه محصول چانگان است.
نام ۱۰ خودرو وارداتی که احتمالا بهعنوان اولین سدشکن از گمرک عبور میکنند اعلام شده است. در این فهرست، نام یک کراوساور ژاپنی، سه کراساور چینی، یک کراوس اور کرهای، سه دستگاه سدان کوچک شهری و دوتا ماشین کوچک شهری بهچشم میخورد. میتسوبیشی ASX، فیات ۵۰۰، هیوندای النترا و هیوندای i۱۰ پیش از این هم در ایران مشاهده شدهاند، اما مهمترین رونمایی احتمالا به فیات تیپو تعلق دارد. هیوندای کونا و چانگان یونیتی هم از شانس زیادی برای جلب توجه مشتریان ایرانی برخوردار هستند. اولین و مهمترین چیزهایی که درباره این ۱۰ خودرو میدانیم به این شرح است.
میتسوبیشی ASX
میتسوبیشی ASX مدل ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ قبلا در بازار ایران حضور داشته است و قیمت مدلهای کارکرده آن در حال حاضر به یکمیلیارد و ۱۵۰ میلیون تا یک میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان میرسد. میتسوبیشی ASX یک کراساور جمعوجور است که در بازار با نام اوتلندر اسپرت نیز شناخته میشود. مدلهای موجود در بازار ایران، نسل سوم این خودرو هستند که از سال ۲۰۱۰ تاکنون در خط تولید قرار دارند. نمونه فیسلیفت شده ASX در سال ۲۰۱۱۷ بهبازار عرضه شد و جلوتر از نمونههای اولیه یعنی مدلهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ قرار گرفت. این خودرو به پیشرانه دو لیتری چهار سیلندر مجهز است. وزن ASX به هزار و ۳۶۰ گرم میرسد و نیروی تولید شده توسط موتور توسط گیربکس CVT به هر چهارچرخ منتقل میشود تا میتسوبیشی ASX بتواند ظرف ۱۰ ثانیه سرعت خود را از صفر تا ۱۰۰ افزایش دهد.
فیات ۵۰۰
فیات ۵۰۰، احتمالا پس از فولکس قورباغه محبوبترین خودروی سایز کوچک دنیا است. ماشین کوچولوی ایتالیایی از سال ۲۰۰۶ با فیسلیفت جدید عرضه شد تا DNA قدیمی را در لباسی جدید و مدرن بهنمایش بگذارد. وزن این خودرو به یکتن نمیرسد و با توجه به آپشنها نهایتا ۸۶۵ تا ۹۸۰ کیلوگرم خواهد بود. در طراحی داخلی تلاش کردهاند یک ماشین لوکس را عرضه کنند. پیشرانههای بنزینی فیات ۵۰۰، شامل نمونههای ۹۰۰ سیسی توربوشارژ، ۱.۲ لیتر و ۱.۴ لیتر تنفس طبیعی و ۱.۴ لیتر توربوشارژ است. به گزارش فرارو، مدل ۱.۲ لیتری فیات ۵۰۰ که مهمترین نمونه حاضر در ایران خواهد بود، ارزانترین نسخه از این خودرو بهحساب میآید که با حجم ۱۲۴۲ سیسی و قدرت ۶۹ اسب بخار مشهور است. طبیعی است که با آن نتوانید در مسابقاتی رالی شرکت کنید. صفر تا ۱۰۰ در ۱۳ ثانیه رخ میدهد و نهایت سرعت فیات ۵۰۰، بهعنوان یک ماشین کوچک شهری، ۱۶۰ کیلومتر برساعت است. در عوض میانگین مصرف سوخت این خودرو کمتر از پنچ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود.
فیات تیپو (TIPO)
فیات تیپو یک خودرو کامپکت که از سال ۲۰۱۵ تولید میشود و در کشور ترکیه با نام ایگا بهعنون ناوگان تاکسی بهکار گرفته شده است. نسخه ۱.۴ لیتری پایه این خودرو که ۹۵ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۱۲۷ نیوتونمتر تولید میکند، تقریبا گزینهای ایدهال برای ورود به ایران خواهد بود. طراحی کابین فیات تیپو یک سروگردن بالاتر از دیگر رقبای همقیمت خود یعنی پژو ۳۰۱، رنو سیمبل و داچیا ساندرو قرار میگیرد و از نظر فضای داخلی بهمراتب جادارتر از رنو سیمبل است و میتوان آن را همرده النترا و سراتو دانست.
فیات تیپو، بیشتر خودرویی اقتصادی برای استفاده روزمره است. هندلینگ این خودرو، در سطح متوسط و رو به پایین است. کیفیت سواری آن را باید بهتر از رنو ساندرو و بیشتر شبیه پژو ۳۰۱ توصیف کرد. فضای داخلی مابین فیات تیپو، مملو از پلاستیک خشک است، اما حداقل در تست تصادف معتبر یورو NCAP، موفق به کسب سه ستاره ایمنی شده است.
هیوندای النترا (ELANTRA)
هیوندای النترا بعد از برجام شانس تولید در داخل کشور را پیدا کرد و اینبار هم جزو اولین سری از خودروهای وارداتی خواهد بود. نسخههای موجود در بازار، نسل ششم هیوندای النترا بهحساب میآیند. النترا یک سدان جمعوجور اقتصادی است. تویوتا کرولا، مزدا ۳ و کیا سراتو را بهعنوان مهمترین رقبای هیوندای النترا در ایران میشناسند. نمونههای حاضر در ایران امکانات رفاهی زیادی مثل کروز کنترل، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور باران، رادار نقطه کور، سیستم روشنایی اتوماتیک، فرمان الکتریکی، غربیلک قابل تنظیم مجهز به کلیدهای کنترلی و گرمکن، سیستم مولتی مدیا با شش بلندگو و نمایشگر لمسی پنج اینچی، دوربین دنده عقب، ورود و استارت بدون کلید، سانروف، گرم کن صندلی جلو و عقب، سردکن صندلی جلو، حافظه صندلی، و رینگهای آلومینیومی اسپرت ۱۷ اینچی برخوردار هستند. قیمت این خودرو در حال حاضر در بازارا یاران به ۱.۲ تا دو میلیارد تومان میرسد.
هیوندای کونا (KONA)
هیوندای کونا، یک کراساور جمعوجور است که تا اینجای کار عجیبترین خودرو حاضر در لیست بهحساب میآید. این خودرو را میتوان رقیب نیسان جوک دانست. نسخه سال ۲۰۲۲ هیوندای کونا، با موتور چهار سیلندر دو لیتری کار میکند که قادر است ۱۵۰ اسب بخار قدرت تولید کند. این کراساور کامپکت در نسخه SE امکاناتی مثل نمایشگر دیجیتال مولتی مدیا با ابعاد هشت اینچ، سیستم صوتی با شش اسپیکر، سیستم استارت کیلس، کروز کنترل و سیستم تهویه هوای اتوماتیک را عرضه میکند. حجم صندوق عقب نزدیک ۵۴۰ لیتر است. بررسی مشخصات و قیمت نشان میدهد در صورت قطعی شدن ورود هیوندای کونا بهایران، باید انتظار برچسب قیمت حدود ۱.۴ میلیارد تومان را داشته باشیم.
به گزارش فرارو، هیوندای کونا در نسل قبل هم شانس ورود به ایران را داشت که با بازگشت تحریمها، ناکام ماند. این خودرو اولین بار در سال ۲۰۱۸ تولید شد و مدل سال ۲۰۲۰ تنها از یک فیسلیفت جزئی برخوردار است. مهمترین ویژگی ظاهری هیوندای کونا در بخش جلو، چراغهای باریک LED روشنایی در روز است و مهشکنها نقش چراغ اصلی را بازی میکنند.
هیوندای آی ۱۰ (I ۱۰)
هیوندای i10 اولین بار در سال ۲۰۰۷ روی خط تولید رفت و مدلهای سال ۲۰۱۷ آن شانس ورود به ایران و عرضه بهصورت مونتاژی را پیدا کردند. در بخش موتور، هیوندای i10 به پیشرانه کوچک چهار سیلندر با حجم ۱.۲ لیتر مجهز است که میتواند ۸۶ اسب بخار قدرت تولید کند و آن را به جعبهدنده چهار سرعته اتوماتیک ارسال کند. ظاهر هیوندای i10 نشان میدهد که نباید توقع سرعت و چالاکی از آن داشته باشید. تقربا ۱۴ ثانیه زمان میبرد تا هیوندای i10 از سرعت صفر به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و نهایت سرعت آن ۱۶۶ کیلومتر بر ساعت خواهد بود. در عوض بهازای هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش شهری، هیوندای i10 تنها حدود شش لیتر بنزین مصرف میکند. هیوندای i10 همچنین همراه خود چهار ستاره ایمنی یورو NCAP را خواهد داشت. میتسوبیشی میراژ، امجی ۳ و کیا پیکانتو رقبای اصلی هیوندای i10 در ایران بهحساب میآیند.
دانگ فنگ Aeolus Yixuan Max
دانگفنگ ایولوس ییژوآن Max، یک سدان کامپکت نهچندان گرانقیمت است که از نظر انداره به فولکس واگن پاسات اروپایی شبهات دارد. بزرگترین اندازه رینگ این خودرو ۱۷ اینچ است که در برابر بدنه بسیار بزرگ آن کوچک بهنظر میرسد. برای ایولوس ییژوآن Max، موتور ۱.۵ لیتر و مجهز به سیستم توربوشارژ و پاشش سوخت مستقیم پیشبینی شده که میتواند ۱۹۰ اسب بخار قدرت تولید کند و نهایت سرعت را به ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت افزایش دهد. تولید دانگفنگ ایولوس ییژوآن مکس با قیمت پایه ۱۵ هزار دلار آغاز شده است که دقیقا با آنچه در خودروهای وارداتی جدید توقع داریم، منطبق است. روی موتور بنزینی دانگفنگ ایولوس ییژوآن Max، گیربکس هفتدنده دیده شده است. حداکثر سرعت این خودرو ۲۱۰ کیلومتربرساعت اعلام شده است.
سه محصول چانگان،چانگان CS۳۵ پلاس، CS۵۵ پلاس و UNI-T
آنطور که روز گذشته معاون خرید گروه سایپا خبر داده، سه محصول چانگان CS ۳۵ پلاس، CS ۵۵ پلاس و UNI-T در سبد محصولات سایپا قرار میگیرد و ثبت سفارش ۲۰ هزار دستگاه از محصولات جدید انجام شده است
بررسیها از تبلیغات محیطی برخی شرکتهای واردکننده خودرو و همچنین گفتگو با مطلعین بازار حاکی است، تاکنون حضور خودروهای ایتالیایی، ژاپنی، کرهای و برخی خودروهای چینی که در ادامه به آنها اشاره میشود در کشور قطعی شده و به عنوان نخستین خودروهای وارداتی راه به خیابانها پیدا میکنند.
چانگان یونیتی در تابستان ۱۴۰۱ توسط سایپا وارد ایران شد و تستهای فنی را پشت سر گذاشت، بههمین دلیل میتواند جدیترین گزینه واردات بهحساب بیاید. قیافه و ظاهر آن از یک کراساور اسپرت جذاب خبر میدهد. خبر بد اینکه در بازار چین، قیمت چانگان یونیتی، با موتور ۱.۵ لیتری، حدود ۱۱۶ تا ۱۴۰ هزار یوآن و با موتور دو لیتری حدود ۱۳۸ تا ۱۵۰ هزار یوآن است که میتوان آنها را معادل ۱۷ تا ۲۲ هزار دلار دانست. بهاین ترتیب قیمت چانگان یونیتی در بازار ایران بهراحتی از مرز یک میلیارد تومان قیمت عبور میکند. لاماری ایما، فونیکس تیگو ۷ پرو، کی ام سی K7 و دیگنیتی مهمترین رقبای چانگان UNI-T هستند. شتاب صفر تا ۱۰۰ چانگان یونیتی در نمونه ۱.۵ لیتری حدود ۸.۶ ثانیه اعلام شده است. چانگان CS55 پلاس با قیمت ۲۰ تا ۲۳ هزار و ۷۰۰ دلار عرضه خواهد شد و میتوانیم چانگان CS35 را در بازه قیمت ۱۴ تا ۱۵ هزار دلار ملاقات کنیم.
گفتنی است آنطور که روز گذشته معاون خرید گروه سایپا خبر داده، سه محصول چانگان CS ۳۵ پلاس، CS ۵۵ پلاس و UNI-T در سبد محصولات سایپا قرار میگیرد و ثبت سفارش ۲۰ هزار دستگاه از محصولات جدید انجام شده است.
انتظار میرود با عرضه خودرو در بورس و انجام شدن واردات، التهابات بازار بهشدت کاهش یابد و دست سوداگران و واسطهها کوتاه شود.
پیش از این «امید قالیباف» سخنگوی وزارت صمت اظهار داشت: طبق برنامه ریزی انجام شده در سه ماهه باقی مانده امسال ۱۰۰ هزار دستگاه و به همین تعداد هم در سه ماهه اول سال ۱۴۰۲ خودرو از طریق واردات تامین میشود.
وی افزود: تحویل خودرو در دو بازه زمانی سه و ۶ ماهه خواهد بود از این رو ممکن است متقاضیانی که از طریق بورس کالا خرید میکنند سه تا ۶ ماه پس از زمان خرید خودروی آنها تحویل داده شود که این زمان با توجه به ساخت خودرو و حمل آن طبیعی است.
همچنین معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه پیشبینی میشود تا پایان سال ۹۰ هزار دستگاه خودرو وارد کشور شود، گفت: مطابق آییننامه اولویت با خودروهای کمتر از ۱۰ هزار یورو خواهد بود و پس از آن خودروهای در بازه قیمتی ۱۰ تا ۲۰ هزار یورویی وارد خواهد شد.
ارسال نظر