بحران بزرگ در «دیجی کالا»
دیجی کالا یکی از کسبوکارهای آنلاینی بود که اخیرا، هم از سمت دولت و هم از سمت مردم مورد قضاوت قرار گرفت و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرد.
دیجی کالا یکی از کسبوکارهای آنلاینی بود که اخیرا، هم از سمت دولت و هم از سمت مردم مورد قضاوت قرار گرفت و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرد.
فیلترینگ و اختلالات اینترنت در سه ماه اخیر آسیبهای فراوانی به کسبوکارها و بهویژه استارتاپها وارد کرده است. در این میان، اولین چیزی که به ذهن مدیران میرسد، بحث تعدیل نیرو است.
طی ماههای اخیر، محدودسازی اینترنت و فیلترینگ آسیبهای فراوانی به استارتاپها و کسبوکارهای آنلاین وارد کرده است. این آسیبها نه تنها به صورت مستقیم بر زیرساختهای کسبوکار و مارکتینگ اثرگذار بوده، بلکه به صورت غیرمستقیم بر بخشهای دیگری مثل منابع انسانی و… نیز تاثیر گذاشته است.
اما، این تنها فشاری نبود که استارتاپها در این اواخر تحمل میکردند، تحریم از سمت مردم نیز چالش دیگری بود که باعث کاهش درآمد و در نتیجه چالشهای فراوان این کسبوکارها شد.
دیجی کالا یکی از کسبوکارهای آنلاینی بود که اخیرا، هم از سمت دولت و هم از سمت مردم مورد قضاوت قرار گرفت و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرد.
این مشکلات برای هر کسبوکاری، منجر به کاهش درآمد خواهد شد و اولین اقدام برای حفظ بقای آن کسبوکار کاهش هزینههاست. یکی از مواردی که کسبوکارهای اینترنتی در روزهای اخیر، برای کاهش هزینه انتخاب کردند، بحث تعدیل نیروی انسانی بود.
دیجی کالا زیر بار تعدیل میرود؟
اگرچه دیجی کالا پذیرای عنوان «تعدیل نیرو» نیست و از سمت روابط عمومی این پلتفرم بیان شده که: «همه ساله تعدادی نیرو از شرکت خارج میشوند و این اتفاق مربوط به امسال نیست، و صرفا تمدید نکردن قرارداد است. امسال نیز به روال سالهای گذشته با برخی از نیروهای خود خداحافظی کردیم و البته با تغییر شرایط به برخی دیگر اعلام کردیم برای سال آینده دنبال کار باشند و این هم قطعی نیست، اما رقم ۳۰٪ تعدیل را نداشتیم».
با یک جستجو در لینکدین و مشاهده Open to work از سمت نیروهای دیجی کالا، این پاسخ زیر سوال خواهد رفت. از طرفی با کاهش درآمد دیجی کالا، نحوه حفظ منابع انسانی این استارتاپ و تامین حقوق کارکنان، بحث برانگیز است. از طرفی نیز، در پی اختلال اینترنت و فیلترینگ شبکههای اجتماعی فعالیت این استارتاپ در رسانههای اجتماعی به طرز چشمگیری کاهش یافته است. در اینجا این سوال مطرح میشود که تیم رسانههای اجتماعی دیجی کالا دقیقا مشغول انجام چه فعالیتی خواهد بود؟روایت یک کارمند از تعدیل نیرو
یکی از نیروهای تعدیل شده از دیجی کالا، به خبرنگار تجارتنیوز گفت:«میدانستم دیر یا زود این اتفاق می افتد، به نوعی امنیت شغلی نداشتم چرا که دائم از سمت مدیر به خداحافظی با مجموعه تهدید میشدم. هفته دوم آذرماه طی یک جلسه به من اعلام کردن که تعدیل شدهام و تا پایان ماه بیشتر نمیتوانم در شرکت بمانم. در آن زمان من دو هفته از آذرماه را از دست داده بودم، به من گفتند که برای پرداخت حقوق تا آخر دی ماه با منابع انسانی مذاکره خواهند کرد اما من صرفا حقوق آذرماه را دریافت کردم و مجبور شدم طی دو هفته برای پیدا کردن کار جدید تلاش کنم. هنوز هم با من تسویه نشده و حمایتی از سمت منابع انسانی دیجی کالا دریافت نبوده است».
او درباره پر کردن استعفانامه اضافه کرد: «این یکی از سیاستهای دیجی کالاست که هنگام خروج نیروها برای تسویه الزام به استعفاست، حال چه تعدیل باشد چه استعفا و من فکر میکنم برای جلوگیری از بازتاب رسانهای این اتفاق میافتد. اینکه در مدت زمان کمی مجبور شدم به دنبال کار بروم، آن هم در شرایط اقتصادی نامناسب و این فصل از سال برایم خیلی دشوار بود. بدترین حالت برای نیرویی که عاشق کارش است حالتی بود که من و دیگر همکاران تعدیل شدهام تجربه کردیم».
طبق قانون، اعلام به قطع همکاری و یا عدم تمدید قرارداد با کارمند باید حداقل یک ماه زودتر از سمت کارفرما صورت گیرد. در وضعیت نامناسب کسبوکارهای آنلاین، دو یا سه هفته جستجو برای کار جدید زمان بسیار کمی است. این در حالیست که با پر کردن استعفا، آن هم در ازای انجام تسویه، نیروی کار حقی بر حقوق و بیمه تا پایان قرارداد خود را ندارد و این در حالیست که کارمند میتواند با ارائه نامه اخراجی از سمت کارفرما، بر طبق سابقه بیمه خود، تا پیدا کردن کار جدید، حقوق خود را از بیمه دریافت نماید.
متاسفانه بسیاری از نیروهای کار از حق و حقوق خود بی خبر هستند و همین باعث میشود بسیاری از کارفرمایان عامدانه سیاست هایی خلاف قانون را در پیش بگیرند.
ارسال نظر