مسکن چینی در تهران | ماجرای مسکن ملی چینی چیست؟
در حال حاضر اصلیترین بحثی که در حوزه تولید مسکن مطرح است، مشارکت با چینیها برای ساختوساز مسکن است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران معتقد است اگرچه چینیها در حوزه صنعتیسازی و تکنولوژی صنعت ساختمان پیشرو هستند ولی شکل و شیوه کار با چینیها در ساخت و تولید چهار میلیون مسکن باید مشخص شود.
خشایار باقرپور، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران با اشاره به برنامه ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در کشور اظهار کرد: در حال حاضر اصلیترین بحثی که در حوزه تولید مسکن مطرح است، مشارکت با چینیها برای ساختوساز مسکن است. معتقدم که طرح نهضت ملی مسکن در ابتدا غیرواقعگرایانه شروع شد و بر اساس هزینههای تولید دستوری حرکت می کرد و عملا به جایی رسید که بانکها و سایر نهادهای متولی خیلی با این طرح همکاری نداشتند اما تامین زمین تا حدودی خوب پیش رفت تا اینکه از آن طرف در بحث زیرساخت و منابع مالی و ردیفهای اعتباری که باید در بانکها تخصیص داده میشد، کاستیهایی به وجود آمد.
او ادامه داد: معتقدم وزارت راه که میخواست زمین را به خود مردم بدهد تا مردم خودشان خانه بسازند، این کار عملا تهدیدهای بسیاری به همراه داشت زیرا مردم دانش ساخت مسکن و ساختمان را ندارند و مهمتر از آن فاقد توانایی مالی برای این کار هستند.نتیجه اش این می شد که به سمت ساخت یکسری ساختمانهای بیکیفیت و نازیبا و نیمهکاره میرفتیم که در پس خود اختلافاتی داشت زیرا قرار نبود زمین را به یک نفر بدهند بلکه به چند متقاضی یک قطعه زمین داده می شد که می توانست اختلافات و درگیری ها و تبعات منفی بسیاری به دنبال داشته باشد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران افزود: به دنبال این مساله ما هم واکنش هایی نسبت به این مدل داشتیم تا اینکه بحث روز اول دولت سیزدهم که طرح مشارکت چینیها در راستای سند توسعه همکاری ۲۵ ساله بود به میان آمد. آن زمان و هم اکنون کم و کیف این کار خیلی منتشر نشده است که قرار است این کار به چه شکلی انجام شد و در حد یک کلیت قرار است که با چینی ها در ساخت و ساز مشارکت داشته باشیم ولی اینکه مابه ازای این مشارکت چه چیز است و قرار است با چه قیمتی داده شود یا اینکه زمین داده شود و یا حق بهرهبرداری از یکسری پروژه ها داده شود، مشخص نیست.
باقرپور با اشاره به کیفیت ساخت مسکن اظهار کرد: قطعا چینیها در حوزه تکنولوژی و صنعت ساختمان و صنعتیسازی جزو پیشروها هستند و این نقطه امید کار است؛ به شرطی که بتوانیم این تکنولوژی ها را برای نیروهای متخصص داخلی نگه داریم و برای سالهای بعد از این تجربه استفاده کنیم زیرا تولید مسکن برای سالهای آینده ادامه خواهد داشت.
او متذکر شد: در حال حاضر و برای تولید چهار میلیون واحد مسکونی قرار است که با چینیها مشارکت داشته باشیم.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران احتمال فاینانس از چین را برای ساختوساز مسکن بعید دانست و گفت: سازندگان چینی به دنبال سود ساخت خواهند بود و صرفا بحث فاینانس و سود تسهیلات مطرح نیست.
ارسال نظر