تخفیف‌های جنجالی ایران به چین در فروش نفت

حمیدرضا صالحی، رئیس فدراسیون صادرکنندگان انرژی ایران، درباره خبر بلومبرگ مبنی بر تخفیف‌های بیشتر ایران از روسیه در بازار چین گفت: این عدد‌های تخفیفی که بلومبرگ اعلام کرده است باز هم به قیمت روسیه نمی‌رسد، چیزی که اروپا با روسیه بسته بود کمتر از ۱۲ دلار پایین‌تر از برنت بود با این وجود ایران باید تخفیف بیشتری دهد. گفته می‌شد ایران تا ۱۵ دلار هم تخفیف می‌داده است و عدد جدیدی هم نیست.

تخفیف‌های جنجالی ایران به چین در فروش نفت

انتخاب نوشت: طبق اعلام بلومبرگ ایران از ماه آینده ۱۲ دلار تخفیف نفتی به چین می‌دهد تا بازار روس‌ها را در چین بدست بگیرد؛ هرچند این بازار متعلق به ایران بود تا زمانیکه روس‌ها از بازار اروپا ناامید شدند و پا جای بازار‌های ایران گذاشتند. ایران نیز با تجربه چند ساله در حوزه تحریم نفتی، با تخفیف بیشتر اقدام به گرفتن بازار کرده است، اما این تخفیف‌ها تماما زیان تحریم‌ها برای ملت است.

حمیدرضا صالحی، رئیس فدراسیون صادرکنندگان انرژی ایران، درباره خبر بلومبرگ مبنی بر تخفیف‌های بیشتر ایران از روسیه در بازار چین به «انتخاب» گفت: این عدد‌های تخفیفی که بلومبرگ اعلام کرده است باز هم به قیمت روسیه نمی‌رسد، چیزی که اروپا با روسیه بسته بود کمتر از ۱۲ دلار پایین‌تر از برنت بود با این وجود ایران باید تخفیف بیشتری دهد. گفته می‌شد ایران تا ۱۵ دلار هم تخفیف می‌داده است و عدد جدیدی هم نیست. اتفاق اخیر در حوزه نفت این بود که نفت روسیه را زمین بزنند و باعث شد روسیه به سمت بازار‌های ایران برود. این خبر بلومبرگ تازگی ندارد.

وی در ادامه نسبت به تجربه تخفیف‌های نفتی ایران در بازار چین افزود: ما خود به خود در بازار چین به دلیل بازار انحصاری ناچار تخفیف هستیم و رقابت برای بالا بردن قیمت وجود ندارد. چنین فضایی ما را به سمت تخفیف دادن می‌برد. بزرگترین خریدار ما هم چین است البته چین بازار بزرگی است، اما دنیا فقط به چین ختم نشده است. تحریم‌ها ما را محدود کرده است و شکی نیست که در فضا‌های رقابتی نمی‌توانیم ورود کنیم. این موضوع هم جدید نیست و ما خیلی وقت این با این مسئله درگیر هستیم و به دلیل تحریم آن را پذیرفته ایم. هزینه مبادله و جابجایی پول و انحصاری بودن بازار و عدم ورود به اف. ای. تی. اف را می‌پردازیم.

صالحی درباره گشایش‌های سیاست خارجی با کشور‌های عربی و تاثیر آن بر صادرات فراورده‌های نفتی گفت: اگر ما از روی حساب و کتاب و آینده نگری بر اساس منافع ملی با اعراب پیش برویم، آنگاه می‌توانیم از فرصت‌ها و ظرفیت‌های کشور‌های عربی در حوزه نفت و گاز استفاده کنیم. بطور مثال در عراق که بازاری ۵۰ میلیارد دلاری است، صادرات ما می‌تواند در آنجا قدرت بگیرد. اگر ما بخشی از توسعه عراق را در دست بگیریم و با عربستان هم در آنجا شریک شویم آنگاه به توسعه بازار و فرهنگ صادرات محصولات ایرانی می‌انجامد. در تمام منطقه می‌توانیم از این فرمول استفاده کنیم و در همراهی با عربستان کار کنیم، البته این نظر یک راهبرد کلان می‌خواهد.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 81755

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر